Stripfeuilleton Gismo, getekend door Jack Kirby #4

0
103

Binnenkort verschijnt Science Fiction Comics, de eerste uitgave van splinternieuwe Nederlandse uitgeverij Peter Pan Comics. En om dat te vieren mogen we op FantasyWereld iedere zaterdag een episode uit ‘Gismo’ plaatsen, getekend door Marvel-legende Jack Kirby. Dit is één van de achttien sciencefictionverhalen die in de bundel zijn opgenomen.

In een eerder artikel op FantasyWereld over Jack Kirby kwamen we al heel wat meer te weten over deze striplegende. Zo introduceerde hij samen met Joe Simon in 1940 Captain America. En daar bleef het niet bij. Begin jaren zestig zou de samenwerking met Stan Lee meer iconen opleveren zoals de Fantastic FourHulk en Iron Man. Stuk voor stuk pareltjes uit een vervlogen tijdperk, onbeperkt houdbaar dankzij Kirby’s dynamische signatuur.

‘Gismo’, een avontuur in vijf episodes, verschijnt elke zaterdag gratis en voor niks hier op Fantasywereld.nl!

Avatar
Davey is de fantasywereld ingetrokken door grootheden als Terry Brooks, Raymond E. Feist en Robert Jordan. In de loop van de jaren verslond hij vele fantasyboeken, maar de epische fantasy blijft toch altijd een bijzondere plek in zijn hart hebben.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here