Films en series gebaseerd op fantasyboeken in 2016

0
729

Het schrijven van een origineel script voor een film of serie schijnt erg lastig te zijn, dus lijkt Hollywood bijzonder dol te zijn op vervolgen van bestaande franchises of het verfilmen van bestaande (populaire) boeken. Daarbij zijn fantasyboeken nog eens extra populair om te vertalen naar een scherm. Dave kijkt eens vooruit naar alle mooie (nieuw en al lopende) series en films gepland voor 2016 die zijn gebaseerd op fantasyboeken. Lees je mee?

gameofthronesgameofthronesgameofthrones

Laten we beginnen met alle mooie fantasyseries die we zullen gaan zien in 2016. Uiteraard begint seizoen 6 van Game of Thrones, wat een relletje op zichzelf was, omdat hierbij de serie nu echt vooruit gaat lopen op de boeken van George R.R. Martin. Vanaf april kun je op HBO kijken naar hoe het verhaal verder gaat, al voordat Winds of Winter is verschenen! Martin plaatste een blog dat hij zeer teleurgesteld was dat het hem niet gelukt was zijn boek op tijd af te ronden, maar geef toe: wie had dit wel verwacht?

Daarnaast is er voor de epische fantasyfans ook wat om naar uit te kijken, want op MTV begint deze maand al de Shannara Chronicles, een serie gebaseerd op de De Elfenstenen van Shannara van Terry Brooks. Hopelijk wordt deze ook in Nederland beschikbaar gesteld! En voor de YA fans die erg teleurgesteld waren in de The Mortal Instruments: City of Bones filmversie is er ook goed nieuws, want de boekenserie van Cassandra Clare krijgt een tweede kans als de serie Shadowhunters. Deze begint 21 januari al op ABC, een Amerikaanse zender.

Films

fantasticbeastsNaast deze fantasyseries staan er ook heel wat films op de planning. Wellicht de film waar het meest naar uitgekeken wordt is Fantastic Beasts and Where to Find Them, de nieuwe film dat zich afspeelt in het Harry Potter universum! Eddie Redmayne speelt hierin Newt Scaramander, de schrijver van het gelijknamige boek dat alle studenten van Zweinstein moeten lezen. Het boek, geschreven door J.K. Rowling, maar onder de pseudoniem van Newt beschrijft alle magische dieren in de wereld van Harry Potter. Newt werd geboren in 1897, dus dit verhaal zal zich ver voor de Harry Potter films afspelen. Hij staat gepland voor november, dus nog even geduld!

Sowieso is 2016 een jaar waar YA fans erg blij van zullen worden (als de filmversies in ieder geval de verwachtingen waarmaken), want er zullen nog veel meer YA-boeken verfilmd worden. Denk aan Peregrine’s Home for Peculiars, het bijzondere boek van Ransom Riggs, dat verfilmd gaat worden door niemand minder dan Tim Burton! Daarnaast gaat de Divergent filmserie verder met het eerste deel van het laatste deel (Allegiant Part 1). En de scifi The Fifth Wave van Rick Yancey krijgt ook een filmversie.

fantasticbeastsOok komt er ook heel wat ‘oud’ materiaal in een nieuw jasje. Wat denk je van de live action versie van Jungle Book, een nieuwe hervertelling van Frankenstein in Victor Frankenstein (met James McAvoy en Daniel Radcliffe!), het vervolg op Alice in Wonderland met Alice Through the Looking Glass (met uiteraard weer Johnny Depp) en wederom een poging Tarzan nieuw leven in te blazen met The Legend of Tarzan. 

En niet vergeten toch nog even te vermelden: de filmversie van de populaire jeugdserie Kippenvel (Goosebumps, met Jack Black) staat gepland voor februari!

 

PS: Kijk ook eens in onze Filmkalender om te zien wat voor fantasyfilms er allemaal staan te verschijnen de komende maanden (en zelfs jaren). Naar welke kijk jij het meeste uit?

 

Geef een reactie