StripsStriprecensiesEnola en de Fantastische Fabeldieren – De eenhoorn die over de grens...

Enola en de Fantastische Fabeldieren – De eenhoorn die over de grens ging

-

Omslag NimonaIn deel twee van deze fabelachtige serie gaat het verhaal verder over de dierenarts Enola die samen met haar kat wezens uit sprookjes en legenden verzorgt en waar nodig redt. In dit deel wordt ze gevraagd om te ontdekken waarom een eenhoorn, die normaal lief en rustig is, kinderen aanvalt. Ze ontdekt dat er in dit plaatsje een pact is gemaakt tussen de mensen en de eenhoorns. De mensen mogen leven in het woud en gebruik maken van het door eenhoorns betoverde hout, zolang zij dit niet misbruiken. De eenhoorns mochten daarentegen niet de grens oversteken, wat nu dus wel was gedaan.

Kan Enola op tijd ontdekken wat de reden is dat de eenhoorn de grens heeft overschreden? Want als het haar niet op tijd lukt, dan zou deze fout wel het einde kunnen betekenen tussen de vreedzame pact tussen mens en eenhoorn en wie weet wat de consequenties daarvan zijn…

Een verhaal dat het vorige deel met gemak overtreft
Ook dit deel is weer boeiend geschreven en is qua verhaal zelfs nog wat inhoudelijker dan het eerste deel. Een ruzie tussen twee partijen wanneer één van hen de regels overschrijdt is een veel voorkomend onderwerp in het gewone leven. Dit is mooi genuanceerd in het verhaal van Joris Chamblain, maar duidelijk eruit te halen. Het zorgt er voor dat het verhaal interessant is voor zowel jong als oud. Wat ook heel leuk is, is dat er bepaalde verhaallijnen naast de hoofdverhaallijn die in het begin voorkomen, aan het einde weer netjes worden afgesloten. Dit zorgt ervoor dat het net als bij deel één het weer een bevredigend einde is. Je kunt de delen makkelijk los van elkaar lezen, want veel achtergrondverhaal komt er niet voor.

Dit is normaal gesproken een storende factor, maar hier totaal niet. Enola is een dierenarts voor fabeldieren? Oké, geaccepteerd. Je hebt niet het gevoel alsof je hierdoor iets mist. Ook in dit verhaal is het samenspel tussen Enola en Maneki weer erg leuk, waardoor de sfeer over het algehele verhaal vrolijk blijft, zelfs al is het verhaal wel iets serieuzer dan het eerste deel.

Prachtige tekeningen
Net zoals in deel een, bestaat het tweede deel ook weer uit opvallend mooie tekeningen. Lucile Thibaudier vertaalt Chamblains interessante verhaal naar prachtige tekeningen met veel detailwerk op de plekken waar het boeiend is. De mensen zijn simpel, maar herkenbaar getekend, terwijl de tekeningen van onder andere landschappen en gebouwen juist weer veel details bevatten. Ze weet de nadruk op de perfecte plekken te leggen, waardoor het goede verhaal nog indrukwekkender wordt. De combinatie van Chamblain en Thibaudier had niet beter kunnen uitpakken. Helaas is ook dit deel maar 32 pagina’s en hoewel je niet meer nodig hebt, aangezien het begin, midden en slot niet beter uitgewerkt hadden gekund, wil je toch met liefde verder met de avonturen van Enola.

Samenvatting
Ook dit deel van Enola is weer prachtig getekend, maar door de extra inhoud van het verhaal over het pact tussen mens en eenhoorn, is het verhaal nog beter geworden dan het eerste deel, terwijl dat al een meesterwerkje was. Het einde zorgt er net als bij deel een voor dat je met een warm hart het boek weglegt.  Dus, heb je kinderen en zoek je een goede smoes om leuke strips te lezen? Koop dan deze twee delen van Enola en geniet samen met je kind van het prachtige verhaal.

Titel: Enola en de Fantastische Fabeldieren – De eenhoorn die over de grens ging
Auteur: Joris Chamblain
Tekenaar: Lucile Thibaudier
Uitgever: Silvester Strips
Verschenen: Februari 2016
Uitgave: softcover, 32 pagina’s
Prijs: €6,95

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Delen

Rosanna de Biehttp://www.dynamiccon.nl
Rosanna is altijd al een liefhebber geweest van alles in de geekdustry. Of het nou films/series kijken is of naar leuke geeky evenementen gaan of juist een goed fantasy boek lezen is. Zelf organiseert ze ook evenementen in deze industrie, zoals de cosplay conventie Dynamiccon in Eindhoven en andere evenementen. Hoe geekier, hoe beter is haar motto.

CONCLUSIE

Eindwaardering

Meer van dit redactielid

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de FantasyWereld nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en onze winacties

Recente reacties