Tv-seriesTv-achtergrond3 toffe series gebaseerd op fantasyliteratuur

3 toffe series gebaseerd op fantasyliteratuur

-

De voorjaarsvakantie is weer voorbij en dat betekent wellicht dat je genoeg tijd hebt gehad om een mooie serie uit te kunnen kijken! Ons artikel over nieuwe series/films op Netflix in maart heeft je al wat ideetjes voor nieuwe verslavingen gegeven, maar in dit artikel hebben we nog wat extra tips voor jullie! Ons nieuwe crewlid Sunaina Baldew heeft drie series op een rijtje gezet die het uitproberen meer dan waard zijn! Jullie nog mooie tips voor ons, laat het weten!

 

The Magicians

The Magicians is een Amerikaanse serie, die gebaseerd is op het boek van Lev Grossman. Op dit moment is het derde seizoen bezig in Nederland. Dit gaat elke dinsdag op Spike TV, te ontvangen op verschillende kanalen (meer info over welk kanaal Spike TV te ontvangen is vind je hier).

De serie gaat over Quentin (Jason Ralph, o.a. bekend van Madam Secretary en Aquarius ) en Julia (Stella Maevem o.a. bekend van Golden Boy en Chicago P.D) die uitgenodigd worden om hun magische vaardigheden te testen op een universiteit genaamd Brakebills University. Dit is een school die alleen magiërs kunnen zien, geheel onzichtbaar voor mensen. Quentin slaagt voor de test en wordt geaccepteerd aan de Brakebills University, Julia lukt het echter niet de test met succes af te ronden. De universiteit probeert haar geheugen te wissen, maar ze slaagt erin om zichzelf een hint te geven dat magie bestaat. Dit maakt het verhaal extra interessant om te volgen.

The Magicians is een geweldige serie vol fantasy, maar ook rauwe realiteit. De reis naar verschillende werelden geeft de serie net ietsje meer.. Er komen verschillende fantasydieren naar voren en het is superspannend. Eenmaal begonnen zul je alleen maar verder willen. Met seizoen 2 en nu 3 wordt The Magicians alleen maar spannender en spannender!

Lucifer

Lucifer is een serie gebaseerd op de stripboeken van Mike Carey, die op hun beurt weer zijn gebaseerd op een personage uit de comics over The Sandman van Neil Gaiman. De hoofdrollen zijn weggelegd voor Tom Ellis (Lucifer) en Lauren German (Chloe Decker). Tom Ellis is onder andere bekend van de tv-serie Rush, Lauren German is onder andere bekend van de tv serie Chicago Fire. 

In Lucifer is de hoofdpersoon (Tom Ellis) ontevreden, hij verveelt zich dood als de heerser van de hel. Hij besluit dan ook om naar de Aarde te gaan en te genieten van zijn pensioen. Hij opent er een bar genaamd ‘’Lux’’ in Los Angeles. Als er opeens een mooie popster vermoordt wordt dichtbij zijn nachtclub, besluit Lucifer samen te werken met detective Chloe Decker om de moord op te lossen. Dit mysterie is het beginpunt van de serie, waarbij elke aflevering draait om een andere misdaad die opgelost moet worden. Lucifer is gedreven door zijn rol om het kwaad te straffen en is bovendien geïnteresseerd in Chloe. Hierdoor begint hij samen met de politie om misdaden op te lossen. Lucifer is sinds 2017 te zien op Netflix en heeft nu al twee afgeronde seizoenen. Momenteel is er wekelijks een nieuwe aflevering van seizoen drie!

Shadowhunters: The Mortal Instruments

Shadowhunters: The Mortal Instruments is gebaseerd is op de boeken van Cassandra ClareDe Kronieken van de Onderwereld. Clary Fray heeft zich net ingeschreven aan de Brooklyn Academy of Arts. Op haar achttiende verjaardag komt ze erachter dat ze een shadowhunter is, een mens geboren met engelenbloed die andere mensen beschermt tegen demonen. De nacht van Clary’s achttiende verjaardag wordt haar moeder Jocelyn ontvoerd door een groep kwaadaardige shadowhunters die ‘The Circle’ genoemd worden. Hun leider is de ex-echtgenoot van Jocelyn, genaamd Valentine Morgenstern.

Nadat ze een andere shadowhunter, Jace, ontmoet komt ze in een andere wereld terecht vol mysterie, demonen, vampieren, weerwolven en kwaadaardigheid. Ik raad zeker de boeken van Cassandra Clare aan, omdat de boeken veel meer uitleg geven en meer inhoud biedt dan de serie. Hieronder een lijstje met de boekenreeks op volgorde:

1. City of Bones / Stad van beenderen
2. City of Ashes / Stad van vuur
3. City of Glass / Stad van glas
4. City of Fallen Angels / Stad van gevallen engelen
5. City of Lost Souls / Stad van verloren zielen
6. City of Heavenly Fire / Stad van hemelse vlammen

Wij zoeken redactieleden!

Wij zijn op zoek naar mede-fantasyliefhebbers die het leuk vinden om artikelen en recensies te schrijven over boeken, spellen en/of films/series! Interesse, of wil je meer weten over wat we te bieden hebben? Neem dan contact met ons op!

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Meer van dit redactielid


Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de FantasyWereld nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en onze winacties

Recente reacties