(laatst bijgewerkt: 24 januari 2017)

Hier vinden jullie de verschijningsdata van aankomende fantasyboeken. Vragen, opmerkingen en/of aanvullingen kunnen hieronder worden geplaatst, of via “Inzendingen [at] fantasywereld.nl”

 

OmslagBeschrijvingMaand
Auteur: Jennifer Donnelly
Titel: Waterfire Saga 4: De Zwarte Parel
Uitgever: Van Goor
ISBN: 9789000347339
Orfeo bezit een van de zes talismannen die de meerminnen nodig hebben om Abbadon voor altijd te laten verdwijnen. Maar hoe kan Astrid zonder haar klankbord de machtigste tovenaar in de geschiedenis verslaan? Ondertussen trainen Serafina en haar Zwarte Vinnen de kwelgeesten voor het gevecht met de ruiters des doods van haar oom Vallerio. Zal Sera haar geliefde huis en haar grote liefde Mahdi ooit terugzien, of zullen de Volnero's het volledige zeegebied overnemen, terwijl Orfeo de goden zelf uitdaagt? Het lot van de totale onderwaterwereld staat op het spel in dit adembenemende laatste deel van de Waterfire Saga.
Januari
Auteur: Rick Riordan
Titel: Magnus Chase en de Goden van Asgard 2: De hamer van Thor
Uitgever: Van Goor
ISBN: 9789000345472
De dondergod heeft de vervelende gewoonte om zijn wapen - het machtigste in de Negen Werelden - op de verkeerde plek te leggen. Maar deze keer is het niet gewoon kwijt, het is in de handen van de vijand gevallen. Als Magnus Chase en zijn vrienden de hamer niet snel kunnen terughalen, zullen de sterfelijke werelden machteloos zijn tegen een woeste aanval van reuzen. Ragnarok zal beginnen. De Negen Werelden zullen branden. Helaas is de enige die kan bemiddelen in een deal om de hamer terug te krijgen, Thors grootste vijand: Loki. En de prijs die hij voor zijn bemiddeling wil, is heel erg hoog...
Januari
Auteur: Aimée Carter
Titel: The Blackcoat Rebellion 3: Koningin
Uitgever: HarperCollins Holland
ISBN: 9789402718409
Nadat Kitty en de Blackcoat-rebellen met succes een opstand in de gruwelijke gevangenis Elders hebben geleid, willen ze nog maar één ding: ook de rest van het land bevrijden. Om dit voor elkaar te krijgen moeten ze zien te bewijzen dat de dictator Daxton Hart niet is wie hij lijkt te zijn, maar een regelrechte bedrieger... Is het echter de moeite waard als ze hiermee levens in gevaar brengt, niet in de laatse plaats dat van de jongen die al zo lang belangrijk voor haar is?
Januari
Auteur: Sara Raasch
Titel: Vuur als As
Uitgever: HarperCollins Holland
ISBN: 9789402718706
Zestien jaar geleden werd het koninkrijk Winter onder de voet gelopen door de kwaadaardige koning Angra. De Winterianen werden tot slaaf gemaakt en hun magie werd hun afgenomen. Alle hoop is nu gevestigd op de acht mensen die wisten te ontsnappen en sindsdien op de vlucht zijn. Meira was nog maar een baby toen Winter werd aangevallen en kent alleen het leven als vluchteling. De Winterianen zijn vastbesloten om hun rijk ooit terug te veroveren en ondernemen daarvoor gevaarlijke verkenningstochten, waarbij Meira tot haar frustratie nooit mee mag. Dus wanneer ze iets opvangt over een antiek medaillon dat Winter zijn magie kan teruggeven, besluit ze er stiekem achteraan te gaan om zichzelf te bewijzen.
Januari
Auteur: Justin Cronin
Titel: De Oversteek 3: Stad Van Spiegels
Uitgever: Cargo
ISBN: 9789023425489
Januari
Auteur: Cornelia Funke
Titel: Reckless 3: Het Gouden Garen
Uitgever: Querido
ISBN: 9789045119861
Januari
Auteur: Brandon Sanderson
Titel: De Wrekers 3: Calamity
Uitgever: Uitgeverij Q
ISBN: 9789021403595
nds Calamity aan de hemel verscheen, is niets meer hetzelfde. Het lot van David is verweven met dat van de Epics. Eerst vermoordde Staalhart zijn vader. En nu heeft Regalia een van de Wrekers veranderd in een levensgevaarlijke vijand. David kende het geheim van Prof. Hij bewaarde dat geheim zelfs toen de leider van de Wrekers zichtbaar moeite had de bijwerkingen van zijn Epic-krachten onder controle te houden. De strijd in Babilar bleek te zwaar voor Prof en hij verzette zich niet langer tegen de duistere kant van zijn krachten. Voor een Epic die zijn duistere kant omarmd heeft, is er geen weg terug. Toch blijft David geloven dat Prof te redden is. De Wrekers staan voor de gevaarlijkste missie van hun leven…
Januari
Auteur: A.G. Riddle
Titel:Atlantis 2: Het Virus
Uitgever: Boekerij
ISBN: 9789022572597
Dokter Kate Warner komt in Marbella tot de gruwelijke conclusie dat de mensheid op het punt van uitsterven staat. Een virus slaat ongekend hard om zich heen. Bijna een miljard mensen zijn er al aan overleden. De laatste hoop is gevestigd op een geneesmiddel. Alleen Kate heeft de sleutel om dit virus het hoofd te bieden.
Januari
Auteur: Paul van Loon
Titel: Ravelijn - De Bende van de Witte Veer
Uitgever: Leopold
ISBN: 9789025867638

