EvenementenEvenementennieuwsWelke evenementen mag je deze zomer niet missen?

Welke evenementen mag je deze zomer niet missen?

-

De vakantie staat voor heel veel mensen voor de deur (of is zelfs al begonnen). En met die vrije tijd kun je mooi wat leuke evenementen bezoeken! Van kleine fairs, grootschalige festivals, tot bijzondere conventies, er is voor iedereen wel wat te doen. Neem eens een kijkje in onze evenementenkalender om alles op een rijtje te zien! Geen tijd? Dan hebben er hier vijf leuke evenementen die de komende tijd in het verschiet liggen:

 

De Magic Fair – 21 & 22 juli in Kerkrade

Yes! De Magic Fair is terug! Voorheen gehouden in Limbricht en nu voor het eerst bij Kasteel Erenstein. Een kleine fantasy fair, met een magische markt, een kinderhoek en live muziek. Volg een van de workshops (bijvoorbeeld een reisamulet maken, trancereis of mediteren) of ga op de foto met een uil. En er is ook een kostuumprijs te winnen, namelijk die als mooiste magische wezen. De toegangsprijs is laag en dat een dagje in gemoedelijke sferen rond stappen wel erg aantrekkelijk.

 

Middeleeuws Festijn Ommen28 & 29 juli in Ommen

Op Landgoed ‘t Laer wordt er een Middeleeuws Festijn georganiseerd door Cranenburgh Events. Met gezellige kraampjes, veel re-enactment groepen en workshops en demonstraties komen de middeleeuwen weer in geuren en kleuren tot leven. De mooie locatie draagt daar zeker een steentje aan bij.

 

Castlefest – 2 t/m 6 augustus in Lisse

Traditiegetrouw vind Castlefest ook dit jaar weer in het Keukenhof te Lisse plaats. Een evenement waar vooral de muziek centraal staat, maar waar ook vele kraampjes met leuke en lekkere dingen te vinden zijn. Met vertellers, een kinderrijk en een larpdorp is er ook weer meer dan genoeg te doen en te zien. Dit jaar zijn naast vele Nederlandse auteurs ook internationale auteurs als Robin Hobb (!) en Alwyn Hamilton aanwezig. En uiteraard zal ook dit jaar weer de Wickerman gaan branden. Een groot evenement en voor vele bezoekers een favoriet.

 

Elftopia – 11 & 12 augustus in Deinze ( België)

Bij deze Belgische fantasy fair bij Kasteel Ooidonk zullen er vertellers, vuurspuwers, valkeniers te zijn zijn. De kinderen kunnen er zwaardvechten en de Steampunkers hebben een eigen plekje. Volg een leuke workshop of koop een boek van een van de aanwezige auteurs. Ook hiervoor zijn de kaarten niet duur en vergeet niet dat je 3 euro korting kan krijgen bij de deur wanneer je in kostuum komt.

 

Imaginarium Festival – 17, 18 & 19 augustus in Tytsjerk

Dit festival bied vermaak voor jong en oud. Naast het uitspelen van een Middeleeuwse veldslag kan je genieten van muziek of luisteren naar de verhalen van de vertellers. Op de zaterdagmiddag is er een kostuumwedstrijd en op de zondag wordt het weekend afgesloten door een optreden van Rapalje. Wederom een festival met zeer aantrekkelijke toegangsprijzen.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Delen

Vannehttp://www.vanne.nl/
Vanne is recensent, cosplayer, fervent D&Der en geocacher. Ze heeft met haar kostuums 6 prijzen in de wacht gesleept, model gestaan voor striptekenaars, geld ingezameld voor goede doelen en gejureerd. Ze is de officiële Elsje (van de stripverhalen door Gerben Valkema en Eric Hercules). Ze spaart boeken geïnspireerd door de werken van Jane Austen. Verder probeert ze al jaren af te kicken van de cosplay, maar is inmiddels een cosplay mama.

Meer van dit redactielid

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de FantasyWereld nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en onze winacties

Recente reacties