StripsStriprecensiesBovenste Besties 1: Samen sterk - Stevenson, Ellis, Watters, Allen & Laiho

Bovenste Besties 1: Samen sterk – Stevenson, Ellis, Watters, Allen & Laiho

-

Jo, April, Molly, Mel en Ripley zijn hele goede vriendinnen en gaan in de zomer op kamp met hun scouting. Dit wordt een zomer vol leuke kampeeractiviteiten, maar de meiden krijgen ook te maken met vreemde figuren. Zo zien ze vossen met drie ogen en zelfs een vrouw die kan veranderen in een beer… Wat is hier aan de hand? De groep vriendinnen gaat op onderzoek uit, maar hierdoor zullen ze veel gevaar moeten trotseren…

Heerlijk verhaal in de bossen
Bovenste Besties is een ontzettend leuke, grappige, spannende en mysterieuze graphic novel waar iedereen wel van kan genieten. De originele comics bestaan uit allemaal losse delen, maar in dit boek zijn de eerste vier comics gebundeld. Hierdoor kan je meteen aardig vooruit! De hoofdstukken van Bovenste Besties zijn erg leuk ingedeeld, aangezien ze eerst beginnen met een uitleg van een insigne uit het gidsenhandboek, om vervolgens verder te gaan met de strip. Elke insigne dat wordt besproken in het handboek, komt in de strip ook voor, zodat de uitleg van een insigne en de strip naadloos op elkaar aansluiten.

Sommige pagina’s zouden iets meer aandacht mogen krijgen wat betreft de details, maar voor de rest weet deze graphic novel de spijker op zijn kop te slaan.

In dit verhaal lees je over de vele avonturen van de vriendengroep bij het zomerkamp, maar naast wat avonturen in het bos is er veel meer aan de hand. Er passeren allerlei mythische en/of magische wezens de revue, maar wat is hier de oorzaak van? Hoe verder je komt in het verhaal, hoe spannender het wordt en hoe dichter je komt bij de ontrafeling van het mysterie van alle bijzondere wezens die dicht bij het kamp zijn. Door dit verhaal kijk je er zelfs naar uit om te gaan kamperen en de natuur te verkennen!

Diverse vriendengroep
De personages van Bovenste Besties maken het verhaal erg energiek. Jo, April, Molly, Mel en Ripley zijn allemaal meiden met hun eigen persoonlijkheid en dit weten ze maar al te goed te uiten. Het zijn avontuurlijke meiden, wat voor Jen, die de meisjes moet begeleiden tijdens het zomerkamp, een hele uitdaging is. Dit is een leuk contrast met de kampleidster, die juist dol is op gevaarlijke missies. Iedereen heeft wel haar eigen talenten en eigenaardigheden waardoor elk personage een fijne indruk op je achterlaat. De onderlinge dynamiek van alle meiden is ontzettend leuk om te zien, de diverse persoonlijkheden spatten gewoon van de bladzijdes! De personages sluit je met gemak in je hart, je zou zo wel een hele zomer met deze meiden op stap willen!

De tekenstijl is wellicht wat herkenbaar, want deze graphic novel is van dezelfde maker als Nimona. De personages zijn vrij simpel, maar de tekenstijl is juist erg effectief. Stevensons tekenstijl biedt ruimte voor vele magische wezens, maar ook voor uitgesproken gezichtsuitdrukkingen. Af en toe is deze simpele tekenstijl wat afgeraffeld, maar voor de lezer is dit niet heel storend. Zo zijn sommige achtergronden wat vervaagd, maar hierdoor weet je je aandacht wel meer te leggen op de personages. De kleuren hebben veel aardetinten en weten de natuur van de bossen goed weer te geven.

Conclusie
Bovenste Besties is een graphic novel die erg veel biedt: fantasy, spannende avonturen, grappige personages en hechte vriendinnen die samen sterker zijn dan wie dan ook. Sommige pagina’s zouden iets meer aandacht mogen krijgen wat betreft de details, maar voor de rest weet deze graphic novel de spijker op zijn kop te slaan. De ontknoping weet alle mysteries te verduidelijken en je kijkt na het lezen vol enthousiasme uit naar meer verhalen over deze vriendengroep. Een zomerkamp was nog nooit zo leuk!

Samen sterk Boek omslag Samen sterk
Bovenste Besties
Stevenson, Ellis, Watters, Allen & Laiho
9789026146824
Graphic Novel
De Fontein
November 2018
Hardcover
224

Wij zoeken redactieleden!

Wij zijn op zoek naar mede-fantasyliefhebbers die het leuk vinden om artikelen en recensies te schrijven over boeken, spellen en/of films/series! Interesse, of wil je meer weten over wat we te bieden hebben? Neem dan contact met ons op!

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Joost Zuijderduijn
Joost Zuijderduijn
Door Zweinstein is Joost gek geworden op Fantasy en sindsdien is hij altijd met een boek te vinden. Joost is gek op boeken voor Young Adults, waarbij Dystopische en Mythologische Fantasy, Magisch Realisme en Urban Fantasy vooral zijn voorkeur hebben.

CONCLUSIE

Eindwaardering

Meer van dit redactielid


Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de FantasyWereld nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en onze winacties

Recente reacties

Bovenste Besties is een graphic novel die erg veel biedt: fantasy, spannende avonturen, grappige personages en hechte vriendinnen die samen sterker zijn dan wie dan ook. Sommige pagina’s zouden iets meer aandacht mogen krijgen wat betreft de details, maar voor de rest weet deze graphic novel de spijker op zijn kop te slaan. De ontknoping weet alle mysteries te verduidelijken en je kijkt na het lezen vol enthousiasme uit naar meer verhalen over deze vriendengroep. Een zomerkamp was nog nooit zo leuk! Bovenste Besties 1: Samen sterk - Stevenson, Ellis, Watters, Allen & Laiho