StripsStriprecensiesConquests 1 - Islandia: een futuristische strip op een nieuwe planeet

Conquests 1 – Islandia: een futuristische strip op een nieuwe planeet

-

De wereld is niet meer leefbaar en de mensheid, die nu bestaat uit vijf grote kolonies, reist nu door de ruimte op zoek naar planeten. Kirsten is een van deze mensen en als ze wakker wordt na haar lange slaap, hoort ze dat haar kolonie is aangekomen bij een bewoonbare planeet. Er is leven gevonden op deze planeet, dus Kirsten wordt op een missie gestuurd om contact te maken met de aliens. De aliens zijn erg vredelievend en al snel worden er kampen opgezet op de planeet, tot er catastrofale rampen in de kampen plaats beginnen te vinden. Is dit de schuld van de aliens, of is er meer aan de hand?

Futuristische strip op een nieuwe planeet

Conquests is een vijfdelige serie die zich focust op het koloniseren van nieuwe planeten. De intergalactische vloot ziet als eerste Islandia, een planeet die aan het oppervlak erg koud is. De wezens die er leven zijn wat primitief, maar je ziet wel dat ze geen oorlog in het vizier hebben. Dit is een groot contrast met de mensen die met hun ruimteschepen en machines een nieuwe wereld willen veroveren. Op een rustige manier samenleven met de aliens is voor de machthebbers geen optie, ze moeten laten zien wie hier de baas is!

Kirsten krijgt steeds meer vraagtekens bij de bevelen die ze krijgt. Ze ziet dat de aliens geen kwaad in de zin hebben, maar ze wordt wel onzeker als het erop lijkt dat de aliens een oorlog zijn gestart. Ze denkt goed na en weet haar gevoel te volgen, waardoor ze uiteindelijk de antwoorden krijgt die ze nodig heeft om tot een oordeel te komen. Daarnaast merkt ze dat ze na haar kunstmatige slaap niet meer dezelfde is. Ze voelt zich wat vreemd en is erg afstandelijk naar haar man, hoewel ze nog steeds veel om haar dochtertje geeft. Gaandeweg het verhaal word je steeds nieuwsgierig naar het mysterie achter Kirsten, want ze is erg opmerkelijk en kan dingen die normaal niet zouden kunnen.

Epische strijd met wat onnodige aspecten

Islandia zit vol met spannende gevechten waarin je veel futuristische beelden ziet. Het ruimteschip zit vol techniek en ziet er ook realistisch uit. Het kleurgebruik is vooral erg koeltjes, wat helemaal wordt aangedikt door de koude planeet die wordt bezocht. Hierdoor steken kleuren zoals rood wel erg goed af tussen alle koele kleuren, waardoor beelden zoals vuur nog opvallender zijn. De afbeeldingen zitten daarbij vol detail en landschappen worden op een indrukwekkende wijze weergegeven. Alle machines en de harnassen van personages zijn erg gestroomlijnd, waardoor gevechten en actiescènes heel strak aanvoelen.

De afbeeldingen zitten vol detail en landschappen worden op een indrukwekkende wijze weergegeven.

Deze strip bevat ook wat kleine dingen die wat onnodig aanvoelen. Zo is Kirsten vaak schaars gekleed of naakt afgebeeld, wat afbreuk doet aan het serieuze verhaal. Daarbij waren er ook personages die af en toe Duitse uitspraken deden, wat ook niet helemaal paste bij het verhaal. Deze uitspraken hadden ook prima vertaald kunnen worden naar het Nederlands, dus dit voelde wat overbodig aan. Wel is het fijn om te zien dat Kirsten naast haar plichten als soldaat, ook een zachte kant heeft wat betreft haar dochter. Zo zorgde deze strip toch voor wat menselijkheid, aangezien veel mensen van de kolonie alleen maar slechte bedoelingen hebben met de planeet.

Conclusie

Islandia is een mooi begin van een vijfdelige serie waarin de mensheid exoplaneten probeert te verkennen, waar ze hopelijk ook kunnen leven. Dit verhaal is in ieder geval op gepaste wijze afgerond en daardoor kan het volgende deel een heel nieuw avontuur laten zien. De tekenstijl is erg strak en koeltjes, terwijl de personages erg sterk zijn en er zowel slechte als goede mensen aan bod komen in dit verhaal. Mocht je toe zijn aan een intergalactisch avontuur, dan is Conquests zeker wat voor jou!

Islandia Boek omslag Islandia
Conquests
J.L. Istin, Radivojevic & Evangelista
9789463065726
Graphic Novel
Silvester Strips
September 2019
Hardcover
80
P. Moretti

Wij zoeken redactieleden!

Wij zijn op zoek naar mede-fantasyliefhebbers die het leuk vinden om artikelen en recensies te schrijven over boeken, spellen en/of films/series! Interesse, of wil je meer weten over wat we te bieden hebben? Neem dan contact met ons op!

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Joost Zuijderduijn
Joost Zuijderduijn
Door Zweinstein is Joost gek geworden op Fantasy en sindsdien is hij altijd met een boek te vinden. Joost is gek op boeken voor Young Adults, waarbij Dystopische en Mythologische Fantasy, Magisch Realisme en Urban Fantasy vooral zijn voorkeur hebben.

CONCLUSIE

Eindwaardering:

Meer van dit redactielid


Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de FantasyWereld nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en onze winacties

Recente reacties

Conquests 1 - Islandia: een futuristische strip op een nieuwe planeetIslandia is een mooi begin van een vijfdelige serie waarin de mensheid exoplaneten probeert te verkennen, waar ze hopelijk ook kunnen leven. Dit verhaal is in ieder geval op gepaste wijze afgerond en daardoor kan het volgende deel een heel nieuw avontuur laten zien. De tekenstijl is erg strak en koeltjes, terwijl de personages erg sterk zijn en er zowel slechte als goede mensen aan bod komen in dit verhaal. Mocht je toe zijn aan een intergalactisch avontuur, dan is Conquests zeker wat voor jou!