FilmsFilmrecensiesThe Hunger Games 2: Catching Fire

The Hunger Games 2: Catching Fire

-

Omslag Chronicle

Na het winnen van de brute Hongerspelen zijn Katniss en Peeta allesbehalve veilig. Er gaan geruchten over een opstand tegen het Capitool, een opstand die zij hebben helpen ontstaan. President Snow accepteert de overweldigende liefde die Katniss en Peeta voor elkaar voelen als enig excuus voor hun gedrag. En tijdens hun verplichte zegetocht langs alle districten zullen ze de wereld hiervan moeten overtuigen. Als dat niet lukt, zullen er vreselijke consequenties zijn. Het Capitool kondigt kort daarna de 75ste editie van de Hongerspelen aan. Deze heeft als ‘Quarter Quell’ speciale nieuwe regels. En die doen iedereen versteld staan.

Verhaal
Ook in deel 2 draait het verhaal vooral rondom Katniss Everdeen, die de voorgaande Hongerspelen samen met Peeta Mellar heeft gewonnen. Alleen door hun gespeelde liefde was het mogelijk om de regels om te buigen en zo twee winnaars van de Hongerspelen te hebben in plaats van één. Met de opdracht om het volk een afleiding te geven en hen van hun liefde te overtuigen gaan Katniss en Peeta een rondreis maken door de 12 districten. Wanneer ze echter uit volle overtuiging hun respect tonen voor de overleden andere districtskandidaten wordt de kiem van verzet juist verder leven in geblazen.

President Snow besluit daarom om de bron van dit verzet uit de weg te ruimen door de 75e Hongerspelen te vullen met eerdere winnaars van de Hongerspelen. In de aanloop naar de wedstrijd worden de deelnemers weer in de hoofdstad gepresenteerd en gaat ieder van hen op zoek naar manieren om voor de tweede maal te overleven.

Verfilming
De wijze waarop het tweede boek van Suzanne Collins is verfilmd is, net als deel één, weer prachtig uitgevoerd. De verfilming van de arme districten, waar het gewone volk een onderdrukt en keihard bestaan heeft, en het schrille contrast met het rijke en decadente Capitool is prachtig in beeld gebracht. Met heel veel kleine details en mooi verfilmde emotie wordt de kijker helemaal in het verhaal gezogen. Een van allermooiste scenes is die waarin Katniss in district 11 aan de toehoorders vertelt over Rue, het 12-jarige meisje waar ze een verbond mee gesloten had, maar die ze niet kon redden.

Qua kleding en sfeer zijn de scenes in het Capitool weer bijzonder mooie en groots uitgewerkt. Waar eerder de kandidaten nog de indruk wekten dat ze medewerking verleenden aan de Hongerspelen is nu ook hier duidelijk dat er onrust broeit en er verzet komt tegen de gang van zaken.

Na de pauze beginnen de 75e Hongerspelen in alle hevigheid en zit je als kijker op het puntje van je stoel te kijken naar welke onverwachte gevaren er zullen komen en wie de strijd gaan overleven. In de arena blijken er minstens zo veel gevaren van de omgeving als van de deelnemers te komen.

 

Producent: Lionsgate, Color Force
Regisseur: Francis Lawrence
Cast: Katniss Everdeen (Jennifer Lawrence), Peeta Mellark (Josh Hutcherson), Gale Hawthorne (Liam Hemsworth), Haymitch Abernathy (Woody Harrelson), President Snow (Donald Sutherland)
Verschenen: November 2013
Speelduur: 146 minuten
Leeftijdscategorie: 12+

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Delen

CONCLUSIE

Eindwaardering

Meer van dit redactielid

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de FantasyWereld nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en onze winacties

Recente reacties