Januari
Auteur: Stella Gemmell
Titel: De Onsterfelijke Troon
Uitgever: Luitingh Fantasy
ISBN: 9789024560035
De zegevierende rebellen en de overlevenden van de opstand waardoor de Stad werd bevrijd van haar tiran, hebben hun hoop gevestigd op Archange. Zij heeft de keizerlijke troon bestegen, en iedereen hoopt op een era van vrijheid, vrede en stabiliteit. Maar dat is helaas niet het geval...
Januari
Auteur: Richard Schwartz
Titel: De Godenoorlogen 3: Het Bloedende Land
Uitgever: Luitingh Fantasy
ISBN: 9789024573516
Nadat Leandra van Borons de Witte Vlam heeft weten te redden en de Kroon van Illian weer heeft herwonnen, staat de teruggekeerde held Havald voor de volgende uitdaging. Al jarenlang houdt de Oostmark in bloedige veldslagen de stammen van de steppe op afstand, maar nu verzamelen de stammen zich onder de banier van de necromantenkeizer en lijken ze het oude rijk te overspoelen. Met een handvol trouwe volgelingen wil Havald het onmogelijke proberen: de stammen verenigen en daarmee de invloed van de dode god verwoesten...
Januari
Auteur: Cassandra Clare
Titel: De duistere machten 1: Middernachtdame
Uitgever: Moon
ISBN: 9789048836253
Vijf jaar na de gebeurtenissen in Stad van Hemelse Vlammen is Emma Carstairs niet langer een rouwend meisje, maar een jonge vrouw die vastberaden is te ontdekken wie haar ouders heeft vermoord. Samen met haar parabatai, Julian Blackthorn, patrouilleert ze door de straten van Los Angeles, waar ze een demonisch complot onderzoeken. Dit is Emma's kans om wraak te nemen en antwoorden te vinden. Wie heeft haar ouders werkelijk vermoord? En waarom verbiedt de wet van schaduwjagers liefde tussen parabatai?
Januari
Auteur: Veronica Roth
Titel: Carve the Mark
Uitgever: Van Goor
ISBN: 9789000352227
Cyra’s gave geeft haar pijn, maar ze kan ook anderen onnoemelijk veel pijn doen. Haar broer Ryzek heerst als wrede tiran over hun land, Shotet. Ryzek misbruikt Cyra’s gave om zijn vijanden te martelen. Maar Cyra is meer dan een wapen in handen van haar broer: ze is snel, veerkrachtig en slimmer dan hij denkt. Wanneer de knappe Akos uit het vredelievende, naburige rijk Thuve als gevangene in Cyra’s wereld terechtkomt, lijkt de vijandschap tussen hun landen en hun families onoverkomelijk.
Januari
Auteur: Peter DeWillis
Titel: TerraFabula 2: Het zilveren labyrint
Uitgever: Zilverbron
ISBN: 9789463080750
Januari
Auteur: Anthony Ryan
Titel:Draconis Memoria: 1 Het Vuur van de Draak
Uitgever: Luitingh Fantasy
ISBN: 9789024573547
Al decennialang worden de landen van de IJzerschip Handelsmaatschappij verdedigd door Bloedgezegenden – mannen en vrouwen die in staat zijn de krachten uit het bloed van wilde draken te sturen. De loyaliteit van elitespionnen en huurmoordenaars hebben ervoor gezorgd dat de Handelsmaatschappij nu een van de grootste machten in de wereld is. Maar er dreigt een crisis. De drakenbloedlijnen worden steeds zwakker, en een oorlog met het Corvantijnse Keizerrijk lijkt onvermijdelijk. De enige hoop voor de Handelsmaatschappij ligt in de mythe van een legendarische Witte Draak wiens krachtige bloed misschien wel het tij van de oorlog kan doen keren – als hij al bestaat.
Februari
Auteur: Brian Stavely
Titel:De Kronieken van de Ongehouwen Troon 3: De erfenis van de keizer
Uitgever: Luitingh Fantasy
ISBN: 9789024574803
De eeuwenoude Csestriims zijn terug om hun zuivering van de mensheid af te maken; legers marcheren richting de hoofdstad, zuygers – eenzame wezens die hun krachten uit de natuurlijke wereld halen om hun buitengewone talenten te voeden – manifesteren zich aan alle kanten om de uitkomst van de oorlog te beïnvloeden; en onvoorspelbare goden die er een eigen agenda op na houden betreden de aarde in mensengedaantes. Maar de keizerlijke familie die in het midden van dit alles staat – Valyn, Adare en Kaden – komt erachter dat zelfs als ze deze holocaust in hun wereld overleven, hun conflicterende toekomstvisies niet meer zijn te verzoenen.
