Obama mag nieuwe seizoen Game of Thrones als eerste zien

0
236

Toen vorig jaar een deel van het vijfde seizoen van Game of Thrones uitlekte werd al snel besloten geen screenings meer te houden. Maar een dergelijk verbod geldt natuurlijk niet als je de president van de Verenigde Staten bent. Makers David Benioff en D.B. Weiss durfde het verzoek in ieder geval niet te weigeren, zo lieten zij weten aan The Hollywood Reporter.

Obama onthulde al eerder een groot fan te zijn van de serie – en in het bijzonder van Peter Dinklage, die de rol van Tyrion Lannister speelt. De president kon dan ook niet wachten en besloot de makers te vragen of hij het zesde seizoen alvast mocht zien. De reactie van de makers?

“Als het opperhoofd zegt dat hij de afleveringen al wil zien, wat doe je dan?”

Ja zeggen dus, want Obama en zijn gezin kregen het exclusieve recht om alvast de eerste aflevering van de Game of Thrones te bekijken.

De Amerikaanse journaliste Vanessa Golembewski besloot hierop een beroep te doen op de FOIA-wet (Freedom of Information Act, ofwel de wet op vrijheid van informatie). Volgens Golembewski is het bestand dat Obama in zijn bezit heeft eigendom van de overheid. En dus ook van het Amerikaanse volk. Golembewski hoopt zo, net als Obama, de eerste aflevering alvast te mogen kijken. Of haar verzoek nog  voor de start van het nieuwe seizoen kan worden ingewilligd, moet blijken.

Kan je – net als wij – niet wachten tot de start van het zesde seizoen? De eerste aflevering van het nieuwe seizoen Game of Thrones wordt vanaf maandag 25 april uitgezonden op HBO. Voor wie bang is voor eventuele spoilers: stel een bezoekje aan het Witte Huis nog even uit – je weet maar nooit.

Geef een reactie