StripsStriprecensiesWollodrïn 7 – Het vuur van Wffnïr 1 – Chauvel & Lereculey...

Wollodrïn 7 – Het vuur van Wffnïr 1 – Chauvel & Lereculey & Lou

-

Jonge orc-krijgers kunnen elke lente laten zien dat ze grote krijgers zijn door een tocht naar andere clans te maken. Wïnhbor is van plan om met deze tocht mee te gaan en te laten zien hoe sterk hij is. Hij droomt alleen vaak over de verwoestende draak Wffnïr, die vele dorpen heeft uitgeschakeld. De tocht gaat beginnen en zelfs de zus van Wïnhbor, genaamd Wïnhart, gaat mee met de tocht, niet wetende hoe erg deze tocht gaat worden…

Bijzonder verhaal over orcs
Wollodrïn is een serie waarin orcs een grote rol spelen. Het vuur van Wffnïr is het eerste deel van het vierde tweeluik in deze serie en richt zich vooral op de clan van Wïnhbor. Hoewel het aan te raden is om de vorige delen in deze serie te hebben gelezen, is het niet noodzakelijk om de andere strips te lezen. Het verhaal van Wïnhbor is een verhaal op zich en is dus prima los te lezen. In deze graphic novel is het goed te zien hoe een orcgemeenschap te werk gaat en hoe de jonge krijgers in een clan zichzelf willen bewijzen voor de rest van de groep. Hierbij worden er kleine verwijzingen gemaakt naar grote oude veldslagen en Wffnïr, een gevaarlijke draak.

Wïnhbor is een vrij sympathieke orc die je volgt op zijn reis. Het verhaal is interessant om te lezen, maar voelt op bepaalde punten nog wat traag aan. De vaart in het verhaal zou een tikkeltje hoger mogen, aangezien er nog niet heel veel gebeurt in het verhaal. Het volgende deel kan hierin waarschijnlijk veel goed maken, aangezien het einde van dit verhaal een grote cliffhanger heeft waardoor je zeker nieuwsgierig wordt naar het vervolg.

Wïnhart is een perfect voorbeeld van girlpower, aangezien ze sterk in haar schoenen staat en de mannen de baas kan zijn.

Girlpower en mooi kleurgebruik
In Het vuur van Wffnïr is goed te merken dat er een feministische blik is geworpen op orcs. Wïnhart is een vrouwelijke orc die de krijgers vergezelt op hun reis en op bepaalde momenten nog sterker is dan de mannelijke orcs. Wïnhart is een perfect voorbeeld van girlpower, aangezien ze sterk in haar schoenen staat en de mannen de baas kan zijn. Ze is moedig en weet zeker ervoor te zorgen dat je respect voor haar krijgt.

De tekenstijl is ook naar behoren, voornamelijk het kleurgebruik is heel opmerkelijk. De orcstam wordt vooral gekenmerkt door natuurlijke kleurelementen. De kleuren zijn zacht en daardoor fijn om te aanschouwen. Gebieden als mooie grasvelden, maar ook ruig gebergte, worden op mooie wijze toegelicht op de illustraties. Daarbij zijn de orcs goed uit elkaar te houden door hun huidskleur, lichaamsbouw en andere uiterlijke kenmerken zoals sieraden, kleding en karakteristieke gelaatstrekken. Afhankelijk van de sfeer van het verhaal past de huidskleur van de orcs zich ook aan, zodat de orcs mooi overvloeien in de omgeving. Dit is een knap staaltje werk! De gevechten worden ook goed uitgebeeld zonder dat er veel tijdsprongen worden genomen waardoor gevechten onduidelijk kunnen worden.

Conclusie
Het vuur van Wffnïr is qua tempo misschien niet het meest spetterende verhaal, maar geeft wel hoge verwachtingen voor het vervolg. Wïnhbor, Wïnhart en de andere orcs weten je als lezer zeker te intrigeren en laten zien dat ondanks hun ruige uiterlijk, orcs ook veel gevoelens hebben en vechten voor hun volk. Deze fantasywezens worden vaak slecht afgebeeld in fantasyboeken en -series, maar hier zie je juist de goede kant van deze wezens. De tekenstijl is naar behoren en het kleurgebruik verdient zeker veel complimenten, waardoor de illustraties aangenaam zijn om te zien. Het einde geeft hoge verwachtingen voor het afsluitende deel van dit tweeluik. Orcs zijn niet zo slecht als gedacht!

Wij zoeken redactieleden!

Wij zijn op zoek naar mede-fantasyliefhebbers die het leuk vinden om artikelen en recensies te schrijven over boeken, spellen en/of films/series! Interesse, of wil je meer weten over wat we te bieden hebben? Neem dan contact met ons op!

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Joost Zuijderduijn
Joost Zuijderduijn
Door Zweinstein is Joost gek geworden op Fantasy en sindsdien is hij altijd met een boek te vinden. Joost is gek op boeken voor Young Adults, waarbij Dystopische en Mythologische Fantasy, Magisch Realisme en Urban Fantasy vooral zijn voorkeur hebben.

CONCLUSIE

Eindwaardering

Meer van dit redactielid


Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de FantasyWereld nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en onze winacties

Recente reacties

Het vuur van Wffnïr is qua tempo misschien niet het meest spetterende verhaal, maar geeft wel hoge verwachtingen voor het vervolg. Wïnhbor, Wïnhart en de andere orcs weten je als lezer zeker te intrigeren en laten zien dat ondanks hun ruige uiterlijk, orcs ook veel gevoelens hebben en vechten voor hun volk. Deze fantasywezens worden vaak slecht afgebeeld in fantasyboeken en -series, maar hier zie je juist de goede kant van deze wezens. De tekenstijl is naar behoren en het kleurgebruik verdient zeker veel complimenten, waardoor de illustraties aangenaam zijn om te zien. Het einde geeft hoge verwachtingen voor het afsluitende deel van dit tweeluik. Orcs zijn niet zo slecht als gedacht!Wollodrïn 7 – Het vuur van Wffnïr 1 – Chauvel & Lereculey & Lou