Februari
Auteur: Yelena Black
Titel:Dans van Vlammen
Uitgever: Moon
ISBN: 9789048830640
Februari
Auteur: Jack Vance
Titel: De Tschai cyclus 1&2: Een stad vol Chasch & Onder de Wankh
Uitgever: Uitgeverij Q
ISBN: 9789021405995
Tweehonderd jaar na ontvangst van een signaal uit de richting van Carina 4269 komt de Explorator IV aan bij de oude gele ster en haar enige planeet: een grijsbruine Aarde-achtige wereld. Nauwelijks zijn verkenners Adam Reith en Paul Waunder eropuit gestuurd, of een projectiel vernietigt het moederschip. Reith en Waunder storten neer op de planeet Tschai die lang geleden werd gekoloniseerd door drie buitenaardse rassen – de Chasch, de Dirdir, en de Wankh. De oorspronkelijke bewoners, de mysterieuze Pnume, leven ondergronds. Zo begint een episch avontuur over en onder het oppervlak van de waanzinnige planeet Tschai met al haar kleurrijke, bizarre, en dodelijke bewoners.
Februari
Auteur: Ransom Riggs
Titel: Bijzondere Vertelsels
Uitgever: Clavis
ISBN: 9789044829631
Welgestelde kannibalen die bijzondere ledematen als een ware delicatesse
beschouwen. Een prinses met een slangentong. De herkomst van de
eerste ymbryne … Dit is nog maar een greep uit de vele geniale en angstaanjagende Bijzondere vertelsels in deze bundel, samengesteld en van aantekeningen voorzien door Millard Nullings, onzichtbare leerling van
mevrouw Peregrine en onderzoeker van alles wat bijzonder is
Februari
Auteur: Arwen Mannens
Titel: De laatste strijd 3: Thorian en Kristan
Uitgever: Zilverbron
ISBN:
Februari
Auteur: Anton Wolvekamp
Titel: Draak
Uitgever: Zilverspoor
ISBN: 9789463080781
Februari
Auteur: Pierce Brown
Titel: De Mars Trilogie 2 - Gouden Zoon
Uitgever: Luitingh Fantasy
ISBN: 9789024570980
Als Rode groeide Darrow op in de mijnen diep onder de oppervlakte van Mars, waar hij elke dag slopend werk deed om aan een toekomst te bouwen voor zijn nakomelingen. Maar de Gemeenschap waarvoor hij zo trouw werkte was gebouwd op leugens. Darrows mensen zijn verraden door hun eigen meesters, de Gouden – en hun enige weg naar vrijheid is een revolutie. En dus offerde Darrow zichzelf op in naam van het grote goed voor wie Eo, zijn ware liefde en inspiratie, haar eigen leven gaf. Hij werd een Gouden, en infiltreerde in hun bevoorrechte rijk om het van binnenuit te vernietigen. Als een lam tussen de wolven vindt Darrow vriendschap, respect en zelfs liefde – maar ook de toorn van machtige tegenstanders.
Maart
Auteur: Michael Scott
Titel: De geheimen van de onsterfelijke Nicolas Flamel 2
Uitgever: Boekerij
ISBN: 9789022579961
De necromancer, De warlock en De zieneres samen in 1 band.
Maart
Auteur: Sarah J. Maas
Titel: De Glazen Troon
Uitgever: Boekerij
ISBN: 9789022580264
Celaena wordt voor de keuze gesteld: óf haar leven slijten in de gevangenis, óf deelnemen aan een toernooi waarvan de winnaar de nieuwe kampioen van de koning wordt. Een voor een worden de deelnemers van het toernooi echter op gruwelijke wijze vermoord en al snel vecht Celaena niet alleen voor haar vrijheid, maar ook voor haar leven.
Maart
Auteur: Sarah J. Maas
Titel: Koningin van de Schaduw
Uitgever: Boekerij
ISBN: 9789022580271
Het vierde deel in de populaire De glazen troon-serie neemt ons verder mee op Celaena’s epische reis en bouwt op naar een ontknoping die de wereld onder haar voeten vandaan zal slaan.
Maart
Auteur: Corinne Duyvis
Titel: Op de rand van het niets
Uitgever: HarperCollins Holland
ISBN: 9789402723007
Het vierde deel in de populaire De glazen troon-serie neemt ons verder mee Terwijl een vernietigende komeet recht op de aarde afsnelt, wacht de zestienjarige Denise gespannen op het moment van de inslag. De gelukkigen zijn al vertrokken in ruimteschepen, op weg naar een nieuwe bestemming, maar vele andere families – inclusief die van Denise – hebben alleen recht op een plaats in een tijdelijke schuilkelder, waarna ze weer terug moeten keren naar de verwoeste oppervlakte.
