BoekenBoeken
Home Tv-series Tv-achtergrond De mooiste locaties uit de tv-serie Outlander

De mooiste locaties uit de tv-serie Outlander

0
1243

Iedereen die de boeken heeft gelezen of de serie heeft gezien, weet dat Diana Gabaldons Outlander (in het Nederlands: Reiziger) zich voor een deel afspeelt in één van de mooiste landen ter wereld: Schotland. De tv-serie zit dan ook vol met prachtige locaties, die stuk voor stuk een bezoekje waard zijn. Reis mee met Jamie en Claire en ontdek waar deze schitterende plekken zich bevinden, zodat je er misschien ooit zelf nog wel eens op bezoek kunt gaan!

1. Glencoe

Eén van de prachtigste stukjes Schotland móét haast wel Glencoe zijn. De diepe valleien, ruige bergketens en prachtige lochs worden namelijk voortdurend gebruikt als achtergrond in verschillende films en televisieseries, zoals Braveheart, Harry Potter en Skyfall. En ook een stukje van Outlander is hier gefilmd, al is het wel een héél klein stukje: Glencoe is eigenlijk alleen maar te zien in de opening credits van de serie, maar die zijn dan ook wel heel erg mooi!

Avatar
Marije behoort tot de Harry Potter-generatie en het is daarom ook niet gek dat de boeken over de tovenaarsleerling, die meteen haar eerste kennismaking met de wereld van fantasy waren, nog steeds haar lievelingsboeken zijn. Ondertussen heeft ze de rest van de fantasywereld ook ontdekt. Ze is dol op het lezen van young adult-boeken, dystopische verhalen, epische fantasy en eigenlijk alle kinderboeken waar ook maar een beetje magie in voorkomt.

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here