Tv-seriesTv-nieuwsSynopsis voor Lord of the Rings serie van Amazon bekend

Synopsis voor Lord of the Rings serie van Amazon bekend

-

De fans van Lord of the Rings op TheOneRing.net hebben de synopsis van de aankomende serie op Amazon kunnen achterhalen en daarin lezen we net wat meer dan wat we tot nu toe wisten. Hieronder even een vertaling:

De aanstaande serie van Amazon Studios brengt voor het eerst de heroïsche legendes van de Second Age van Midden-aarde op de tv-schermen. Dit epische verhaal speelt zich duizenden jaren voor de gebeurtenissen van Tolkiens De Hobbit en In de ban van de Ring af, en zal kijkers meenemen naar een tijdperk waarin grote machten werden gesmeed, koninkrijken tot glorie rezen en in verval raakten en onwaarschijnlijke helden op de proef werden gesteld. Waarin de hoop leek te verdwijnen en de grootste schurk die ooit uit Tolkiens pen vloeide de hele wereld in duisternis dreigde te bedekken. De serie begint in een tijd van relatieve vrede en volgt een heel aantal bekende en onbekende personages, terwijl ze de confrontatie aangaan met de lang gevreesde heropkomst van het kwaad in Midden-aarde. Van de donkerste diepten van de Misty Mountains, tot de majestueuze bossen van de elvenhoofdstad Lindon, tot het adembenemende eilandkoninkrijk Númenor, tot de verste uithoeken van de kaart, deze koninkrijken en personages zullen hun naam in de geschiedenis beitelen die nog lang herinnerd zullen worden.

Wat de precieze verhaallijn zal worden is niet bekend, maar al sinds de aankondiging van de serie zijn er geruchten. Zo was er sprake van het leven van een jonge Aragorn, maar dat lijkt vooralsnog toch niet de insteek te zijn. De gebeurtenissen zullen zich dus afspelen in de Second Era, duizenden jaren voor de gebeurtenissen van De Hobbit en In de ban van de Ring die zich aan het eind van de Third era afspelen. De afbeelding die bij deze post is gebruikt werd door Amazon gebruikt voor een eerdere aankondiging en toont een kaart uit die Second Era. Númenor, waar de voorouders van Aragorn vandaan kwamen, is echter wel vrij prominent aanwezig.

De plannen van Amazon zijn ambitieus. Er zijn minimaal 5 seizoenen gepland met elk 8 tot 10 afleveringen. Het filmen zal spoedig beginnen in Nieuw-Zeeland, waar ook de films van Peter Jacksom zijn opgenomen. Het is te hopen dat de show zijn kosten enigszins zal terugverdienen, want alleen voor de rechten betaalde Amazon al 250 miljoen dollar.

Wij zoeken redactieleden!

Wij zijn op zoek naar mede-fantasyliefhebbers die het leuk vinden om artikelen en recensies te schrijven over boeken, spellen en/of films/series! Interesse, of wil je meer weten over wat we te bieden hebben? Neem dan contact met ons op!

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Davey Cobben
Davey Cobben
Davey is de fantasywereld ingetrokken door grootheden als Terry Brooks, Raymond E. Feist en Robert Jordan. In de loop van de jaren verslond hij vele fantasyboeken, maar de epische fantasy blijft toch altijd een bijzondere plek in zijn hart hebben.

Meer van dit redactielid


Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de FantasyWereld nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en onze winacties

Recente reacties