Game of Thrones spoilers online door HBO hack

0
106

HBO bevestigde vandaag dat hun database is gehackt. De hackers zouden zo’n 1,5 terabyte aan informatie hebben bemachtigd, waaronder dus bestanden die te maken hebben met Game of Thrones.

Een gedeelte van de illegaal verkregen informatie is al online te vinden, waaronder afleveringen van de series Ballers en Room 104. Hoewel er (nog) geen afleveringen van Game of Thrones online zijn gezet, is er wel materiaal te vinden dat over de vierde aflevering van de serie zou gaan. (We besparen jullie de details.)

HBO is hier natuurlijk alles behalve blij mee. Het is al eens eerder voorgekomen dat er wat informatie vroegtijdig vrijkwam, en er zijn ook al eens afleveringen van Game of Thrones online gezet voor de première van een seizoen nadat ze gelekt werden door de pers, maar nog nooit eerder is HBO gehackt. En dit terwijl ze veel belang hechten aan hun cyberveiligheid. Naast afleveringen van HBO-series kan er namelijk ook informatie over medewerkers en financiën verkregen zijn. Wat de hackers precies hebben gestolen, wil HBO niet laten weten.

De hackers zelf leggen in ieder geval de focus op Game of Thrones. Een bericht dat ze aan de pers hebben gestuurd, wordt op dramatische wijze afgesloten met de woorden ‘HBO gaat neer.’

Susanne is van jongs af aan gefascineerd door fantasy. Het begon met Harry Potter en ging al snel verder met Tolkien, Terry Brooks, Robin Hobb en nog vele anderen. Ook games en films heeft ze het liefst binnen het fantasy-genre.

Geef een reactie