Critical Role: The Legend of Vox Machina animatieserie verwacht in 2020

0
50

Wat begon als een gezellige speelavond Dungeons & Dragons van een aantal bekende stemacteurs (van onder andere anime/tekenfilms als Attack on Titan, Naruto en Avengers Assemble en videospellen als Final Fantasy, Star Wars Battlefront en Street Fighter) groeide uit tot een groot internetfenomeen. Dankzij de sessies van deze groep (genaamd Critical Role) won D&D razendsnel aan populariteit. Ineens konden spelers zonder groep meegenieten van het grappige avontuur dat te volgen was via een livestream. Hun campagne leidde tot merchandise, van speciale dobbelstenen tot echte mini’s van de personages zelf, en inspireerde nieuwe campagnes en spelers. Die populariteit zorgde ervoor dat een nieuwe stap moeilijk kon uitblijven.

Op Kickstarter lanceerde ze daarvoor enige tijd geleden een geldinzamelingsactie om een animatieserie te kunnen maken over de avonturen van de “Vox Machina”, de naam van hun eerste campagne. De inzamelingsactie was een succes en inmiddels is bekend gemaakt dat de serie zal worden geproduceerd door Studio Titmouse, o.a. bekend van The Venture Bros., Metalocalypse en Star Wars: Galaxy of Adventures. Het script zal worden geschreven door Jennifer Muro, bekend van o.a. Star Wars: Forces of Destiny, Spider-Man en Justice League: Action. De stemmen zullen uiteraard worden vertolkt door de stemacteurs zelf.

Critical Role: The Legend of Vox Machina is gebaseerd op de Dungeons & Dragons campagne die wekelijks online te volgen was onder leiding van Matthew Mercer. Het spel kwam in november 2017 ten einde na 115 afleveringen en 373 uur speeltijd. Een datum voor deze productie moet nog worden bekendgemaakt, maar de verwachting is dat de reeks in de herfst van 2020 zal verschijnen. Alle nieuwe ins- en outs zijn te volgen op de kickstarter pagina.

De spelers zijn momenteel verwikkeld in een tweede campagne waarin het team “Mighty Nein” de hoofdrol speelt. Critical Role is te volgen via hun YouTube kanaal.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.