BoekenBoeknieuwsHugo Awards 2017 uitgereikt tijdens Worldcon 75 in Helsinki

Hugo Awards 2017 uitgereikt tijdens Worldcon 75 in Helsinki

-

Vanavond zijn de winnaars bekend geworden van de Hugo Awards 2017 tijdens een uitreiking op de Worldcon 75 in Helsinki. De Hugo Awards worden jaarlijks uitgereikt tijdens de Worldcon van dat jaar en de bezoekers hebben uiteindelijk de laatste stem.

Dit jaar ging de prijs voor het beste boek (net als vorig jaar) naar N.K. Jemisin, voor haar boek The Obelisk Gate. De prijs voor de beste novelle was voor Every Heart a Doorway van Seanan McGuire. Bij de graphic novels won Monstress, Volume 1: Awakening, geschreven door Marjorie Liu, en getekend door Sana Takeda (ook bekend van Drain). De beste film was volgens de bezoekers van de Worldcon Arrival en de beste tv-serie The Expanse.

Een uitgebreide lijst met winnaars van alle andere categorie├źn, zoals beste redacteur en beste magazine, lees je op de site van TOR.com

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Delen

Davey Cobben
Davey is de fantasywereld ingetrokken door grootheden als Terry Brooks, Raymond E. Feist en Robert Jordan. In de loop van de jaren verslond hij vele fantasyboeken, maar de epische fantasy blijft toch altijd een bijzondere plek in zijn hart hebben.

Meer van dit redactielid

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de FantasyWereld nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en onze winacties

Recente reacties