BoekenBoekrecensiesDe Vier Kaboutertjes in de Winter- Marianne Busser & Ron Schröder

De Vier Kaboutertjes in de Winter- Marianne Busser & Ron Schröder

-

De Vier Kaboutertjes in de Winter bevat een handjevol verhalen over vier kaboutervriendjes. Maartje, Moontje, Joep en Johannes, twee meisjes en twee jongens, beleven avonturen in de sneeuw en dat alles in dichtvorm op rijm.

Dit boekje wordt aangeraden vanaf 4 jaar. Iets eerder kan ook, al zal het voor de jongste dreumesen meer een voorleesboek zijn om naar te luisteren dan om naar te kijken. Dit komt onder andere door de lengtes van de verhalen die variëren en voor de allerkleinsten (met een korte aandachtsspanne) zal de lengte soms nog iets te lang zijn. Sommige verhalen bestrijken vier pagina’s, andere slechts één, maar ieder verhaaltje is een uniek gedicht en avontuur op zich.

Illustraties
Wat meteen opvalt zijn de leuke illustraties door Hanneke de Jager. Een combinatie van tekeningen, knip en plak werk, echte besjes en nootjes, echte stofjes en draadjes. De afbeeldingen geven een lekker winters gevoel, de vogels zijn prachtig realistisch getekend en de kaboutertjes hebben ieder een identieke uitstraling.

En dan is er nog een leuke extra opdracht voor de lezers: op iedere pagina staat een gehaakt sneeuwmannetje afgebeeld. Hij heeft zich goed verstopt en de uitdaging is om hem te vinden. 

De vier kleine kaboutertjes die helpen met elkaar wanneer er sneeuw gevallen is de dieren, ieder jaar.

Verhalen
De verhaaltjes spelen allemaal af in de winter in het bos en in de sneeuw. Er worden sneeuwpoppen gemaakt, er wordt gesleed en geschaatst. In veel van de verhaaltjes staan dieren centraal. Zo is er een gedichtje over een bessenrestaurant voor de vogeltjes en helpen de kaboutertjes de dieren van het bos in hun zoektocht naar eten in de barre wintersneeuw. Een boekje vol natuur en vol dierenliefde.

Ben je nog op zoek naar een boekje over de winter voor jouw kleuter deze kerst? De Vier Kaboutertjes in de Winter is een heerlijk winterprentenboek met originele illustraties bij elk gedicht. 

De Vier Kaboutertjes in de Winter
Marianne Busser & Ron Schröder
9789048846061
Prentenboek
Uitgeverij Moon
2018
Hardcover
32

Wij zoeken redactieleden!

Wij zijn op zoek naar mede-fantasyliefhebbers die het leuk vinden om artikelen en recensies te schrijven over boeken, spellen en/of films/series! Interesse, of wil je meer weten over wat we te bieden hebben? Neem dan contact met ons op!

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Vanne
Vannehttp://www.vanne.nl/
Vanne is recensent, cosplayer, fervent D&Der en geocacher. Ze heeft met haar kostuums 6 prijzen in de wacht gesleept, model gestaan voor striptekenaars, geld ingezameld voor goede doelen en gejureerd. Ze is de officiële Elsje (van de stripverhalen door Gerben Valkema en Eric Hercules). Ze spaart boeken geïnspireerd door de werken van Jane Austen. Verder probeert ze al jaren af te kicken van de cosplay, maar is inmiddels een cosplay mama.

CONCLUSIE

Eindwaardering:

Meer van dit redactielid


Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de FantasyWereld nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en onze winacties

Recente reacties

De Vier Kaboutertjes in de Winter bevat een handjevol verhalen over vier kaboutervriendjes. Maartje, Moontje, Joep en Johannes, twee meisjes en twee jongens, beleven avonturen in de sneeuw en dat alles in dichtvorm op rijm. Dit boekje wordt aangeraden vanaf 4 jaar. Iets eerder kan...De Vier Kaboutertjes in de Winter- Marianne Busser & Ron Schröder