Tv-seriesTv-achtergrondWat weten we al van de tv-serie van Shadow and Bone (De...

Wat weten we al van de tv-serie van Shadow and Bone (De Grisha)?

-

Begin dit jaar is bekend gemaakt dat Shadow and Bone naar Netflix zal komen. Deze serie is gebaseerd op het gelijknamige boek, in het Nederlands bekend als Schim en Schaduw van onze geliefde Leigh Bardugo. Ook zal List en Leugens gelijktijdig verfilmd worden in dezelfde serie. Er druppelt steeds meer informatie binnen over het eerste seizoen. In dit artikel wil ik graag met jullie delen welke informatie er tot nu toe bekend is én wat ik ervan verwacht.

Wat weten we tot nu toe?

Het is erg waarschijnlijk dat de serie volgend jaar op Netflix verschijnt. Verschillende leden van de cast hebben de serie al toegevoegd aan hun profiel met het jaartal 2020 erbij. Begin oktober is namelijk een groot deel van de cast eindelijk bekendgemaakt! Dit is een mix van acteurs die we al kennen (hallooo Ben Barnes!) maar ook een aantal (voor mij) nieuwe gezichten. Het is echt gaaf om nu een gezicht te hebben bij de personages die ik tot nu toe alleen op papier kende. Zelf ben ik erg visueel ingesteld en had ik bij iedereen wel een beetje een beeld geschetst in mijn hoofd. Inej (Amita Suman) ziet er bijvoorbeeld zo uit als ik gedacht had maar Mal (Archie Renaux) had ik me heel anders voorgesteld!

Location, location, location!

Op de Instagram van Leigh Bardugo hebben we kunnen zien dat ze na haar bezoek aan het Verenigd Koninkrijk een bezoek heeft gebracht aan Boedapest in Hongarije om een kijkje te nemen op de set. Jammer genoeg mag ze op het moment helemaal geen foto’s delen want dat is allemaal top secret, maar we weten in ieder geval wel waar (een gedeelte van) de serie gefilmd zal worden. Natuurlijk weten we allemaal dat Ketterdam gebaseerd is op Amsterdam. Hoe vet zou het zijn als de cast naar Amsterdam komt om te filmen? Hopen mag altijd!

Wat verwacht ik van de serie?

Over hopen gesproken, mijn verwachtingen zijn hooggespannen. Maar dan ook echt hoog. Tijdens het lezen van de serie was ik al best hyped over een eventuele verfilming en heb ik al helemaal bedacht hoe ik bepaalde scènes zou willen zien. Ik verwacht vooral grimmigheid en duisternis.

De serie zal zich in zowel Ketterdam als Ravka afspelen. In het op Rusland geïnspireerde Ravka is het natuurlijk al ijskoud en met die schaduwvlakte op bepaalde plekken ook behóórlijk duister, en ook in De Kraaien hangt vaak een grimmig sfeertje. Ik verwacht dat de makers dit ook goed zullen overbrengen op beeld en dat we in de eerste afleveringen ook weinig kleur zullen zien in zowel de omgeving als de kostuums van de acteurs.

Kostuums

Op Twitter heb ik gezien dat de kostuums worden ontworpen door Wendy Partridge. Wendy heeft al veel ervaring met het fantasygenre, zo heeft zij ook gewerkt aan de kostuums van Thor: The Dark World, Van Helsing (serie) en Resident Evil: Retribution. Ik hoop op veel cosplaywaardige outfits! In mijn hoofd is Kaz ontzettend stijlvol met zijn wandelstok en zijn pakken en ook de Duisterling is niet vies van een mooie Kefta dus ik ben zéér benieuwd wat dit ons gaat brengen.  

Spanning met een vleugje humor

Hoewel ik verwacht dat de sfeer lekker grimmig en duister is, hoop ik ook op een fijne dosis humor. Dit moet zeker geen sitcom worden (alhoewel, stel je voor, Kaz en Jesper lekker aan de Kvas in de lokale kroeg die toevallig onder hun appartement zit en dat de vader van Jesper dan vertelt hoe hij zijn moeder ontmoet heeft…), maar ik verwacht wel dat Jesper zijn hilarische zelf is. Hierbij denk ik dat de humor goed gedoseerd zal worden maar dat tegelijkertijd ook de spanning goed opgebouwd wordt.

Veel veranderingen in het verhaal

Wat ik ook verwacht is dat het plot flinke veranderingen zal ondergaan. Zelf vind ik dit niet zo erg. Wat in een boek werkt, werkt niet altijd op het witte doek en andersom. Daarnaast zou het voor de scriptschrijvers ook maar saai zijn als zij alles precies zo moeten doen als eerder beschreven. Omdat List en Leugens gelijktijdig verfilmd wordt maar pas verschenen is na de originele trilogie en zich in de tijdlijn ook ná deze boeken afspeelt, moet er sowieso het één en ander aangepast worden aan het verhaal (hierover had ik ook lichte paniek: HOE DAN?), maar ik verheug me erop om te zien hoe dit aangepakt is.

Hopelijk kunnen we snel zien of ik gelijk heb of volledig de plank mis sla! Wat verwacht jij van de serie?

Wij zoeken redactieleden!

Wij zijn op zoek naar mede-fantasyliefhebbers die het leuk vinden om artikelen en recensies te schrijven over boeken, spellen en/of films/series! Interesse, of wil je meer weten over wat we te bieden hebben? Neem dan contact met ons op!

Gerelateerde artikelen

1 REACTIE

  1. Ik hoop dat de veranderingen aan het verhaal positief uitpakken. Er zijn al zoveel boekenreeksen verkeerd verfilmd. Qua cast keuze kan ik me al redelijk vinden ten opzichte van de omschrijvingen van de karakteromschrijvingen in de boeken.

Geef een reactie

Denise Meyer
Denise Meyer
Als kind was Denise gek op prinsessenfilms. Haar hart brak toen ze erachter kwam dat prinses helemaal geen beroep was. Via Harry Potter en The Lord of the Rings kwam ze terecht in de wereld van fantasy, en je zal haar dan ook vaak terugvinden op fantasyfairs door het hele land. Ze is dol op het lezen van (dystopische) young-adults, maar ook op epische fantasy, een thriller op zijn tijd, en af en toe iets om bij te zwijmelen.

Meer van dit redactielid


Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de FantasyWereld nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en onze winacties

Recente reacties