StripsStriprecensiesCixi van Troy: Het Geheim van Cixi 2

Cixi van Troy: Het Geheim van Cixi 2

-

Omslag Cixi van Troy: Het Geheim van Cixi 2Cixi zit in Eckmül en probeert de aandacht van Thanos, de heerser van de stad, te krijgen. Hier slaagt ze uiteindelijk ook in. Haar herinneringen aan de stad zijn echter veel mooier dan wat de stad onder het bewind van Thanos geworden is. Er heerst armoede en de armere klassen wordt onderdrukt en uitgebuit door de hogere klasse. Cixi wilt hier iets tegen doen…

Een kabbelend beekje
In dit tweede deel van Het geheim van Cixi zet het verhaal zich voort. De scènes die elkaar opvolgen zijn stuk voor stuk goed uitgewerkt, maar als men de overkoepelende verhaallijn bekijkt, is het begin van dit tweede deel een lange inleiding. Zelfs een beetje te lang, waardoor het nogal op een kabbelend beekje lijkt. Dit verbetert wel naar het midden en einde toe, maar verdwijnt nooit helemaal. Het tweede deel is een beetje zoekende om het eerste deel en het slotdeel, dat later dit jaar wordt uitgegeven, met elkaar te verbinden.

Cixi krijgt meer diepgang
Arleston gebruikt dit tweede deel vooral om het hoofdpersonage van de serie, Cixi, uit te werken. We krijgen meer inzicht in haar gedachtegangen en de prachtige deerne krijgt hierdoor wat meer diepgang. Ze gaat zichzelf afvragen waarom ze nu in de stad is, waarom ze op bevel van Thanos iemand heeft vermoord en of ze iets tegen zijn bewind kan doen. Hierdoor wordt Cixi meer dan alleen een tweedimensionaal personage. Christophe Arleston en Olivier Vatine weten haar twijfels goed uit te drukken.

Tekeningen ondersteunen het verhaal
Net zoals in deel één weet Vatine goede tekeningen te maken die zeer coherent aansluiten met het scenario van Arleston. De platen zijn niet overdreven gedetailleerd, maar de kracht van Vatine zit hem in de gezichtsuitdrukking. Door een paar lijnen anders te ordenen, slaagt Vatine erin om de gevoelens van de personages goed uit te drukken. De blikken die de figuren krijgen, spreken de lezer enorm aan en doen de lezer genieten van mooie tekeningen.

Titel: Cixi van Troy: Het Geheim van Cixi 2
Auteur: Arleston, Christophe
Vertaler:
Tekenaar(s): Vatine, Olivier
Uitgever: Uitgeverij L
Verschenen: Juli 2011
Uitgave: Paperback, 49 pagina’s (Ook in hardcover verkrijgbaar.)
Prijs: € 8,90

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Delen

CONCLUSIE

Eindwaardering

Meer van dit redactielid

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de FantasyWereld nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en onze winacties

Recente reacties