BoekenBoekrecensiesVoor eeuwig de jouwe - Greet Beukenkamp

Voor eeuwig de jouwe – Greet Beukenkamp

-

Omslag Voor eeuwig de jouwe

Chantal heeft erg veel moeite met het overlijden van haar vriendje Dylan. Vier maanden geleden waren Dylan en zij in een discotheek, en daar zakte hij in elkaar tijdens een avond stappen, waarna hij overleed. Chantal probeert weer een normaal leven te krijgen, maar dat verandert als ze een mailtje krijgt van Dylan. Chantal probeert het mailtje te vergeten, maar al snel komen er nieuwe mailtjes van Dylans e-mailadres binnen die steeds persoonlijker worden. Al snel verdenkt ze bepaalde personen ervan dat ze mailtjes vanuit Dylans computer naar haar sturen om haar pijn te doen, maar ook die personen hebben er niks mee te maken. Samen met haar beste vriendin gaan ze op onderzoek uit, maar dan blijken er duistere zaken aan het licht te komen. Chantal kende Dylan toch niet zo goed als gedacht. Uiteindelijk krijgt Chantal een mailtje van Dylan waarin staat dat hij met haar wil spreken, precies op de plek waar zijn leven is geëindigd…

Mysterieus en verwarrend
Voor eeuwig de jouwe is een perfect boek als je zin hebt in een kort maar krachtig verhaal. Dit boek heb je binnen een mum van tijd uit, maar laat wel een bepaalde indruk achter op de lezer. De gebeurtenissen in dit boek zijn erg mysterieus. Als lezer krijg je net als Chantal onwijs veel vragen tijdens het lezen van dit boek. Wie zit er achter de mailtjes, of is er iets bovennatuurlijks aan de hand? Wie kan Chantal vertrouwen? Is dit een absurde droom of kan Dylan daadwerkelijk contact opnemen uit de dood? Deze vragen blijven rondspoken in je hoofd en daardoor is het aantrekkelijk om dit boek in één ruk uit te lezen.

Wat wel vervelend kan aanvoelen aan dit boek, is dat je aan het eind nog weinig antwoorden krijgt. Je hebt de vrijheid om je eigen interpretatie te geven over de mailtjes van Dylan. Het is dan ook een soort open einde. Het kan dan wat verwarrend aanvoelen, maar daardoor blijf je wel een lange tijd over dit dunne boek nadenken, wat wel heel knap gedaan is.

Fijne schrijfstijl, naïeve hoofdpersoon
Greet Beukenkamp heeft een prettige manier van schrijven waardoor je makkelijk door blijft lezen. De hoofdstukken zijn niet al te lang en lezen erg vlot. Dit is een ideaal boek om even rustig bij weg te dromen en je fantasie de vrije loop te laten gaan.

Chantal zelf is wel een leuk personage waarmee je in kan meeleven, alleen komt ze af en toe wat naïef over. Net op het moment dat ze een verdacht persoon confronteert met de mailtjes, kan diegene binnen een minuut Chantal overtuigen dat hij/zij niet de dader is. Ook de geheimen van haar overleden vriend heeft ze totaal niet opgemerkt. Dit kan bij de lezer wat frustratie opwekken.

Conclusie
Voor eeuwig de jouwe is een aangrijpend boek vol mysterie. Het boek leest erg vlot en het verhaal blijft wel een lange tijd in je hoofd hangen. Als lezer moet je aan het einde zelf bepalen of er iets paranormaals aan de gang was of niet. Dit kan aan de ene kant wat frustrerend zijn, maar geeft aan de andere kant de vrijheid om je eigen mening te vormen over de mailtjes van Dylan. Dit boek mag dan erg dun zijn, dit boek heeft wel een diepe laag zodat het aanvoelt als een bijzonder en dik boek. Het laat in ieder geval een grote indruk achter op de lezer, wat Greet Beukenkamp goed heeft gedaan.

[product_page sku=”9789044821741″]


Voor eeuwig de jouwe Boek omslag
Voor eeuwig de jouwe

Greet Beukenkamp


9789044821741

Clavis

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Delen

Joost Zuijderduijn
Door Zweinstein is Joost gek geworden op Fantasy en sindsdien is hij altijd met een boek te vinden. Joost is gek op boeken voor Young Adults, waarbij Dystopische en Mythologische Fantasy, Magisch Realisme en Urban Fantasy vooral zijn voorkeur hebben.

CONCLUSIE

Eindwaardering

Meer van dit redactielid

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de FantasyWereld nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en onze winacties

Recente reacties