Collins, Suzanne

De schrijfster van Gregor de Bovenlander en De Hongerspelen heet Suzanne Collins. Ze woont met haar familie in de staat Connecticut in de Verenigde Staten. Ze heeft een aantal verwilderde zwerfkatten geadopteerd die in haar grote achtertuin zaten. In 1991 begon Suzanne als schrijver voor televisieprogramma’s voor kinderen. Bij Nickelodeon maakte ze sindsdien verschillende programma’s voor tieners. Een van die programma’s werd zelfs genomineerd voor een belangrijke tv-prijs in de Verenigde Staten. Ook werkte ze mee aan een aantal televisieprogramma’s voor jonge kinderen.

Terwijl ze met zon kinderprogramma bezig was, ontmoette ze een kinderboekenschrijver: James Proimos. Hij heeft haar toen overgehaald om een kinderboek te gaan schrijven. Op een dag was ze aan het nadenken over het sprookje Alice in Wonderland. Ze bedacht dat het verhaal misschien wat vreemd moest zijn voor stadskinderen, veel te landelijk.

Kinderen uit New York lopen immers eerder de kans in een openstaande put te vallen dan in een konijnenhol, zoals Alice in het sprookje. En als je dan in zon put zou vallen, kom je zeker niet terecht in een vrolijk theekransje. Zo kwam ze op het idee om boeken over Gregor de Bovenlander te schrijven.

Boeken van deze auteur:
    


Opmerkingen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here