EvenementenEvenementennieuwsTheatervoorstelling gebaseerd op de legende van Witchworld (korting voor FantasyWereld bezoekers)

Theatervoorstelling gebaseerd op de legende van Witchworld (korting voor FantasyWereld bezoekers)

-

Het plan voor Witchworld, een middeleeuws pretpark rondom het onvoltooide kasteel langs de snelweg bij Almere, is voorgoed van de baan. Jarenlang probeerde de bedenker van het attractiepark vol heksen en trollen zijn droom te verwezenlijken. Het was een zware strijd waarin hij werd geteisterd door stroperige procedures, geheime investeerders en kwaaie Gravinnen.

Dit verhaal inspireerde theatermaker Karlijn Kistemaker en zij maakt nu voor Theatergroep Suburbia de eenmalige locatievoorstelling ‘Er was eens een pretpark!’, een moderne legende van een Almeers pretpark. Fantasy, trollen, elven, LARP en Dungeons and Dragons vormen de inspiratiebron van de voorstelling.

Lezersaanbieding voor bezoekers van FantasyWereld

Van het Almeerse gezelschap Suburbia krijgen FantasyWereld lezers een korting van € 5,00 per kaart! De voorstelling is te zien van 16 tot en met 28 april in het kantoorgebouw De Beurs (voorheen Oranjewoud) op loopafstand van het NS station Almere Centrum. Ben je benieuwd? Bestel dan nu je tickets via de website van Theatergroep Suburbia. Tijdens het bestelproces voer je de kortingscode FANTASY2019 in.

Het wordt tijd dat de burgers van Almere het hele verhaal horen. Daarom heeft de gemeente Almere de Orde der Cultuur Flevoland (OCF) uitgenodigd om de gemoederen tot bedaren te brengen. Iedereen kan zijn eigen betoverende verhaal vertellen, waaronder de koning van de fantasy zélf.

Tijdens deze sprookjesachtige conferentie van het OCF wordt de ontstaansgeschiedenis van het legendarische pretpark uit de doeken gedaan. Een legende waarin twee partijen tegenover elkaar komen te staan en verwikkeld raken in een wereld waarin feit en fictie niet meer van elkaar te onderscheiden zijn. Wat moet je geloven? En wanneer zijn dromen bedrog?

Kijk voor meer info over de voorstelling op https://www.theatergroepsuburbia.nl/voorstellingen/er-was-eens-een-pretpark

Wij zoeken redactieleden!

Wij zijn op zoek naar mede-fantasyliefhebbers die het leuk vinden om artikelen en recensies te schrijven over boeken, spellen en/of films/series! Interesse, of wil je meer weten over wat we te bieden hebben? Neem dan contact met ons op!

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Davey Cobben
Davey Cobben
Davey is de fantasywereld ingetrokken door grootheden als Terry Brooks, Raymond E. Feist en Robert Jordan. In de loop van de jaren verslond hij vele fantasyboeken, maar de epische fantasy blijft toch altijd een bijzondere plek in zijn hart hebben.

Meer van dit redactielid


Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de FantasyWereld nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en onze winacties

Recente reacties