StripsStriprecensiesBatman: The Dark Prince Charming 2 – Enrico Marini

Batman: The Dark Prince Charming 2 – Enrico Marini

-

In dit tweede deel gaan we verder met de zoektocht naar Alina, het kind dat de Joker ontvoerd heeft om ervoor te zorgen dat Bruce een waardevolle diamant aan hem geeft. Maar of dit de enige reden is, is nog steeds de vraag. Toch is het nog niet zo makkelijk voor de steenrijke superheld om aan de diamant te komen, aangezien er nog iemand is die haar oog hierop heeft laten vallen, namelijk Bruce’s minnares Selina (ook wel bekend als Catwoman). Gaat Batman met deze omstandigheden het wel voor elkaar krijgen om op tijd te zijn? 

Waarom moet het toch altijd tegenzitten voor die arme Bruce?

Alle personages komen in dit deel weer terug en de meesten zitten Batman vooral in de weg. Bruce heeft de simpele klus om een diamant te kopen en deze af te leveren aan de Joker. Maar met Catwoman op het toneel, viel het te verwachten dat dit niet soepel zou aflopen. Hierdoor is hij te laat op zijn afspraak met de Joker, wat zeer erge gevolgen kan hebben. Toch is de Joker opvallend veel met het meisje bezig en geeft haar juist wijze lessen voor in de toekomst. In hoeverre je vijanden afmaken een wijze les kunt noemen…

Ook in deze strip is de stijl weer om van te genieten. Het is totaal niet storend dat de achtergronden maar simpele schetsen zijn, aangezien er zoveel detail wordt besteed aan de personages zelf. Hierdoor blijf je ook gespannen lezen tot het einde.

Ook in deze strip is de stijl weer om van te genieten.

Goed uitgewerkte personages waar je meer van wilt zien

De dialogen en illustraties zijn ook dit weer zeer passend bij de personages. Bruce is kort en bondig, geen liefhebber van lange gesprekken. Selina is daarentegen sensueel en gebruikt ook haar lichaam om te krijgen wat ze wil. Ze probeert Bruce vaak te verleiden en daardoor te krijgen wat ze wil, maar wanneer dat niet wil verandert dit tamme poesje in een prikkelbare kitten die krabt wanneer iemand te dicht in de buurt komt. De Joker maakt vaak gebruik van zwarte humor op serieuze momenten. Wanneer hij zijn eisen voorlegt aan Bruce komt hij ook als transseksueel aan, alles om Bruce te jennen. Harley is daarentegen verwend en pittig als een klein kind. Wanneer de Joker haar niet genoeg aandacht geeft, gaat ze pruilen. Maar wanneer ze wél haar zin krijgt is het als een kind in een snoepwinkel. Dit maakt ze herkenbaar en kwam op mij .

Een akelige en fantastische plottwist

Je merkt door het hele verhaal heen dat er iets niet klopt. Waarom gaat Bruce zó ver om het meisje te redden en is hij überhaupt wel echt de vader van Alina? En zo niet, wie dan wel? En waarom nu? Je zit constant op het puntje van je stoel. Hoewel er veel hints door de hele serie worden gedropt, verwacht je de uiteindelijke plottwist toch niet, zelfs al kon je het in het eerste deel al ontdekken. Deze plottwist zorgt ervoor dat het ontzettend jammer vind dat de serie nu al afgelopen is. Je wilt meer, veel meer. Als je dit tweede deel uit hebt, lees daarna ook meteen het eerste deel opnieuw, zodat je alle hints die vanaf de eerste pagina gedropt worden herkend.

Conclusie

Dit laatste deel van de Prince Charming tweeluik is net zo genieten als het eerste deel, misschien nog wel meer. Je tuint met open ogen in de plottwist die zo akelig is dat je de rillingen krijgt, maar tegelijkertijd meer wilt. De personages zijn veel te goed om nu al te eindigen en je kunt nog zoveel kanten in met dit verhaal. Dus laten we hopen dat er toch nog meer komt!

Batman: The Dark Prince Charming 2 Boek omslag Batman: The Dark Prince Charming 2
Enrico Marini
9789085585336
Ballon Media
Augustus 2018
64

Wij zoeken redactieleden!

Wij zijn op zoek naar mede-fantasyliefhebbers die het leuk vinden om artikelen en recensies te schrijven over boeken, spellen en/of films/series! Interesse, of wil je meer weten over wat we te bieden hebben? Neem dan contact met ons op!

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Rosanna de Bie
Rosanna de Biehttp://www.dynamiccon.nl
Rosanna is altijd al een liefhebber geweest van alles in de geekdustry. Of het nou films/series kijken is of naar leuke geeky evenementen gaan of juist een goed fantasy boek lezen is. Zelf organiseert ze ook evenementen in deze industrie, zoals de cosplay conventie Dynamiccon in Eindhoven en andere evenementen. Hoe geekier, hoe beter is haar motto.

Meer van dit redactielid


Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de FantasyWereld nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en onze winacties

Recente reacties