EvenementenSfeerverslagenReleaseparty Grisha 3: Val & Verlossing

Releaseparty Grisha 3: Val & Verlossing

-

Op zondag 15 februari was de releaseparty van het derde deel van de Grisha-trilogie aan de gang. Tijdens dit evenement was er gelegenheid om Val & Verlossing te halen en daarnaast waren er nog vele andere activiteiten. Fanboy Joost ging naar dit evenement om verslag te doen voor FantasyWereld.

valenverlossing.jpgDe releaseparty was in het Huis Utrecht, een goede locatie met een aantal ruimtes om het feest te vieren. Bij de aankomst was er meteen al een poster te zien van Val & Verlossing en op de bovenverdieping waren alle activiteiten aan de gang. Het eerste uur werd vooral besteed aan de verkoop van de Grisha-boeken en andere BlossomBooks-spullen. Daarnaast waren er vele ontwerpen te zien van de Grisha-boeken, die wellicht kans maken om de cover te worden van een paperbackversie van de boeken. Fans konden hun persoonlijke favoriet kiezen, zodat ze de uitgeverij een duwtje in de goede richting konden geven. Er lag een gastenboek op de tafel waar iedereen een boodschap kon opschrijven voor Leigh Bardugo, dat achteraf naar haar werd opgestuurd.

Tijdens het evenement waren er drie wedstrijden aan de gang. Als eerste was er een Grisha-fotowedstrijd. In een hoekje kon iedereen verkleed gaan met wat Grisha-attributen, en degene met de leukste foto zou achteraf een prijs krijgen. De tweede wedstrijd was een bakwedstrijd, waarin twee deelneemsters een taart hadden gebakken in het teken van Ravka, de wereld waar de Grisha-trilogie afspeelt. De jury bestond uit twee werknemers van Blossom Books, maar ook andere Grisha-liefhebbers mochten de taart proeven.

duisterling.jpgDe laatste wedstrijd was een verkleedwedstrijd. Als je verkleed ging als een persoon uit Ravka, kon je een grote prijs winnen (een groot bedrag aan boekenbonnen en daarnaast nog de kans om een woordje te wisselen metLeigh Bardugo). Er waren acht kandidaten. Mensen waren verkleed als Alina, mensen van het Grisha-leger, maar de uiteindelijke winnaar was Joost met zijn kostuum van de Duisterling.

Na de uitreiking van de prijzen kon het Skype-gesprek met Leigh Bardugo beginnen. Joost hield een introductie voor Leigh Bardugo waarin hij zijn liefde uitte voor de Grisha-boeken en de hoofdpersoon Alina Starkov, en de vragenronde kon beginnen. Hoewel het in Nederland middag was, was het voor Leigh Bardugo pas zeven uur ‘s ochtends, waardoor ze speciaal vroeg opstond voor de Grisha-fans van Nederland.

De eerste twee vragen werden gesteld door Rosa, die de bakwedstrijd had gewonnen. Rosa vroeg ten eerste wat voor Grisha Leigh Bardugo zou willen zijn. Bardugo vertelde dat ze wel een Hartwringer zou willen zijn, maar dat ze in haar hart een Fabrikator is. De tweede vraag was of Bardugo rare schrijfgewoontes had. Dat was zeker het geval: Bardugo schrijft nooit aan een bureau, maar het liefst in een stoel of op haar bed, en daarnaast eet ze altijd rauwe broccoli, haar favoriete snack tijdens het schrijven.

Tijdens het Skype-gesprek kregen we veel te horen over Bardugo. Ze heeft bijvoorbeeld geen spijt als ze een personage in haar boeken dood laat gaan, ze heeft de naam van Ravka echt meer dan tien keer veranderd, Alina is een beetje gebaseerd op haarzelf, maar heeft nog veel meer verschillen met haar, en ze heeft een oogje op Nikolai.

Ook had Leigh Bardugo nieuws waar vele Grisha-liefhebbers van kunnen genieten. Bardugo is namelijk begonnen met een nieuwe serie die zich wel afspeelt in de Grisha-wereld, maar dan in een ander land dat is gebaseerd op Nederland, Six of Crows. De steden die daar voorkomen zijn ook afgeleid van Nederlandse namen (achteraf vertelde ze zelfs nog dat iemand in deze boeken Joost heet). En voor de bioscoopgangers: het zou zo maar kunnen dat de Grisha-trilogie zal worden verfilmd! Dreamworks gaat misschien films maken van de boeken. Hierover is nog weinig bekend, maar de films kunnen werkelijkheid worden! Bardugo zou nog graag een keer naar Nederland willen komen, dus wie weet krijgen we ooit de kans om Bardugo ‘in het echt’ te spreken.

Na het Skype-gesprek konden alle mensen met een fijn gevoel terug naar huis. Blossom Books heeft een leuk evenement georganiseerd en alle fans kijken nu al uit naar het volgende evenement!

Wij zoeken redactieleden!

Wij zijn op zoek naar mede-fantasyliefhebbers die het leuk vinden om artikelen en recensies te schrijven over boeken, spellen en/of films/series! Interesse, of wil je meer weten over wat we te bieden hebben? Neem dan contact met ons op!

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Joost Zuijderduijn
Joost Zuijderduijn
Door Zweinstein is Joost gek geworden op Fantasy en sindsdien is hij altijd met een boek te vinden. Joost is gek op boeken voor Young Adults, waarbij Dystopische en Mythologische Fantasy, Magisch Realisme en Urban Fantasy vooral zijn voorkeur hebben.

Meer van dit redactielid


Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de FantasyWereld nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en onze winacties

Recente reacties