Maart
Auteur: Peter Schaap
Titel: Droomdanser deel 2: Vlammenzee
Uitgever: Zilverspoor
ISBN:
Maart
Auteur: Robin Hobb
Titel: De Boeken van Fitz & de Nar 3: Het lot van de moordenaar
Uitgever: Luitingh Fantasy
ISBN: 9789024572106
April
Auteur: Alex Marshall
Titel: Een Zwaard van Zwart Staal
Uitgever: Luitingh Fantasy
ISBN: 9789024574087
Na vijfhonderd jaar is het Verdronken Koninkrijk teruggekeerd, en met het eiland ook de monsterlijke geheimen die het herbergde; alle leven op de Ster wordt bedreigd. Terwijl een onmenselijk leger zich verzamelt op de kusten, klaar om de Immaculate Archipel binnen te dringen, staan de leiders van de Kobaltcompagnie voor een onmogelijke keuze: hun dromen van glorie en wraak laten schieten om de dreiging vanuit een ander rijk het hoofd te bieden, of hun ambities na te jagen, in de hoop dat de Ster er nog is als de rook is opgetrokken. Vijf Trawanten. Een legendarische generaal. Een strijd om te overleven.
April
Auteur: Cassandra Clare & Holly Black
Titel: Magisterium 3: De Bronzen Sleutel
Uitgever: Moon
ISBN: 9789048835492
Call, Tamara en Aaron zouden veilig moeten zijn op het Magisterium, maar de plotselinge dood van een klasgenoot bewijst het tegendeel. De drie vrienden moeten de moordenaar opsporen, waarbij ze ook hun eigen leven op het spel zetten. Ze komen erachter dat magie in slechte handen de macht heeft om enorme schade aan te richten, tenzij het op tijd gestopt wordt...
April
Auteur: Pittacus Lore
Titel: Ik ben nummer vier - Op leven en dood
Uitgever: A.W. Bruna
ISBN:
April
Auteur: Arwen Elys Dayton
Titel: Seeker 3: Disruptor
Uitgever: Van Goor
ISBN:
April
Auteur: Kim ten Tusscher
Titel: Vertellingen van de Ondergang 1: Bloed
Uitgever: Zilverspoor
ISBN:
10 jaar geleden offerde zij zichzelf op om de wereld te redden. Nu staat de vrede opnieuw op het spel.
April
Auteur: Cocky van Dijk
Titel: Drakenijs, deel 1: Kristallen hart
Uitgever: Zilverspoor
ISBN:
April
Auteur: Ian Laverman
Titel: De Corrupte Trilogie 1: De geestenwereld
Uitgever: Zilverbron
ISBN: 9789463080859
April
Auteur: Tad Williams
Titel: Heugenis, Smart en het Sterrenzwaard 3A: De Groene Engeltoren - De Belegering
Uitgever: Luitingh Fantasy
ISBN: 
Voorjaar
Auteur: Tad Williams
Titel: Heugenis, Smart en het Sterrenzwaard 3B: De Groene Engeltoren - Het Ontzet
Uitgever: Luitingh Fantasy
ISBN: 
Voorjaar
Auteur: Jeroen van Unen
Titel: Nachtuilen 2: De Slang van Havilah
Uitgever: Luitingh Fantasy
ISBN: 9789024573479
Mei
9789024575152Auteur: Tad Williams
Titel: Het Hart van Steen
Uitgever: Luitingh Sijthoff
ISBN: 9789024575152
Het Hart van Steen is het directe vervolg op Tad Williams’ Heugenis, Smart en het Sterrenzwaard, en overbrugt daarmee het verhaal naar de trilogie De Laatste Koning van Osten Ard.
Mei
Auteur: Jon Skovron
Titel:Het Koninkrijk der Stormen 2: Splinter en Schaduw
Uitgever: Luitingh Fantasy
ISBN: 
Mei
Auteur: Bradley P. Beaulieu
Titel: Het lied van het gebroken zand 1: De Twaalf Koningen van Sharakhai
Uitgever: Luitingh Fantasy
ISBN: 9789024575039
Sharakhai, de grote stad van de woestijn, het middelpunt van commercie en cultuur, wordt al eeuwenlang geregeerd door twaalf koningen – wreed, meedogenloos, machtig en onsterfelijk. Met hun leger van Zilversperen, hun elitegroep Klingmaagden en hun heilige beschermers, de angstaanjagende asirim, behouden de koningen hun positie als onbetwiste, onverslaanbare heren van de woestijn. Er is geen hoop op vrijheid voor wie onder hun juk leven. Zo lijkt het althans, totdat Çeda, een dappere, jonge vrouw uit de westelijke sloppenwijken, de wet van de koningen negeert door naar buiten te gaan op de heilige nacht van Beth Zha’ir. Die nacht leert ze niet alleen meer over haar eigen afkomst, maar ontdekt ze ook de verschrikkelijke waarheid achter de geschiedenis van de koningen.
