Net als vorig jaar was Elfia Arcen een van de weinige fantasy evenementen die, met flink wat aanpassingen, doorgang kon vinden. Met minder bezoekers dan een ‘normale’ editie, maar dat maakte het ook zeer begaanbaar om al je favoriete kraampjes te bezoeken. Het was een ontsnapping van realiteit op een verantwoorde manier. De muziek, de kostuums en de gezelligheid maakte deze Elfia weer compleet.

De kasteeltuinen in Arcen zijn groots en hebben veel schaduwrijke plekjes. Dit jaar waren er nog meer lekkere plekjes om te zitten. Door het dansverbod maakte de dansvloeren namelijk ruimte voor extra tafels. Natuurlijk was er enige teleurstelling dat we niet los konden gaan bij Itchy Fingers of Valkyre, maar het gaf wel de mogelijkheid om langer met vrienden rond de tafel te zitten met drankje en van de muziek te genieten.

Rondom de verschillende podia waren de voedselkraampjes opgesteld. Dit jaar was er een grote variatie, met voor ieder wat wils. Meerdere kraampjes boden heerlijke vegetarische en vegan opties aan, net zoals een grote variaties voor liefhebbers van zoet en hartig. Door minder bezoekers en het groots opgezette terrein waren de rijen aanzienlijk minder lang dan voorheen. Als je piekmomenten vermeed zoals die van de lunch om 13:00, dan kon je bijna zo doorlopen. Om ook een andere grote rij te voorkomen, bij de toiletten, was deze nu gratis. Ook dit scheelde aanzienlijk in wachttijd.

Er waren nu ook verschillende acts die over het terrein liepen. Diverse Stilt Walkers wachtte ons op bij de ingang en kwamen ons daarna vergezellen in de tuinen. Steampunk Objective had weer allerlei voertuigen en andere uitvindingen mee. En de Fire Dragon Ottfriedt wist ons toch even te laten stoppen om nog een tweede keer naar dit wezen te kijken.

De kostuumparade was weer beide dagen met Kasteel Arcen als achtergrond. Zondag was de kinderparade ook weer van de partij. Waar normaal gesproken geldprijzen te winnen zijn voor een volgend kostuum, was het dit jaar een bijzondere reis. Gefeliciteerd voor de winnaars!

De dag eindigde met weer een spectaculaire vuurshow. The last Belarusian dragon nam ons mee in haar verhaal, voordat we weer naar huis gingen om de realiteit onder ogen te zien. Voor iedereen die een nieuw kaartje kocht, kon ook een speciale Elfia Crown pin mee naar huis nemen als aandenken van weer een bijzonder evenement.

Na het begin van corona was dit weer mijn eerste grote evenement. Wat heb ik genoten. Laten we hopen dat dit een nieuwe start is van evenementen vol magie, goede muziek en gezelligheid!

Geef een reactie