BoekenBoeknieuwsDe fantasywereld in coronatijd: Zilverspoor

De fantasywereld in coronatijd: Zilverspoor

-

Het lezen van boeken of bezoeken van fantasyfestivals is voor velen een heerlijke ontsnapping naar een wereld vol fantasie. Helaas is de ruwe werkelijkheid dat bezoekjes aan evenementen er voorlopig nog even niet in zit. Dit geldt ook voor de uitgevers, muzikanten en andere standhouders die op deze evenementen een mooie doelgroep vonden.

Daarom vanuit FantasyWereld een nieuw initiatief(je): een artikelreeks waarin we af en toe een uitgever, evenementorganisatie of auteur uitlichten die ondanks (of juist vooral door) de coronatijd iets bijzonders doen om toch het contact met ons, de fantasyliefhebbers, te onderhouden. De vorige keer zagen we wat Vana Events, organisator van Castlefest en Keltfest deed in deze tijd. In deze editie komt Uitgeverij Zilverspoor aan bod!

About Books

Om in contact te blijven met de lezers en schrijvers in ons fantasywereldje heeft Zilverspoor About Books geïntroduceerd. Een liveshow op Facebook en Youtube over boeken en schrijven, met presentatoren J. Sharpe, Cocky van Dijk en Kim ten Tusscher. Wekelijks op de woensdag van 19:30 tot 20:30 komen er gasten langs die wat vertellen over hun eigen boeken of projecten en worden er schrijftips gegeven. In uitzending 1 was Peter DeWillis de gast, auteur van onder andere Griezel & Co en gaf Kim ten Tusscher tips & tricks voor het bouwen van een geloofwaardige wereld. In uitzending 2 (zie hieronder) kwam Roos Poppelaars vertellen over haar nieuwe boek Oog van de Bok en haar verhalenwedstrijd Waterloper. Ook kwam Anaïd Haen langs om tips te geven voor het schrijven van korte verhalen. De uitzendingen zijn live te volgen via de Facebook pagina, of via het Youtube kanaal van Zilverspoor.

Zilverfest

Zilverspoor is altijd aanwezig op fantasyfestivals met een steeds groter wordende stand en een steeds uitdijende groep auteurs. Ze verkopen er hun boeken, maken praatjes met hun lezers en organiseren er workshops voor mensen die ook graag hun verhaal op papier willen zetten. Nu dat niet kan, organiseren ze een eigen online festival: Zilverfest. In het weekend waarin eigenlijk Keltfest zou zijn (23-24 mei) zijn ze nu online te vinden met een uitgebreid programma van panels, workshops en lezingen. Beide dagen kun je van 14:00 tot 20:00 via de livestream meekijken. Hou de facebook pagina in de gaten voor meer informatie en het complete programma.

Dat was het voor deze keer, volgende keer weer een ander initiatief. Heb je daarvoor goede suggesties, laat het ons weten door een reactie achter te laten!

Wij zoeken redactieleden!

Wij zijn op zoek naar mede-fantasyliefhebbers die het leuk vinden om artikelen en recensies te schrijven over boeken, spellen en/of films/series! Interesse, of wil je meer weten over wat we te bieden hebben? Neem dan contact met ons op!

Gerelateerde artikelen

2 REACTIES

  1. Ik weet niet of het ook een gevolg is van de Corona toestanden, maar Zilverspoor is sinds kort begonnen met het uitgeven van ebooks. Eindelijk, na al die jaren kan ik me als digitale lezer verdiepen in de boeken Van Kim ten Tusscher, Cocky van Dijk en alle andere auteurs waar wellicht nog ebooks van verschijnen. Helaas niet zo goed voor mijn portemonnee want ik heb gelijk de meeste van de reeds uitgebrachte ebooks gekocht. Nu alleen nog lezen, dat is het volgende probleem.

    De videos zijn overigens wel erg lang, ik denk niet dat ik er aan toe kom die in zijn geheel te bekijken. Ik zit zelf niet thuis, ben gewoon elke dag aan het werk… maar ik zal misschien af en toe eens een blik werpen.

    • Ik denk dat het niet kunnen bezoeken van evenementen ze zeker een duwtje heeft gegeven om ebooks te maken (naar mijn mening allang niet meer weg te denken en sowieso eigenlijk een must om aan te bieden). Goed dat ze er mee zijn begonnen!

Geef een reactie

Davey Cobben
Davey Cobben
Davey is de fantasywereld ingetrokken door grootheden als Terry Brooks, Raymond E. Feist en Robert Jordan. In de loop van de jaren verslond hij vele fantasyboeken, maar de epische fantasy blijft toch altijd een bijzondere plek in zijn hart hebben.

Meer van dit redactielid


Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de FantasyWereld nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en onze winacties

Recente reacties