BoekenBoeknieuwsHugo Awards 2018 uitgereikt tijdens Worldcon 76 in San Jose

Hugo Awards 2018 uitgereikt tijdens Worldcon 76 in San Jose

-

Gisteravond zijn de winnaars bekend geworden van de Hugo Awards 2018 tijdens de uitreiking op de Worldcon 76 in San Jose. De Hugo Awards worden jaarlijks uitgereikt tijdens de Worldcon van dat jaar en de bezoekers hebben uiteindelijk de laatste stem.

Dit jaar ging de prijs voor het beste boek (net als vorig jaar en het jaar ervoor) naar N.K. Jemisin, voor haar boek The Stone Sky. De prijs voor de beste novelle was voor All Systems Red, door Martha Wells. Het beste korte verhaal was The Secret Life of Bots, door Suzanne Palmer. Bij de graphic novels won (ook net als vorig jaar) Monstress, Volume 2: The Blood, geschreven door Marjorie Liu, en getekend door Sana Takeda (ook bekend van Drain). De beste film was volgens de bezoekers van de Worldcon Wonder Woman.

Een uitgebreide lijst met winnaars van alle andere categorie├źn, zoals beste redacteur en beste magazine, lees je op de site van de Hugo Awards

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Delen

Davey Cobben
Davey is de fantasywereld ingetrokken door grootheden als Terry Brooks, Raymond E. Feist en Robert Jordan. In de loop van de jaren verslond hij vele fantasyboeken, maar de epische fantasy blijft toch altijd een bijzondere plek in zijn hart hebben.

Meer van dit redactielid

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de FantasyWereld nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en onze winacties

Recente reacties