Mei
Auteur: George R.R. Martin
Titel: Wildcards 3: Dodelijk Spel
Uitgever: Luitingh Fantasy
ISBN: 9789024568765
n 1946 werd boven New York een buitenaards virus losgelaten dat het DNA herschreef van iedereen die het infecteerde. Het doodde negentig procent van de bevolking, muteerde negen procent in ernstig misvormde monsters, en gaf één procent superkrachten. De Wild Cards¬-boeken gaan over de helden binnen die één procent. Van New York tot New England en van het geteisterde Afrika tot New Orleans: Dodelijk Spel bevat alles van oorlog en tragedie tot ijle hoop. Hier gaat het verhaal verder van de superhelden uit het Wild Cards-universum: hun strijd om als mens geaccepteerd te worden in een wereld die hen vreest en wantrouwt.
Mei
Auteur: Claudia Gray
Titel:Firebird 3: Een miljoen werelden met jou
Uitgever: HarperCollins Holland
ISBN:  9789402723106
Sinds haar ouders de Vuurvogel hebben uitgevonden, een apparaat waarmee je door verschillende dimensies kunt reizen, heeft Marguerite al heel wat gevaren getrotseerd. Maar nu heeft ze ontdekt dat haar oude vijand Wyatt Conley eropuit is honderden universums te vernietigen, met iedereen die daarin leeft.
Mei
Auteur: Veronica Rossi
Titel: Riders 2: Zoekers
Uitgever: Van Goor
ISBN:
Mei
Auteur: Sarah J. Maas
Titel: Hof van Doorns en Rozen 3
Uitgever: Van Goor
ISBN:
Mei
Auteur: Marissa Meyer
Titel: Lunar Chronicles 3.5: Fairest
Uitgever: Blossom Books
ISBN:
Mei
Auteur: Sylvain Neuvel
Titel: Slapende Reuzen
Uitgever: Karakter Uitgevers
ISBN:
ls Rose Franklin op haar nieuwe fietsje vlak bij haar huis in Deadwood, South Dakota rijdt, valt ze plotseling in een enorm gat in de aarde. Ze komt bij op de bodem van een nagenoeg perfect vierkante kuil, waarvan de muren vol staan met ingewikkelde graveringen die licht geven en lijken te pulseren. Maar de brandweermannen die haar komen redden, staren naar een nog vreemder schouwspel: een klein, geschrokken meisje in de palm van een reusachtige metalen hand. Zeventien jaar later is het mysterie van dit bizarre artefact nog altijd onopgelost; de oorsprong, de maker en het doel zijn onbekend.
Mei
Auteur: Marissa Meyer
Titel: Lunar Chronicles 4: Winter
Uitgever: Blossom Books
ISBN:
Juni
Auteur: David Baldacci
Titel: The Finisher - Rennen voor je leven
Uitgever: A.W. Bruna
ISBN:
Juni
Auteur: Fiona Rempt
Titel: De Orde van de Drakenmenners 3: De Drakenwereld
Uitgever: Kluitman
ISBN:
Juni
Auteur: Michael Reefs
Titel: Bram en het Zoldermysterie
Uitgever: Uitgeverij Stormsteen
ISBN:
Juli
Auteur: Michael Reefs
Titel: De Bieb-bende 6: Het middernachtscircus
Uitgever: Uitgeverij Stormsteen
ISBN:
Juli
Auteur: Marissa Meyer
Titel: Lunar Chronicles 4.5: Stars above
Uitgever: Blossom Books
ISBN:
Juli
Auteur: Jack Vance
Titel: De Tschai cyclus 3&4
Uitgever: Uitgeverij Q
ISBN:
Zomer 2017
Auteur: Anne Bishop
Titel: De Anderen 5: Witte Kaarten
Uitgever: De Fontein
ISBN:
Zomer 2017
Auteur: Pierce Brown
Titel: Mars Trilogie 3: Ochtendster
Uitgever: Luitingh Sijthoff
ISBN:
Augustus
Auteur: Carlos Ruiz Zafón
Titel:Het labyrint der geesten
Uitgever: A.W. Bruna
ISBN: 
Vierde en afsluitende deel van Het kerkhof der vergeten boeken.
September
Auteur: Sarah J. Maas
Titel: Glazen Troon 5: Het Rijk der Stormen
Uitgever: Boekerij
ISBN:
Oktober
Auteur: Johan Klein Haneveld
Titel: De Krakenvorst 2: Kartaalmon
Uitgever: Uitgeverij MACC
ISBN:
December
Auteur: Veronica Roth
Titel: Carve the Mark 2
Uitgever: Van Goor/Best of YA
ISBN:
Januari 2018
Auteur: Catherine Banner
Titel: Laatste Afstammelingen 3: Val van de Koning
Uitgever: Boekerij
ISBN: 9789460927263
Derde en laatste deel van de Laatste Afstammelingen reeks.
Uitgesteld
Auteur: Mike Jansen
Titel: De Kronieken van Cranborn 3: Het Afwezige Licht
Uitgever: Verschijnsel
ISBN:
UitgesteldReacties op: Wordt verwacht

