Wizards Unite, een actief alternatief voor je Harry Potter verslaving!

0
156

De echte Harry Potter fans zullen het vast al voorbij hebben zien komen. Wizards Unite is uit! Om het even simpel uit te leggen: het is de Harry Potter versie van het spel Pokémon Go. Ook in dit spel is het de bedoeling dat je gaat lopen, maar in plaats van dat je Pokémon vangt, moet je het tegen Gevondelingen opnemen. En dit uit zich in verschillende vormen. Soms zijn het wezentjes die een bekend object in handen hebben, zoals de klok van de Wemels, maar het kan ook een toestand zijn, zoals dat er iemand vast zit in het ijs. Als onderdeel van de ministeries task force zorg jij dat deze gevangen worden en de objecten terugkomen naar hun rechtmatige plek.

Maar dit is niet het enige. Je kunt viavias openen door veel te lopen. Als je deze geopend hebt, kom je in een aparte ruimte waarmee je met een 365 graden camera om je heen kijkt en je ingrediënten en meer XP kunt krijgen. Je kunt verschillende toverdranken brouwen, die dan weer handig zijn om te gebruiken als je het op moet nemen tegen de tegenstanders in dungeons. Daarnaast kom je tijdens het lopen langs kassen en herbergen, waar je weer ingrediënten of energie kunt krijgen. Ook ga je kiezen welke roeping je op wil gaan. Dus wil je een professor, schouwer of magie-zoöloog zijn?

Hoe verder je in het spel komt, hoe meer achtergrondverhaal je te weten krijgt. Waar het precies op gaat uitdraaien is nog niet duidelijk, maar wanneer je een onderdeel van de onderzoeksopdrachten afrondt, krijg je informatie over de achtergrond van de Gevondelingen, maar ook wat de oorzaak is van al deze Gevondelingen. Dit is wel hetgeen waarmee Wizards Unite zich beter positioneert dan Pokémon Go. Maar of dit spel het waard is om kilometers te lopen, terwijl je ook thuis de boeken kunt lezen of de films kunt kijken?

Hier lees je de meningen van twee van onze recensenten:

Rosanna: Tot nu toe vind ik het spel redelijk interessant. Er zit een verhaallijn in dat Pokémon go wat minder had en je kunt meer doen. Toch is het niet erg vernieuwend. Elk onderdeel kun je wel gelijktrekken met iets uit Pokémon go. Dat maakt het toch wat minder indrukwekkend. Ik merk na een week al dat ik minder begin te spelen omdat het veel van hetzelfde is. Het artwork is daarnaast heel tof, dat maakt het dan toch wel weer een plezier om naar te kijken. Daarnaast komen er veel bekende personages langs, zoals Harry zelf, maar ook Sneep en Loena Leeflang. Maar ik weet niet of ik het heel lang ga volhouden. Denk dat ik me al heel snel ga vervelen, maar voor nu blijf ik er nog lekker mee bezig!

Joost: Wizards Unite bevalt me tot nu toe vrij goed. Elke keer wanneer ik het spel opstart kan ik wel Gevondelingen vinden op de kaart en ik heb geluk dat ik op een plek woon waar veel herbergen, uitdagingen en plantenkassen te vinden zijn, waardoor ik altijd wel wat te doen heb. Als ik het bijvoorbeeld vergelijk met Pokémon Go merk ik dat deze game veel actiever is en het manier om Gevondelingen te vangen vind ik met het spreukensysteem ook erg leuk gedaan. Als je op de juiste locatie zit kan je erg makkelijk door blijven gaan met het vangen van Gevondelingen en de gevechten zijn ook erg uitdagend naarmate je hogere rangen probeert te verslaan. Ook door je persoonlijke gegevens zoals afdelingshuis, tovenaarsrichting, toverstaf, titels, stickers en eigen foto raak je meer gehecht aan de game, net zoals de verhaallijn die je stukje voor stukje kan ontrafelen. Het enige nadeel is tot nu toe de plantenkas. Je kan naast het krijgen van ingrediënten en toverdranken, planten laten groeien. Dit is me alleen nooit gelukt en voor sommige planten moet je urenlang bij de kas blijven. Dit vind ik erg storend, maar voor de rest geniet ik erg van deze game en spoort het me zeker aan om af en toe een rondje te lopen!

Conclusie

Het spel is erg leuk om te spelen en er is genoeg te doen. Daarnaast maakt de herkenbaarheid van de karakters en de verhaallijn het erg interessant. Toch is het niet erg vernieuwend, aangezien het wel erg veel lijkt op Pokémon go. Daarnaast hebben de makers soms ook wel iets te hoge verwachtingen van je, door quests en kassen die echt veel te veel tijd kosten. Hopelijk wordt dit nog aangepast. Voor de echte Harry Potter fan is dit zeker een aanrader, maar of het leuker is dan de boeken en de films, misschien niet. Maar het is zeker wel actiever!

Leestip!
Blijf je liever binnen om Harry Potter spellen te spelen? Lees dan ons artikel over Harry Potter bordspellen >

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.