StripsStriprecensiesPercy Jackson en de Olympiërs De Graphic Novel 2: De Zee van...

Percy Jackson en de Olympiërs De Graphic Novel 2: De Zee van Monsters – Rick Riordan

-

Er is een jaar verstreken sinds Percy’s avonturen waarin hij de bliksemschicht van Zeus zocht en nu zit hij alweer bijna een jaar op school. Hij heeft bijna zijn jaar afgemaakt, maar dan verschijnen er plotseling monsters in de gymles en weet Percy de sportzaal compleet te vernietigen… Percy slaat op de vlucht met zijn vriend Tyson (die zich kan meten met de monsters, waardoor hij ook een Griekse god zou hebben als ouder) en Annabeth. Ze komen aan in Kamp Halfbloed, waar blijkt dat Tyson de halfbroer van Percy is (en ook een cycloop) en dat het kamp veel gevaren moet trotseren. Het Gulden Vlies moet gevonden worden, anders zal de boom die het kamp beschermt het niet overleven, waardoor alle monsters het kamp kunnen betreden… Daarbij is Grover ook nog gevangengenomen door een reus. Kan Percy Jackson het kamp en zijn satervriend redden?

Een vervolg met een enorme vooruitgang
Het eerste deel van deze graphic novelserie was vermakelijk, maar had duidelijk wat schoonheidsfoutjes en de humor van Rick Riordan miste in het verhaal. In dit tweede deel zie je dat de schrijvers en de tekenaars hebben geleerd van hun fouten, want De Zee van Monsters is een hele verbetering ten opzichte van het eerste deel. Het verhaal weet goed het boek te volgen. Ook hier zijn kleine stukken weggelaten, maar veel avonturen worden meegenomen in de graphic novel. Erg fijn, want zelfs stukken die niet in de verfilmingen zijn gekomen kan je nu wel zien als beeld.

De Zee van Monsters is al veel indrukwekkender, het kleurgebruik is al aangenamer, de personages zijn veel sprekender en de verhaallijn wordt goed gevolgd.

Daarbij is de humor van Riordan al iets meer aanwezig. De graphic novel kan zich nog niet meten met de hilariteit van Rick Riordan, maar van bepaalde taferelen kan je al wat grinniken. Daarbij worden de personages al iets sprekender en zijn ze niet meer zo vlakjes als in het eerste deel. Tyson is erg aandoenlijk, terwijl Percy laat zien hoe dapper hij is. De sfeer van de boeken is al steeds meer meegenomen in deze graphic novel, waardoor dit vervolg laat zien dat de makers wel degelijk weten hoe ze een boekenserie moeten omvormen tot strip.

Verbeterde tekenstijl, maar af en toe iets te gehaast
In de tekenstijl in dit deel zijn al veel verbeteringen aangebracht aan de personages, de omgeving en de hoeveelheid actie. De illustraties bevatten al iets meer detail, wat ook wordt bijgedragen door het mooie kleurgebruik. Alle kleuren hebben wat schaduwwerking en de personages hebben een duidelijk uiterlijk waar niet van wordt afgeweken. Daarbij zijn er veel scènes in Kamp Halfbloed, waardoor je al veel meer de schoonheid van dit kamp ziet. De kleuren zijn iets helderder en feller en de nadruk in een illustratie wordt op de juiste persoon of de juiste plek gelegd. De epische sfeer van de boeken komt al steeds meer tot zijn recht in deze strip, wat de fans van Riordan zeker zullen waarderen.

Hoewel het verhaal erg strak is en de illustraties al naar een hoger niveau worden getild, voelt het verhaal hier en daar wel iets te gehaast aan. De makers wilden veel hoofdstukken en avonturen in deze graphic novel stoppen, waardoor bepaalde stukken er wel erg snel doorheen worden gehaald. Dat is jammer, want daardoor missen bepaalde stukken hun kracht. Gelukkig valt het mee hoe vaak dit gebeurt, maar de volgende delen geven hopelijk iets meer aandacht aan essentiële onderdelen van het verhaal.

Conclusie
De makers van deze graphic novelserie zagen hun fouten in het eerste deel en hebben deze goed aangepakt in het tweede deel. De Zee van Monsters is al veel indrukwekkender, het kleurgebruik is al aangenamer, de personages zijn veel sprekender en de verhaallijn wordt goed gevolgd, ondanks dat bepaalde hoofdstukken wat gehaast aanvoelen. Het einde weet net zoals het boek af te sluiten met een mooie cliffhanger, waardoor je erg nieuwsgierig wordt naar het volgende deel in de reeks. Wat mij betreft mogen de avonturen van Percy Jackson nog wel even doorgaan!


De Zee van Monsters Boek omslag
De Zee van Monsters
Percy Jackson en de Olympiërs

Rick Riordan


9789000360628

Graphic Novel
Van Goor
Oktober 2018
Paperback
128


Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Delen

Joost Zuijderduijn
Door Zweinstein is Joost gek geworden op Fantasy en sindsdien is hij altijd met een boek te vinden. Joost is gek op boeken voor Young Adults, waarbij Dystopische en Mythologische Fantasy, Magisch Realisme en Urban Fantasy vooral zijn voorkeur hebben.

CONCLUSIE

Eindwaardering

Meer van dit redactielid

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de FantasyWereld nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en onze winacties

Recente reacties