Jouw mening:

75 reacties op “Wordt verwacht

 1. Weet iemand wanneer er weer een nieuw boek van Patrick Rothfuss uitkomt?

  Reageer
 2. Weet iemand al wat meer over talon saga 4? Volgens mij is ‘ie er al in Engels, maar komt hij ook in Nederlands ? Ik kan er zowat niks over vinden…

  Reageer
  1. Deze komt inderdaad ook weer in het Nederlands uit, als het goed is deze zomer al..

   Reageer
 3. Wanneer komt het vervolg op vrouwen middernacht deel 2 van Cassandra clare?

  Reageer
 4. Weet iemand toevallig of Tower of Thorns (deel 2 Blackthorn and Grimm van Juliet Marillier) nog vertaald gaat worden?

  Reageer
 5. Weet iemand of het boek frozen tides van Morgan Rhodes vertaald wordt?
  En hoeveel boeken er in deze reeks zijn

  Reageer
  1. Er zijn in het Engels inmiddels 5 delen verschenen, met een zesde onderweg ergens in 2017 (en een kort prequelverhaal ook).Ik heb gehoord dat in het Nederlandse geen vervolgen meer komen helaas.

   Reageer
   1. Oh nee! dit is echt niet leuk! nog maar is een reeks die niet volledig vertaald wordt…

   2. Kent iemand de boeken van Josephine Angelini?
    Het gaat om de strarcrossed reeks in het nederlands.
    Er zijn 2 boeken recentelijk in het nederlands gekomen alleen is nergens terug te vinden wanneer deel 3 zou komen

 6. Mandy huybregts

  Het laatste deel van Fitz en de Nar komt juni.volgens bol.com 🙂

  Reageer
 7. Weet iemand of het laatste deel van de Gouden Belofte van Jen Williams wordt vertaald? Ik heb vele sites afgezocht maar zonder hoop.

  Reageer
 8. iemand een idee of er nog een derde prequel van de maze runner van James Dashner komt? Of is hij klaar met de maze runner?

  Reageer
 9. Wordt Three dark crowns van K. Blake vertaald?

  Reageer
 10. Patricia Briggs de mercy thompson serie en ilona Andrews op de grens serie zal waarschijnlijk niet meer verder vertaald gaan worden. Lekker balen weer een on afgeschreven serie in de kast.

  Reageer
  1. Verdorie! Waarom beginnen ze er in hemelsnaam aan als ze toch niet verder vertalen. Ik ben dat kotsbeu!!!

   Reageer
 11. Weet iemand of flamecaster door chinda williams chima vertaald word

  Reageer
  1. Ik ga het navragen, maar ik ben bang van niet. Het is al even geleden dat het laatste boek van Chima is vertaald, en ik heb geen idee hoe die reeks het toen heeft gedaan..

   Reageer
 12. Heeft iemand een idee of “The Stormlight Archive series” van Brandon Sanderson vertaald zouden worden?

  Reageer
  1. Het is even afwachten nu Q de Staalhart boeken aan het uitbrengen is of zij hierna verder gaan met Stormlight Archive, of dat Luitingh het weer op zich neemt de boeken van Sanderson uit te geven, aangezien zij de Mistborn boeken hadden… Maar tot nu toe is er geen indicatie dat Stormlight Archive vertaald gaat worden..

   Reageer
 13. Weet iemand wanneer boek 3 van Erika Johansen
  Fate of the tearling in het nederlands uitkomt?

  Reageer
  1. Fate of the Tearling is in het Engels pas eind november uitgekomen, dus dat kan nog even duren. In de voorjaarsbrochure van Boekerij werd hij nog niet vermeld, dus hopelijk in de zomer van 2017!

   Reageer
 14. wanneer komt middernacht 10 uit van lara adrian in het nederlands?

  Reageer
  1. Ik vrees dat de rest van de Middernacht-reeks niet meer verder vertaald zal worden.

   Reageer
 15. Snoeks Fabiola

  Komen er geen boeken meer van de middernacht reeks van Lara adrian in het Nederlands NR 10

  Reageer
 16. Goededag,

  Nogmaals een vraagje 😉 :

  Komen er meer boeken van “de brug der getijden” reeks van David Hair dan de 6 die er nu uit zijn?

  De engelstalige reeks bestaat uit 6 boeken. Maar ik heb het gevoel dat de Nederlandse vertaling iets verder gesplitst is en waarschijnlijk 8 boeken gaat bevatten?

  (voordat ik nu start met lezen en op het einde van boek 6 erachter ga komen dat ik nog jaren moet wachten)

  Reageer
  1. De engelstalige reeks bestaat uit 4 boeken, en elk boek zal bij de Nederlandse vertaling in 2 gesplitst worden. Het zullen dus 8 boeken worden, hoewel er in een eerdere brochure van Luitingh (zomer 2016) werd gezegd dat het een 10-delige reeks zou worden. Dat is waarschijnlijk een foutje.
   De laatste 2 delen zouden normaal in 2017 moeten uitkomen.

   Reageer
 17. Goededag,
  Weet iemand, nu dat alle Tad Williams boeken opnieuw worden uitgebracht, of boek 3 van Bobby Dollar (Sleeping late on Judgement Day) ooit vertaald gaat worden in het Nederlands.

  Ik wacht namelijk al een tijdje met leze nvan de eerste 2 delen omdat ik op de laatste wacht.

  (het zelfde geld voor het 3e boek van Blake Charlton maar ik lees hieronder dat ik ze maar in het engels moet gaan bestellen)

  Reageer
  1. Het staat op dit moment niet in de planning om ook de Bobby Dollar serie te vervolmaken, maar wie weet verkopen deze heruitgaven van Williams zo goed, dat ze dat bij Luitingh nog eens zullen heroverwegen?

   Reageer
 18. Weet iemand ook wanneer deel 4 van de Glazen Troon van Sarah J Maas in het nederlands verschijnt?

  Reageer
  1. Boekerij zegt: “In maart 2017 verschijnen deel 1 (voor maar € 7,50!) en deel 4 van de Glazen Troon-serie in de nieuwe opmaak, zodat de fans die lang hebben gewacht om door te kunnen lezen dat eindelijk kunnen. Helaas is dat niet op tijd voor de kerst 2016. De rest van de serie wordt later in 2017 uitgegeven.”

   Reageer
 19. Word het laatste boek van blake charlton spellbreaker ook nog vertaald. Wacht er al zo lang op

  Reageer
  1. Helaas zal dit derde deel niet meer vertaald worden.

