BoekenBoekrecensiesReckless 1: Achter de Spiegel - Cornelia Funke

Reckless 1: Achter de Spiegel – Cornelia Funke

-

Omslag Reckless 1: Achter de Spiegel

Jacob Reckless vindt als klein kind een mysterieuze spiegel in de studeerkamer van zijn vader die een jaar daarvoor is verdwenen. Door een raadsel op te lossen belandt hij door middel van de spiegel in het sprookjeswereld achter de spiegel. Deze sprookjeswereld wordt bewoond door mensen, feeën, dwergen en goyl. Dit vijandelijke stenen ras lijken erg op mensen, maar hebben ze een stenen huid in de kleur van edelstenen. Jarenlang vlucht Jacob door de spiegel om aan het echte leven te ontsnappen. Op een dag ontdekt zijn jongere broertje Will het geheim van Jacob en volgt hem door de spiegel. Maar dit heeft rampzalige gevolgen: Will wordt namelijk getroffen door een vloek die hem langzaam maar zeker in een goyl zal veranderen.

Jacob kan dit natuurlijk niet laten gebeuren en besluit om samen met zijn trouwe bondgenoot Vos en Wills grote liefde Clara op zoek te gaan naar een oplossing voor Will. Zal het hun op tijd lukken om een geneesmiddel te vinden voordat het te laat is voor Will?

Leuk verhaal
Het verhaal begint gelijk goed: Jacob ontdekt namelijk meteen al op de derde pagina dat de spiegel in zijn vaders werkkamer mysterieuzer is dan dat die lijkt. De vaart zit er dus goed in, maar het is goed bij te houden voor de lezer.

Het land achter de spiegel is een land waar alle sprookjesfiguren bijeen komen. Zo zijn er bijvoorbeeld allerlei voorwerpen uit sprookjes, zoals het glazen muiltje van Assepoester, waarnaar schattenjagers op zoek kunnen gaan. Al die jaren die Jacob in het land achter de spiegel heeft geleefd, heeft ook hij vele sprookjesvoorwerpen gevonden voor de konining. Maar nu moet hij dus iets vinden wat de vloek van zijn broer kan breken.

Het is een vrij standaard verhaal, maar juist al die sprookjeselementen zorgen ervoor dat het leuk verhaal is. Niet alleen voor kinderen, maar ook voor jongeren die eens wat luchtigers willen lezen.

Taalgebruik en schrijfstijl
Het taalgebruik is vrij simpel, maar voor een kinderboek is dat helemaal goed. Het lettertype is lekker groot dus je vliegt als het ware door de bladzijdes heen. Ook is de schrijfstijl van de schrijfster erg fijn. Ze schrijft erg beeldend waardoor het verhaal op de bladzijdes tot leven komt.

Boven elk hoofdstuk is een afbeelding van een spiegel te zien, waarin een andere afbeelding wordt afgebeeld die de kern van het hoofdstuk weergeeft. Een erg leuk detail die je zeker moet bekijken voordat je de hoofdstukken gaat lezen.

Vervolg
Acties zijn nooit zonder gevolgen, dat is in ieder boek. Maar Jacob betaalt in boek wel vaak hoge prijzen voor zijn acties. Het einde is een echte cliffhanger en maakt je zeker nieuwsgierig naar deel twee.

Conclusie
Reckless is een leuk verhaal over een nieuwe sprookjeswereld achter de spiegel. Jacob, Will en hun bondgenoten belanden in een avontuur vol met vriendschap, liefde en verraad. Een boek dat zeker thuis hoort in de boekenkast van kinderen en jongeren. En gelukkig voor degenen die deel twee ook gelijk willen lezen: die ligt ook al in de winkels.

[product_page sku=”9789045115542″]

Reckless 1: Achter de Spiegel Boek omslag Reckless 1: Achter de Spiegel
Reckless 1
Cornelia Funke
9789045115542
Querido

Wij zoeken redactieleden!

Wij zijn op zoek naar mede-fantasyliefhebbers die het leuk vinden om artikelen en recensies te schrijven over boeken, spellen en/of films/series! Interesse, of wil je meer weten over wat we te bieden hebben? Neem dan contact met ons op!

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

CONCLUSIE

Eindwaardering

Meer van dit redactielid


Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de FantasyWereld nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en onze winacties

Recente reacties

 Reckless 1: Achter de Spiegel - Cornelia Funke