Clemens, James

James Rollins en James Clemens zijn twee pseudoniemen van de Amerikaans schrijver Jim Czajkowski (Chicago, 20 augustus 1961). Onder de naam James Rollins publiceerde hij verschillende avonturenthrillers, waaronder een serie boeken in de Sigma-reeks. Onder het pseudoniem James Clemens schreef hij ook enkele fantasy-novellen. Momenteel zijn er in de reeks Verboden & Verbannen al vijf boeken verschenen, en heeft hij er twee geschreven in de De Godengebieder-reeks.

Hij is afkomstig uit een gezin van zeven kinderen en heeft het grootste gedeelte van zijn jeugd doorgebracht in een woest en dicht bebost berggebied in Canada. In dit landschap van bergpieken, bevroren meren en besneeuwde hellingen droomde hij al van het schrijversschap. Hij moest het in die tijd doen met de John Carter-boeken van Edgar Rice Burroughs (De Tarzan-auteur), Frank Baums Oz-boeken en de Narnia-boeken van C.S. Lewis. Hoe graag hij ook schrijver wilde worden, hij wist niet zeker of hij later als schrijver het hoofd boven water zou houden en besloot derhalve eerst maar een studie te doen, voor de zekerheid. Het werd diergeneeskunde, aan de universiteit van Missouri.

In 1996 gaf hij zich op voor de Maui Writers Conference. Hij schreef toen aan een fantasyverhaal waarvan hij al zon 200 paginas gereed had en besloot het boek af te schrijven en mee te dingen naar de Maui Award voor het beste debuut. Op de eerste dag van de bijeenkomst liep hij tijdens de cocktailparty Terry Brooks tegen het lijf, iemand die hij zeer bewonderde. Brooks bleek zijn werk ook te bewonderen. Hij zat in de jury voor de Awards en stelde Clemens meteen aan zijn uitgever voor. Clemens werd steeds meer gecharmeerd van het feit om een vrouwelijke hoofdpersoon te gebruiken. Zo is de Elena uit zijn boeken van de serie Verboden & Verbannen ontstaan. Om er zeker van te zijn dat ze uitgroeide tot een volwassen persoonlijkheid, liet hij de verhalen eerst door een aantal vriendinnen lezen.

Boeken van deze auteur:
     


Opmerkingen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here