   Reageer
 20. Hallo allemaal, ben net klaar met het lezen van een nieuw fantasy boek en wou dit graag met jullie delen aangezien hij nergens wordt aangeprezen. Het boek heet icea schreeuw van de vuurvogel en is geschreven door Els Rommers. Ik vond het een geweldig boek het heeft iets meer dan 500blz maar had hem in 2 dagen uit. Eindelijk weer eens een boek zonder vampiers weerwolfen of een tiener die steeds aan zich zelf twijfelt. Deze keer een sterke jonge vrouw die weet wat ze wil en er voor gaat.

  Reageer
 21. Ik zie een hoop vragen maar bijzonder weinig antwoorden en dat is jammer.

  Reageer
  1. Helaas zijn we bij de antwoorden vaak afhankelijk van de uitgever of wat zij ons aan informatie verschaffen. En regelmatig is dat dan “nog niet bekend”…

   Reageer
 22. Is er al een datum bekend voor de vertalingen van de laatste 2 delen van de mistborn serie van Brandon Sanderson. Gezien andere boeken van hem die nieuwer zijn we worden vertaald…

  Reageer
 23. Goedemiddag,

  Laatste tijd valt het mij op dat de boeken van grote schrijvers niet meer snel in het Nederlands uitgegeven worden.

  Worden de boeken van Markus Heitz uberhaupt nog vertaalt? Ik zie bijvoorbeeld dat deel 2 van Oneiros al in het Duits beschikbaar is, drakenvuur deel 3, en nog een aantal andere boeken?

  Heb alles compleet tot nu toe dus zou ook graag de rest willen hebben en om nou over te schakelen naar het Duits 😛

  Reageer
  1. Hey Wesley, dat is inderdaad frappant. Er zijn gelukkig genoeg ‘grote’ schrijvers waar de series wel van uitgegeven worden. Misschien kijken ze per serie wat loopt en wat niet? Oneiros is wellicht veel minder van verkocht dan de Dwergen reeks bijvoorbeeld, dus is die er niet gekomen?

   Welke grote schrijvers mis je verder nog? Ik ben zelf bijvoorbeeld erg teleurgesteld dat Terry Brooks niet meer uitgegeven wordt hier in Nederland. Hij schrijft nog steeds door aan zijn Shannara serie, maar daar krijgen we hier niets van mee.

   Reageer
   1. Mark Lawrence, Peter V. Brett, Brent Weeks, Scott Lynch, …
    🙁

   2. Ook ik vind dat er te weinig vertaald wordt in het Nederlands. Het 3e deel van Terry Brooks (legenden van Shanarra) is nog steeds niet vertaald.

   3. Zeker jammer dat Brooks Shannara serie niet verder in het Nederland wordt uitgegeven !!!
    Is er geen mogelijkheid om de uitgeverij er toch op te attenderen dat er nog veel behoefte is aan deze vertalingen…..

 24. Gra Steens Rutte

  Weet iemand misschien wanneer de rest van de middernacht serie van Lara Adrian uitgegeven word
  we zitten er met smart op te wachten eerst ging het lekker vlug aantal boeken na elkaar en nu na Corrine komt er niks meer hoop wel dat ze verder gaan uitgeven ,zou de collectie graag compleet hebben

  Reageer
 25. Weet iemand of het derde en vierde deel in de Raven Cycle (Blue Lily Lily Blue en The Raven King) van Maggie Stiefvater nog gaan vertaald worden?

  Reageer
 26. Hoi, kan iemand mij vertellen wanneer de Nederlandse vertaling van deel 4 uitkomt van de Mercy Thompson serie (schrijfster is Patricia Briggs) en ook deel 10 van Middernacht serie van Lara Adrian zou ik graag willen weten.

  Reageer
 27. Weet iemand wanneer deel vier uit komt van de talon serie?

  Reageer
  1. Het vierde deel verschijnt in het Engels in Mei 2017, dus verwacht wordt dat de vertaling in de zomer 2017 verschijnt.

   Reageer
 28. Ik weet niet of het bij mensen al bekend is…. maar ik had even na vraag gedaan bij de uitgever van de boeken van morgan rhodes falling kingdome serie…
  Vanwege weinig verkoop doen ze de rest van de serie niet vertalen… dus helaas moeten we over naar de Engelse versie…

  Reageer
  1. Helaas Kelly, dat is erg jammer! Maar welbedankt voor het uitzoeken.

   Reageer
 29. Ik kan het nergens vinden, maar kan iemand me vertellen of boek 4 van morgan rhodes de falling kindoms : Frozen tides wordt vertaald naar het nederlands en zo ja wanneer? al aantal mails gestuurd, maar krijg geen reacties….. 🙁

  Reageer
 30. Van Terry Brooks is het eerste deel van de donkere erfenis van Shannara al wel vertaald, de bewakers van Faerie. Dit was echter in 2012. Gaan de delen 2 Bloodfire Quest en deel 3 Witch Wraith ook nog vertaald worden ?

  Reageer
  1. Terry heeft geen uitgever in Nederland op het moment. Hopelijk veranderd dit snel door de komst van de shanara tv serie.
   Sowieso is het triest gesteld met de vertalingen. Het duurt en duurt.

   De askir serie bijvoorbeeld. In Duitsland zijn ze echt veel verder.

   Reageer
 31. Is er al zicht op deel 6 van game of thrones, volgens mij haalt de tv serie de boeken in, en ik lees liever.

