Twee keer per jaar is het fantasyfestival Elfia te bezoeken. In april gaan de deuren op van Kasteel Haarzuilens, in het najaar gaat dat voor de Kasteeltuinen in Arcen. Zeker deze najaarseditie wordt goed bezocht door mensen uit onze buurlanden. Allemaal fantasyfans die komen voor de muziek, de kraampjes, om mensen te kijken of om zelf gezien te worden. Mensen van verschillende leeftijden met verschillende achtergronden, maar met dezelfde hobby. Mensen die respectvol met elkaar omgaan, wat altijd zeker bijdraagt aan de fijne sfeer die heerst op dit fantasyfestival. Angela van den Heuvel schreef er dit verslag over voor FantasyWereld! 

Dark Edition

Dit jaar werd op 23 en 24 september de najaarseditie van Elfia gehouden, altijd de Dark Edition genoemd. De weergoden waren ons gunstig gezind, dus het beloofde een hele mooie dag te worden! Ik ga eigenlijk ieder jaar naar Elfia Arcen en voor mijn gevoel was het festival dit jaar uitgebreider dan voorgaande jaren. Dat merkte je ook aan de bezoekersaantallen, volgens de site van Elfia was het voor het eerst sinds de geschiedenis van Elfia Arcen dat de kaartjes uitverkocht waren geraakt. 

Volgens mij is een van de redenen hiervan dat er goed wordt geluisterd naar de feedback van bezoekers en standhouders, maar ook doordat er zoveel verschillende dingen te doen zijn. Er was een uitgebreide keuze aan eetgelegenheden: van broodjes met varken van het spit, vegetarisch tot de vette hap uit de frituur en dit alles zoals gewoonlijk rond het hoofdpodium, zodat je onder het genot van een hapje en drankje naar de muziek kunt luisteren. Verder was er een uitgebreid assortiment aan kraampjes die verschillende waren verkochten, spelletjes, allerlei merchandise maar vooral ook van alles op het gebied van beeldjes, knutselspullen en kleding.

Het enige wat ik als fervent lezer wellicht miste was nog meer gelegenheden om boeken te kopen. En dan doel ik vooral op fantasyboeken die niet van eigen bodem zijn, aangezien onder andere Zilverspoor met verschillende auteurs natuurlijk wel weer goed vertegenwoordigd was. 

Verder waren er verschillende live acts, zowel muzikaal (ik heb bijvoorbeeld weer zeer genoten van de optredens van de samba band Bateria Volle Petaj) als verschillende workshops, een roofvogelshow en nog veel meer. Er waren zoveel verschillende optredens en activiteiten dat een bezoek van één dag eigenlijk te kort is om alles mee te maken. Het einde van de dag werd afgesloten met een mooie lasershow bij de grote vijver.

Natuurlijk mag ik ook niet alle prachtige kostuums die ik heb gezien vergeten, misschien nog wel de grootste trekpleister voor de Elfia festivals. Een die er voor mij boven uitstak was van Arwen & Angie cosplay, maar ik weet zeker dat ik lang niet alles heb gezien. In ieder geval mijn bewondering voor de mensen met hun eigengemaakte creaties en fantasievolle ideeën. Er waren ook mensen zonder kostuum, maar met volledige bodypaint. Ook hier waren mooie fantasievolle creaties te zien.

Uiteindelijk ben ik moe maar voldaan naar huis gegaan met een zak oversized muffins en 2 kleurplaten boeken van een artieste die ik nog niet kende (Selina Fenech) en weer een boel leuke herinneringen. Ik heb nu alweer zin aan een volgend bezoek aan Elfia!

Geef een reactie