FilmsFilmachtergrondSeries en Films op Netflix en Disney+ in mei 2020

Series en Films op Netflix en Disney+ in mei 2020

-

We zijn er weer met ons maandelijkse blik op de aankomende films en series op de twe grootste streamingkanalen. Tot nu toe houden we het nog even hier bij, maar als jullie graag ook voor bijvoorbeeld Amazon Prime willen weten wat er speelt, hoor ik dat graag. Dan ga ik dat ook bijhouden.

Netflix

Op Netflix verschijnen een aantal films die voor liefhebbers van onze genres leuk zullen zijn, zoals de reboot van horrorklassieker Friday the 13th uit 2009, de remake van King Kong uit 2005 en de eerste Spider-Man film met Tobey Maguire uit 2002. Ook leuk, hoewel niet geheel het genre: de eerste Bad Boys film en Tag, over een groep vrienden die hun hele leven tikkertje spelen.

Het is niet honderd procent zeker, maar zeer waarschijnlijk zal in mei de nieuwe serie Snowpiercer te zien zijn (gisteren plaatsten we er al een bericht over, inclusief trailer en synopsis). Ook een leuke serie wellicht: Space Force, waarin Steve Carell de leiding neemt over de opgerichte legereenheid dat Amerika in de ruimte zal vertegenwoordigen. En verder gaan uiteraard de meeste CW-series weer door, zoals The Flash, Supergirl en Legends of Tomorrow

Disney+

Deze maand werd X-Men: Dark Phoenix op Disney+ toegevoegd, eens zien of we ook in mei nog mooie nieuwe films kunnen verwelkomen. Sowieso komt de grote blockbuster Maleficent: Mistress of Evil eind mei op het platform, waarin Angelina Jolie wederom de slechte heks speelt die we kennen van het sprookje Doornroosje. Ook wel leuk is de film Night at the Museum, die eveneens eind mei te zien zal zijn.

Qua series komt het tweede seizoen van Marvel’s Runaways op de streaming service. In deze serie komen de kinderen van superschurken er achter dat hun ouders een dubbel leven leiden. De groep van tieners gaan samenwerken en lopen weg van huis om boete te doen voor de acties van hun ouders en achter de geheimen van hun afkomst te komen. Ook het tweede seizoen van de animatieserie Marvel Future Avengers komt in mei op Disney+. En de laatste aflevering van het laatste seizoen van Star Wars: The Clone Wars komt op 4 mei uit.

Verder komen er heel wat series uit die een kijkje achter de schermen geven achter Disney/Marvel films. Zo behandelt de serie Prop Culture: Iconic Art of the Movies de porps en kostuums van films als Pirates of the Caribbean en de Chronicles of Narnia films. Dan is er nog Disney Gallery: The Mandalorian, die laat zien hoe The Mandalorian is gefilmd.

Wij zoeken redactieleden!

Wij zijn op zoek naar mede-fantasyliefhebbers die het leuk vinden om artikelen en recensies te schrijven over boeken, spellen en/of films/series! Interesse, of wil je meer weten over wat we te bieden hebben? Neem dan contact met ons op!

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Davey Cobben
Davey Cobben
Davey is de fantasywereld ingetrokken door grootheden als Terry Brooks, Raymond E. Feist en Robert Jordan. In de loop van de jaren verslond hij vele fantasyboeken, maar de epische fantasy blijft toch altijd een bijzondere plek in zijn hart hebben.

Meer van dit redactielid


Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de FantasyWereld nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en onze winacties

Recente reacties