BoekenBoekachtergrondBlossom Books - Achter de schermen van De Grisha

Blossom Books – Achter de schermen van De Grisha

-

Jullie zijn vast wel bekend met de Grisha serie van auteur Leigh Bardugo! In mei verscheen er zelfs een tv-serie van op Netflix (lees onze recensie van het eerste seizoen hier). Ondertussen wordt de boekenserie ook nog steeds uitgebreid. Dit jaar verschenen zelfs twee boeken in de serie, Het Boek der Heiligen en Het oordeel van de wolf.

Maar hoe werd de serie nou zo’n succes? Waarom besloot Blossom Books destijds om de boekenserie uit te gaan geven in Nederland? In een aantal gastartikelen die ze schreven ten tijde van het uitkomen van het eerste deel (in 2014) gaven ze ons allemaal wat meer inzicht hierin. Het leek ons leuk daar eens een terugblik op te doen.

In het eerste artikel vertelt uitgeefster Myrthe Spiteri over hoe ze überhaupt tot uitgave besloten over te gaan en in een tweede artikel werd uitgebreid uitgelegd hoe ze tot de vertalingen in de boeken kwamen van alle bijzondere begrippen.

En nog een leestip: Wist je dat we ook een Reis door de Grishaverse artikel hebben gemaakt?

Wij zoeken redactieleden!

Wij zijn op zoek naar mede-fantasyliefhebbers die het leuk vinden om artikelen en recensies te schrijven over boeken, spellen en/of films/series! Interesse, of wil je meer weten over wat we te bieden hebben? Neem dan contact met ons op!

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Meer van dit redactielid


Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de FantasyWereld nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en onze winacties

Recente reacties