  Reageer
  1. Een hele goede vraag! Iedereen wacht erop, maar Martin heeft besloten geen verwachte verschijningsdatum meer te geven, zodat hij ons ook niet meer kan teleurstellen door deze te overschrijden 😉 Overigens is de serie met het huidige seizoen al de boeken voorbij en zien we gebeurtenissen die Martin nog moet beschrijven. Hier gaan de tv en boekenserie ook ieder hun eigen weg en kunnen we verschillen gaan zien!

   Reageer
 32. Komt er een vertaling van Dragonships of Vindras 4: Doom of the Dragon (of beter gezegd Drakenschpen 4) van Weiss en Hickman?

  Reageer
  1. Deel 1 van de drakenschepen is dus ook niet te verkrijgen. Het luitingh als eens een mail gestuurd en gevraagd hoe dat precies zat. 0 reactie. Ik kreeg een automatisch gegenereerd antwoord dat vragen niet altijd worden beantwoord. Blijkbaar zat mijn vraag daar ook bij. Beetje triest als je het mij vraagt.

   Reageer
 33. Is er ook iets bekend of de andere delen van de Marissa Meyer serie (The Lunar Chronicles) nog worden vertaald? Alleen de eerste 2 delen zijn uit..

  Reageer
  1. Ik heb een tijdje geleden de uitgever gemaild en die zij dat ze niet van plan zijn Cress van Marissa Meyer te vertalen.

   Reageer
   1. Blossom Books is van plan om de lunar chronicles opnieuw uit te geven

 34. Weet iemand wanneer deel 10 van middernacht uitkomt?

  Reageer
  1. daar zit ik ook al op te wachten en er is niks over te vinden

   Reageer
   1. hij staat gepland voor begin volgend jaar, maar het hangt sterk af van de verkoop van de andere delen of dit door zal gaan

 35. wie kan mij vertellen wanner deel 10 van lara adrian uitkomt in NL en ik wacht ook op deel 4 van morgan rhodes had hem wel al in het ENG gezien Frozen tides . maar vindt nl toch het lekkerst lezen.

  Reageer
  1. Van beide boeken is het nog niet bekend, maar ik zal eens navragen of er al plannen zijn Kim!

   Reageer
   1. ik had de fb site van morgan rhodes benaderd voor het 4 de boek in het NL maar volgens hun is er nog geen aanspraak gedaan voor de nederlandse rechten vanuit amsterdam om te vertalen 🙁

  2. Er komt geen vertaling van morgan rhodes helaas… falling kindome serie stopt in het nederlands, ma gelukkig kunnen we ze wel in het engels krijgen.. had de uitgever gemaild… en kreeg na 2 maanden wachten reactie

   Reageer
 36. weet iemand waneer het 4de deel van de Wakers van de tijd uit komt (schrijver = Dibben Damian)

  Reageer
 37. Misschien hopen ze dat de tv serie van de Expanse in de VS wat mensen trekt… Ik zou het wel gaaf vinden.

  Wanneer komt Amerikaanse Goden uit? Hij staat tweemaal in de lijst, in oktober en maart.

  Reageer
 38. @Peter. Deel drie van The Expanse zal in de zomer of najaar van 2016 in het Nederlands verschijnen. Dit hebben ze mij vandaag op facebook verteld.

  Reageer
 39. @Dave: bedankt voor de info! Jammer dat ze ophouden met de reeks, maar nu weet ik dat ik niet op de vertalingen moet wachten en kan ik de Engelstalige versies aanschaffen van de resterende delen.
  Op dat punt volg ik Connie volledig: vertaal als uitgeverij dan liever iets minder series, maar werk ze wel volledig af zodra er eentje is aangevat

  Reageer
 40. @ Dank je Sal! Daar heb ik nu toch zo’n hekel aan. Begin er dan niet aan! Alles vertalen of niet aan beginnen.

  Reageer
 41. @Juliette: Volgens mij is Ontworteld een op zichzelf staand verhaal, dus nog geen plannen voor een vervolg van de auteur!
  @Peter: Zeker van The Expanse komen er geen nieuwe delen meer, van Leckie weet ik het niet zeker. Blijkt inderdaad toch maar weer dan het gros van de lezers toch niet zo op SF zit te wachten. Luitingh zet overigens wel redelijk door, met de nieuwe verhalenbundels van George R.R. Martin (Wild Cards).

  Reageer
 42. Iemand enig idee of Luitingh plannen heeft om de The Expanse en Ancillary Justice reeksen verder uit te brengen? In hun voorjaar catalogus voor 2016 blijft het opvallend stil rond alles wat met sci-fi te maken heeft. Nochtans leken ze daar midden 2015 sterker op in te gaan zetten en behoorden boeken van zowel The Expanse en Ancillary tot de genomineerden op Hebban, wat me doet vermoeden dat er toch voldoende interesse voor is bij de lezers.
  Zoals enkele anderen hierboven begin ik me af te vragen of het nog zin heeft (vertaalde) reeksen aan te vatten als de uitgever besluit er halfweg mee op te houden.

  Reageer
 43. Annelies
  Weet iemand wanneer van Maggie Stiefvater de raven jongens de 3de deel uitkomt in het nederlands.

  Reageer
 44. Vandenplas maria

  Waarom komt het derde deel van de Mara Dyer serie van Michelle Hodkin niet uit in het Nederlands

  Reageer
 45. Annelies
  Wanneer komt de derde deel uit van Het Legioen van Kami Garcia.

  Reageer