BoekenBoekachtergrondFantasy in de voorjaarsbrochures van 2017

Fantasy in de voorjaarsbrochures van 2017

-

De voorjaarsbrochures van de uitgevers druppelen binnen en het is leuk om weer even vooruit te kijken naar wat er allemaal gaat verschijnen begin volgend jaar op het gebied van fantasy. Kijken jullie met ons mee naar onze selectie van de voorjaarsbrochures van uitgevers met de meeste fantasy om naar uit te kijken?

Fantasy in de voorjaarsbrochures van 2017

logoLSLaten we net als de vorige keer beginnen met de uitgever die ons vaak het meeste fantasy biedt: Luitingh. Er komen weer heel wat bekende namen terug in hun catalogus, zoals de nieuwe Robin Hobb (Het Lot van de Moordenaar), een nieuwe verhalenbundel in de Wild Cards serie van George R.R. Martin (Dodelijk Spel) en een nieuwe verhaal van Tad Williams (Het Hart van Steen)! 

Zij starten hun fantasyaanbod echter met een heel bijzonder boek: een verhaal in een exotische setting met een vrouwelijke held in de hoofdrol: De Twaalf Koningen van Sharakhai, van Bradley P. Beaulieu. Daarna een boek waar ik persoonlijk erg naar uitkijk: het begin van de nieuwe serie van Anthony Ryan: Het Vuur van de Draak. Voor de fans van Alex Marshalls debuut is er ook goed nieuws: in april verschijnt Een Zwaard van Zwart Staal. En al laatste heeft ook de Nederlandse Jeroen van Unen zijn vervolg op Nachtuilen afgerond, in mei verschijnt De Slang van Havilah.

Ga naar de brochure >> (pag 74)

 

LogoboekerijDe grootste verrassing van Boekerij is het herdrukken van de serie van Sarah J. Maas en daarbij de belofte deze serie af te maken in de nieuwe stijl! In maart verschijnt De Glazen Troon in de nieuwe layout, samen met deel 4 van de serie: De Schaduw van de Koningin. De tussenliggende delen en de vervolgen komen daarna. Daarnaast komt in mei de tweede Nicolas Flamel bundel met de delen 3 t/m 6 van de serie van Michael Scott. En deel 3 van de Atlantis trilogie van A.G. Riddle (De Wereld) komt diezelfde maand uit.

Ga naar de brochure >>

 

logobestofya

Voor de YA fantasyfans is Best of YA, het imprint van Unieboek altijd de grootste leverancier van titels. In deze brochure een aantal bekende namen, zoals in januari de nieuwe Veronica Roth, bekend van de Divergent serie, getiteld: Carve the Mark. Kiera Cass heeft met Lang & Gelukkig een bundeling van de novelles van de Selectie serie. In april komt Arwen Elys Dayton met Seeker 3: Disruptor, en in mei verschijnen er 2 fantasyboeken: Riders 2: Zoeker van Veronica Rossi en Hof van Doorns en Rozen 3 (NL titel nog onbekend) van Sarah J. Maas.

Ga naar de brochure>>

 

awbruna

Ik ben nummer vier – Op leven en dood is het slot van de uiterst succesvolle serie van Pittacus Lore (een pseudoniem van verschillende auteurs). Deze zal in april verschijnen. Helaas is dat meteen de enige fantasytitel in de voorjaarsbrochure van A.W. Bruna.

Ga naar de brochure >>

 

logoQ

Ik heb helaas nog geen voorjaarsbrochure online gevonden van Uitgeverij Q, maar het is al duidelijk geworden dat zij in februari en in de zomer de vier Tschai delen van Jack Vance in twee mooie omnibussen zullen uitgeven.

 

 

y&aYoung & Awesome, het relatief jonge imprint van Leopold had een mooie start en heeft ook in het voorjaar een bescheiden, maar leuk aanbod. Van de vier boeken zijn er twee fantasy. Zo brengen ze in februari het eerste deel van een nieuwe actievolle serie van Victoria Scott: Titans. En van Amy Ewing wordt een novelle uitgebracht dat zich afspeelt in de wereld van The Jewel: Opgesloten.

Ga naar de brochure >>

 

 

clavislogoClavis heeft in het voorjaar een hartstikke mooie aanbod in de planning staan. Van Ransom Riggs komt er in februari een verhalenbundel genaamd Bijzondere vertelsels uit. En van de beeldkunstenaar Benjamin Lacombe komt er dit jaar nog een prachtig boek met de titel Frida. Voor liefhebbers van Oosterse sprookjes verschijnt in mei Ik geef je mijn hart van Pimm van Hest. En in maart is er ook nog een begin van een fantasierijke trilogie dat begint met De vergiftigde gave van Melinda Salisbury.

Ga naar de brochure >>

 

Leopold logo II.indd

Bij Leopold kun je altijd wat moois verwachten van Paul van Loon. Ook in deze voorjaarscatalogus is dat het geval met Bang voor vampiers, Een bomvolle boomhut, Weerwolfbende en De Griezelbus 2. In april verschijnt het vierde deel van de Finisher serie van David Baldacci getiteld Wereld vol gevaar. En ook fans van Spirit Animals zullen niet teleurgesteld zijn, in februari verschijnt het zesde deel: Leeuwenmoed. Maar dat is niet de enige fantasy, want van Maria Postema (vertaalster van vele YA fantasyboeken) en Maarten Bruins verschijnt in mei Dertiendagh. En van Harmen van Straaten komt een humorvol boek genaamd En toen kwamen de monsters in april.

Ga naar de brochure >>

 

HCH

HarperCollins Holland brengt voornamelijk YA fantasy uit, zo ook deze voorjaarsbrochure. In februari wordt de Alice in Zombieland trilogie van Gena Showalter opnieuw uitgebracht, ditmaal als midprice in paperback. Van diezelfde schrijfster komt maart ook een eerste deel van een nieuwe serie: Eerste Leven. Ook in maart een heel bijzonder scifi-boek van de Nederlandse schrijfster Corine Duyvis: Op de rand van het niets. Verder komt in mei het afsluitende deel van de Firebird trilogie van Claudia Gray: Een miljoen werelden met jou.

 

Dan nog wat andere uitgevers. Uitgeverij Moon sluit het tweeluik van Yelena Black af met Dans van Vlammen. Van Cassandra Clare en Holly Black komt het derde deel van de Magisterium serie: De Bronzen Sleutel. Bij The House of Books komt ook een interessant boek: Niemandsland, over het leven van J.R.R. Tolkien door zijn kleinzoon Simon Tolkien. Bij Gottmer hebben ze weer een mooi nieuw boek van John Flanagan: Broederband 6: Spookgezichten. En ze starten een nieuwe fantasytrilogie voor de jeugd: Podkin Eenoor van Kieran Larwood, een kruising tussen Waterschapsheuvel en De Hobbit.

Ben ik uitgevers/brochures vergeten? Laat het me hieronder weten!

Wij zoeken redactieleden!

Wij zijn op zoek naar mede-fantasyliefhebbers die het leuk vinden om artikelen en recensies te schrijven over boeken, spellen en/of films/series! Interesse, of wil je meer weten over wat we te bieden hebben? Neem dan contact met ons op!

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Davey Cobben
Davey Cobben
Davey is de fantasywereld ingetrokken door grootheden als Terry Brooks, Raymond E. Feist en Robert Jordan. In de loop van de jaren verslond hij vele fantasyboeken, maar de epische fantasy blijft toch altijd een bijzondere plek in zijn hart hebben.

Meer van dit redactielid


Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de FantasyWereld nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en onze winacties

Recente reacties