Sage, Angie

Angie Sage (Londen, 1952) is opgegroeid in de Thames Valley, Londen, en Kent. Als kind was zij dol op lezen en vaak ontsnapte ze naar de boomgaarden achter het huis met een boek. Angie hield vooral van de boeken van E. Nesbit en Elizabeth Goudge. Haar vader werkte bij een uitgeverij en hij bracht vaak prachtige €˜dummy’s’ voor Angie mee, mooi gebonden boeken met blanco bladzijden, waarin zij verhaaltjes schreef en tekeningen maakte.

Angie Sage heeft een stuk of twaalf boeken geschreven voor jonge lezers en heeft er ook heel wat geïllustreerd. Ze heeft twee dochters, Laurie en Lois, die nu volwassen zijn, maar haar nog altijd veel ideeën aan de hand doen.

Toen Angie Sage begon aan de serie boeken over Septimus Heap woonde ze aan een kreek, waar zij de oesterschuiten heen en weer zag varen. Het wonen in Cornwall vond Angie Sage heerlijk; Cornwall is voor haar een ‘Magieke’ plek waar alles kan gebeuren wat je maar zou kunnen verzinnen… De serie over Septimus Heap is een groot internationaal succes. Tegenwoordig woont Angie Sage in een klein dorp in Somerset, in een Middeleeuws huis.

Boeken van deze auteur:
     


Opmerkingen

Geef een reactie