StripsStriprecensiesEkhö, de spiegelwereld 1: New York

Ekhö, de spiegelwereld 1: New York

-

De beeldschone Fourmille zit in het vliegtuig wanneer ze aangesproken word door een wel heel vreemd uitziende eekhoorn. Deze vraagt haar of ze de erfenis van haar al 10 jaar overledene tante Odelalie wil ontvangen. Niet begrijpende wat deze exact inhoud, of wat er überhaupt gaande is, stemt Fourmille toe. Nog geen seconde later word het vliegtuig door de bliksem getroffen en storten ze neer. Maar wanneer ze wakker word, vliegt ze weer. Maar ditmaal niet in een vliegtuig, maar aan de buik van een draak! Zo ontdekt Fourmille dat ze in een alternatieve versie van New York is, genaamd Ekhö, eentje zonder stroom of geld. Hoe gaat Fourmille hier overleven? En wat houdt nou die vreemde erfenis in…?

Een stijl waarbij je je ogen uitkijkt

Deze comic bestaat tot nu toe al uit 6 delen, maar stond heel hoog op mijn lijstje. De prachtige cover springt meteen in het oog en het is duidelijk dat hier een fantastische illustrator achter zit. En dat is ook zeker zo. Alessandro Barbucci is wereldberoemd door zijn laatste comic, Skydoll, waarin je meteen een overeenkomstige stijl ontdekt. Prachtige gedetailleerde achtergronden en wezens, en de vrouwelijke hoofdpersonage sexy en sterk. De bijna erotische stijl gecombineerd met high fantasy elementen maakt de comic passend voor zowel man als vrouw.

Waar fanservice in de vorm van vrouwelijk schoon vaak een storende factor in een goed fantasyverhaal is, is dat hier juist het tegenovergestelde. Het wordt op een humoristische stijl erin verwerkt en is passend bij de personages. Daarnaast kun je er ook makkelijk langs kijken, doordat er nog zo veel moois te zien is. Je ziet niet vaak meer een comic waarbij elk onderdeel volledig gedetailleerd is getekend en ingekleurd. Niets wordt aan het toeval overgelaten. Over elk onderdeel is qua kleur en stijl over nagedacht. Dit maakt het een ontzettend plezierige comic voor je ogen. Het kleurgebruik is uitgebreid maar zonder dat het storend of te fel is. Het maakt het juist levendig en overtuigend.

Een verhaal dat zowel humoristisch als ontzettend interessant is

Christophe Arleston is de schrijver van de serie. Als een van de succesvolste stripmakers van zijn generatie (hij schreef onder andere de Lanfeust serie met zijn vele spin-offs) was het al snel duidelijk dat dit verhaal een knaller zou worden, vooral in combinatie met deze fantastische illustrator. Arleston geeft de personages leven en weet ze persoonlijkheden te geven die goed uitgedragen worden door de hele serie. Fourmille heeft bijvoorbeeld soms last van een tweede persoonlijkheid, die van haar overleden tante, en je weet meteen wanneer ze hier naartoe is geswitcht, zelfs al zijn het allebei prachtige, brutale dames in hetzelfde lijf. Met de simpelste technieken weet hij personages veel leven te geven. De humor spat ervan af, en zelfs op de serieuze stukken weet hij toch op een goede manier de humor erin te verwerken. Een eekhoorn dat zonder zijn thee verandert in een monsterlijk wezen en een theeshot nodig heeft om weer normaal te worden? Hoe kom je erop?

Kunnen we al verhuizen naar Ekhö?

Ook het verhaal zelf is echt ontzettend interessant. Natuurlijk, er zijn al heel wat verhalen over alternatieve universa, maar toch weten deze twee mannen dit gegeven op een originele manier neer te zetten. Vooral omdat veel bijpersonages hetzelfde reageren in de alternatieve wereld als dat ze dit zouden doen in het normale New York. En daarbij zitten er veel elementen in die je echt niet verwacht, zoals de eekhoorns, maar ook de inhoud van de erfenis. Hoewel we al een tipje van de sluier zien van hoe deze wereld in elkaar zit, ben ik er van overtuigd dat we in aankomende delen veel meer over deze wereld gaan ontdekken.

Conclusie

Ekhö is een rollercoaster die veel te snel over is. Je hebt de strip zo uit, waardoor je snakt naar meer. Fourmille is de perfecte hoofdpersonage voor deze sexy en stoere high fantasy serie. De stijl is adembenemend en je zit constant in tegenstrijdige gevoelens omdat het verhaal zo goed is en je snel door wil lezen, maar je aan de andere kant minutenlang naar één pagina wil staren om alle details in je op te nemen. Deze serie is fantastisch en ik kan niet wachten om meer te ontdekken over de wereld. Dus kom maar op met de volgende vijf delen!

Ekhö, de spiegelwereld 1: New York Boek omslag Ekhö, de spiegelwereld 1: New York
Ekhö, de spiegelwereld
Tekst: Christophe Arleston. Tekeningen: Allessandro Barbucci
9789088864599
Uitgeverij L
2018
Softcover
52

Wij zoeken redactieleden!

Wij zijn op zoek naar mede-fantasyliefhebbers die het leuk vinden om artikelen en recensies te schrijven over boeken, spellen en/of films/series! Interesse, of wil je meer weten over wat we te bieden hebben? Neem dan contact met ons op!

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Rosanna de Bie
Rosanna de Biehttp://www.dynamiccon.nl
Rosanna is altijd al een liefhebber geweest van alles in de geekdustry. Of het nou films/series kijken is of naar leuke geeky evenementen gaan of juist een goed fantasy boek lezen is. Zelf organiseert ze ook evenementen in deze industrie, zoals de cosplay conventie Dynamiccon in Eindhoven en andere evenementen. Hoe geekier, hoe beter is haar motto.

CONCLUSIE

Eindwaardering:

Meer van dit redactielid


Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de FantasyWereld nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en onze winacties

Recente reacties

De beeldschone Fourmille zit in het vliegtuig wanneer ze aangesproken word door een wel heel vreemd uitziende eekhoorn. Deze vraagt haar of ze de erfenis van haar al 10 jaar overledene tante Odelalie wil ontvangen. Niet begrijpende wat deze exact inhoud, of wat er...Ekhö, de spiegelwereld 1: New York