BoekenBoeken
Home Boeken Boekachtergrond Fantasyboeken in 2013

Fantasyboeken in 2013

0
356

 

 

Terugkijkend op het jaar 2012 hebben we een heel aantal bijzondere fantasytitels zien uitkomen. Enkele series werden afgesloten, zoals de Edelsteen-trilogie van Kerstin Gier, het Rune-tweeluik van Adrian Stone en de Sage van de Waanzin van de Guptara broers. Andere series werden eindelijk vertaald naar het Nederlands, zoals de Mistborn-reeks van Brandon Sanderson, waarvan Het Laatste Rijk niet lang geleden verscheen en het eerste deel van de Asgard-saga, van Wolfgang Hohlbeinn. En uiteraard waren er ook genoeg op zichzelf staande boeken die meer dan de moeite waard waren. Denk bijvoorbeeld aan Reigers vlucht, Het Uur van de Waarheid en De bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine.

Maar ook voor volgend jaar zitten er weer een aantal hele veelbelovende (Nederlandstalige) fantasyboeken aan te komen. FantasyWereld zet er een aantal voor jullie op een rijtje. (Zie onze verschijningskalender voor een totaaloverzicht van boeken die aangekondigd zijn.)

10. Het Geheim van Askir 4: De Marionettenspeler, Richard Schwartz (Luitingh Fantasy)

Alweer het vierde deel in de reeks van Richard Schwartz, die onze recensente Merel wist te verrassen door een interessante mix van humor, avontuur en interessante personages. De serie bestaat uit 6 opeenvolgende boeken (met een zevende die in dezelfde wereld speelt). Deel vier komt in januari 2013 uit, dus we kunnen nog even blijven genieten van deze verfrissende serie.

– De krijger Havald, de halfelfin Leandra en hun metgezellen zijn hard op zoek naar een manier om de exotische stad Gasalabad te verlaten en zo hun reis naar Askir te hervatten. Daar hopen ze hulp te vinden in de strijd tegen de heerser van Thalak, een gewelddadige tiran die hun thuisland dreigt te vermorzelen. Maar de hand van de heerser van Thalak reikt tot ver in Gasalabad en het gezelschap kan maar met moeite ontsnappen aan een reeks gevaarlijke gebeurtenissen en moordaanslagen. –

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here