BoekenBoekrecensiesMagnus Chase en de goden van Asgard 1: Het verdoemde zwaard -...

Magnus Chase en de goden van Asgard 1: Het verdoemde zwaard – Rick Riordan

-

Omslag Magnus Chase en de goden van Asgard 1: Het verdoemde zwaard

Magnus Chase is een echte overlever. Twee jaar geleden heeft er een tragische gebeurtenis plaatsgevonden in het leven van Magnus en sindsdien zwerft hij door de straten van Boston, waarbij de zwervers Blitz en Hearth hem vaak vergezellen. Op een dag komt Magnus zijn oom Randolph tegen, die hem vertelt over Noorse geschiedenis en een krachtig wapen dat al duizenden jaren weg is. Samen met zijn oom roept hij dit wapen, een bijzonder zwaard, op. Tijdens dit moment wordt Magnus aangevallen door een vuurgigant en moet hij een groot offer brengen. Magnus merkt dat er een grote waarheid schuilt in de Noorse mythologie, een waarheid die hem zelfs na de dood zal achtervolgen…

Rick Riordan, hij krijgt het weer voor elkaar!
De schrijver van Magnus Chase en de goden van Asgard, Rick Riordan, staat bekend om zijn verhalen die in het teken staan van mythologie. Hij heeft al veel boeken geschreven over de Griekse, Romeinse en Egyptische goden, nu is de tijd aangebroken om je te kunnen storten in de Noorse mythologie. Net als alle vorige verhalen van deze schrijver wordt deze serie vast net zo grappig, interessant en spannend. Rick Riordan weet je echt geen moment te vervelen, je springt van het ene avontuur in het andere!

Mythologieliefhebbers zullen smullen van alle goden en mythologische wezens en plekken die Rick Riordan je voorschotelt, zelfs als je nog weinig weet van Noorse mythologie. Sommige termen (zoals de verschillende werelden in het boek) kunnen in het begin wat lastig zijn, maar Riordan weet genoeg uitleg en gedetailleerde beschrijvingen te geven voor bepaalde aspecten van de Noorse mythologie. Zo merk je dat Riordan veel moeite heeft gestoken in de research, hij weet veel van het onderwerp af en heeft er een originele draai aan gegeven!

Rick Riordan weet je echt geen moment te vervelen, je springt van het ene avontuur in het andere!

Sarcastische, leuke en dappere helden in een knallend avontuur
Magnus Chase heeft een achternaam die je misschien bekend voorkomt. Annabeth Chase is een halfgod in de avonturen van Percy Jackson en is ook het nichtje van Magnus! Je kan al een beetje merken dat de twee familie van elkaar zijn, want net als Annabeth kan Magnus hele sarcastische en grappige opmerkingen maken, maar daarentegen is hij ook heel wijs en denkt hij aan anderen. Als het moet, vecht Magnus keihard om dierbaren te beschermen en de wereld te redden. Gelukkig staat hij er niet alleen voor, want hij heeft veel kameraden die met hun unieke eigenschappen het verhaal veel meer inhoud en kleur geven. Je zou bijna willen dat je samen met deze groep een heel avontuur kan beleven, alleen zonder alle grote gevaren…

Het verhaal heeft veel vaart en de groep van Magnus moet vaak opdrachten uitvoeren om verder te komen in hun grote avontuur. Magnus komt voor vele gevaren te staan, moet hulp bieden aan zijn vrienden en kwaadaardige monsters van zich afschudden. Je blijft constant geboeid en Rick Riordan weet zijn spanningsboog op een goed tempo te brengen naar een groot hoogtepunt!

Conclusie
Het verdoemde zwaard is het eerste deel in een spannende serie vol heldendaden, mythologie en humor. Rick Riordan weet vaak dezelfde structuur te gebruiken in zijn verhaal: een jonge held komt in een wereld waarin mythologie werkelijkheid is en beleeft in elk hoofdstuk een avontuur. De opzet van de verhalen van Riordan is nu wat minder origineel, maar de uitwerking is zo goed gedaan dat je je daar niet aan zult storen. Sterker nog, na dit boek hoop je dat er heel veel delen van deze serie uit zullen komen, want Magnus Chase wordt al snel één van je favoriete helden!

[product_page sku=”9789000344789″]

Magnus Chase en de goden van Asgard 1: Het verdoemde zwaard Boek omslag Magnus Chase en de goden van Asgard 1: Het verdoemde zwaard
Magnus Chase en de goden van Asgard 1
Rick Riordan
9789000344789
Van Goor

Wij zoeken redactieleden!

Wij zijn op zoek naar mede-fantasyliefhebbers die het leuk vinden om artikelen en recensies te schrijven over boeken, spellen en/of films/series! Interesse, of wil je meer weten over wat we te bieden hebben? Neem dan contact met ons op!

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Joost Zuijderduijn
Joost Zuijderduijn
Door Zweinstein is Joost gek geworden op Fantasy en sindsdien is hij altijd met een boek te vinden. Joost is gek op boeken voor Young Adults, waarbij Dystopische en Mythologische Fantasy, Magisch Realisme en Urban Fantasy vooral zijn voorkeur hebben.

CONCLUSIE

Eindwaardering

Meer van dit redactielid


Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de FantasyWereld nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en onze winacties

Recente reacties

Magnus Chase en de goden van Asgard 1: Het verdoemde zwaard - Rick Riordan