The Overkill festival “The aMAZing edition” komt eraan!

0
104

The Overkill is een uniek 48-uur (+ 1 ivm. wintertijd) non-stop event waarin de gaming cultuur wordt onderzocht en gevierd. Het is een festival waarin videogames, films, kunst, technologie, muziek en wetenschap elkaar ontmoeten. The Overkill wil laten zien hoe deze disciplines zich onderling verbinden en de evolutie van onze samenleving beïnvloeden.

Deze 6e editie wordt gehouden op 27, 28 en 29 oktober aanstaande in de oude MST-ziekenhuis (in samenwerking met Connect U, project van Life, eigenaar van het gebouw). Met het thema “aMAZing” als kapstok presenteert The Overkill een selectie van games, films en interactieve kunstinstallaties uit het binnen- en buitenland. Het voormalige ziekenhuis is een perfecte locatie voor dit thema en een geweldige uitdaging voor het festival!

Zo zijn er veel verschillende indie games (oa. Hidden Folks, Everything, Crawl en Catacombs of Solaris), een filmprogramma gepresenteerd door de Cultzine TOTF (een zeldzame gelegenheid om ‘The Shining’ van Stanley Kubrick in een kapel te kijken), interactieve installaties van internationale kunstenaars (oa. Alan Warburton, Fur, Max Hattler), vele interactieve ruimtes met retro en moderne consoles, demo’s van de nieuwste VR technologieën, Projector Games (met reuze multiplayers) en nog veel meer! Nieuw dit jaar: de ‘achievement unlocked’ kaart, met deze bezoek je het festival op een interactieve manier. Het festival zelf is een speels labyrinth!

Mensen die bekend zijn met Het Nieuwe Instituut en Showroom Mama zullen de installatie ‘Oneiric Gardens’ van Lilith Zone (VS) waarderen. The Space Bar, een regionaal collaboratief kunstwerk (Jelle de Graaf, Via Oral, Julian van Aalderen) dat bij GOGBOT te zien was, komt terug in een speelse variant. En voor het eerst op The Overkill festival vindt een tiener-hackathon plaats en een 48 uur game jam die wordt georganiseerd in samenwerking met Conceptlicious en Garage 2020 Twente.

Ook voor het eerst, in samenwerking met AKI Artez, de ‘Take Over master-class’. Een week voor het festival zijn studenten van de kunstakademie, uitgenodigd om samen met kunstenaar Alvaro Valls, filmmaker Vergine Keaton en illustrator Sylvain Tegroeg de locatie van het festival binnen te vallen en de ruimte onderhanden te nemen!

Vrijdagavond is de grand opening om 20:00 waar je kan genieten van live chiptunes in samenwerking met Eindbaas (met RoccoW, Xyce, Men of Mega en dj Eindbaas), zaterdagmiddag is een modular synthesizer meet up en zondagmiddag is het tijd voor het symposium, met ondermeer Lilith Zone die over haar werkproces verteld. Op zondag worden ook de ‘achievement unlocked’ en de game jam prijzen uitgereikt!

Bekijk de website www.theoverkill.nl voor het volledige programma en bestel snel je ticket!

Davey is de fantasywereld ingetrokken door grootheden als Terry Brooks, Raymond E. Feist en Robert Jordan. In de loop van de jaren verslond hij vele fantasyboeken, maar de epische fantasy blijft toch altijd een bijzondere plek in zijn hart hebben.

Geef een reactie