SpellenSpelrecensiesRealm of Wonder

Realm of Wonder

-

In het bordspel Realm of Wonder rekent de koning op je heldhaftigheid. Hij heeft namelijk een aartsmoeilijke opdracht uitgeschreven in de hoop zijn eens zo vredige koninkrijk in volle glorie te herstellen. Hopelijk stel jij je ten dienste van de goede zaak! Of heb je plannen om de koning van de troon te stoten en zelf de scepter te zwaaien?

Titel: Realm of Wonder
Ontwikkelaar: Max Wikström
Uitgave: Bordspel
Leeftijdscategorie: 10+
Verschijningsdatum:
Speelduur: 45 minuten

In het bordspel Realm of Wonder rekent de koning op je heldhaftigheid. Hij heeft namelijk een aartsmoeilijke opdracht uitgeschreven in de hoop zijn eens zo vredige koninkrijk in volle glorie te herstellen. Hopelijk stel jij je ten dienste van de goede zaak! Of heb je plannen om de koning van de troon te stoten en zelf de scepter te zwaaien?

Opdracht van de koning!
Het verhalenboek uit ‘Realm of Wonder’ dompelt ons meteen onder in een wereld vol magie, toverspreuken en teleportatie. Het vertelt ons het volledige verhaal van een ooit zo voorspoedig koninkrijk, waar nu volledige wanorde heerst. Realm of Wonder is een vrij stevig bordspel dat telkens opnieuw een ander verloop kent. Bij aanvang krijgen we namelijk een opdracht van de koning, waardoor elke speler voor zichzelf kan uitstippelen hoe hij zijn queeste zal aanpakken. Die opdracht is voor elke speler dezelfde.

Het speelbord bestaat uit drie om elkaar heen passende schijven die los van elkaar kunnen bewegen. Op dat bord zien we de zes regio’s van het rijk afgebeeld, telkens netjes onderverdeeld in gebieden. Het spel verloopt in speelrondes. Elk van die rondes bestaat uit vier stappen: magische punten uitbetalen, verplaatsingskaarten uitspelen, spreuken uitspreken en verplaatsen. Ronde na ronde tracht je dichter te komen bij het voltooien van de opdracht van de koning. Om dat te bereiken, moet je niet alleen flink wat haast maken, maar onderweg ook forten bouwen, magische kaarten aankopen, zorgen voor aardverschuivingen en hier en daar het gevecht aangaan met een tegenspeler of zelfs met een monster of een draak.

Let op voor achterbakse spelers!
Van zodra iemand de opdracht van de koning heeft kunnen volbrengen, moet die zo snel mogelijk naar het koninklijk paleis snellen in de hoop daar als eerste aan te komen. Omdat we weten dat niet iedereen het even goed voorheeft met het koninkrijk, kan je het spel ook op een andere, meer achterbakse wijze naar je hand zetten: namelijk door de koning van de troon te stoten. Geef toe, een stuk minder nobel, maar je wint er evengoed het spel mee.

Conclusie
Heel opvallend bij Realm of Wonder is hoe verschillend het spel telkens kan verlopen. Eerst en vooral omdat je door de vijf verschillende koninklijke opdrachten steeds een ander doel nastreeft. Daarnaast bepaalt ook het aantal spelers heel erg het verloop van het spel: daar waar je met slechts twee spelers veel bewegingsvrijheid hebt, zit je met zes spelers voortdurend in elkaars vaarwater. Bijkomend pluspunt is dat iedere speler tot op het einde kans blijft maken op winst, zelfs na een moeizame start of vanuit een schijnbaar kansloze positie.

Vóór het eerste spel ben je wel even zoet met het lezen van het verhaal en de spelregels. Wij raden toch aan om door te bijten, want eenmaal je de regels onder de knie hebt, blijkt Realm of Wonder een vlot en eerder eenvoudig tactisch bordspel, dat je enkel naar je hand kunt zetten mits een tikkeltje geluk. Maar genoeg getalmd nu, de koning heeft je nodig!

Wij zoeken redactieleden!

Wij zijn op zoek naar mede-fantasyliefhebbers die het leuk vinden om artikelen en recensies te schrijven over boeken, spellen en/of films/series! Interesse, of wil je meer weten over wat we te bieden hebben? Neem dan contact met ons op!

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Spel in Zicht
Spel in Zicht
‘Spel in Zicht’ was een halfjaarlijks magazine waarin mooie besprekingen en nieuwsberichten werden geplaatst over bordspellen. Helaas ligt het project inmiddels al even stil, waarna FantasyWereld de toestemming heeft gekregen voor fantasyliefhebbers relevante spelbesprekingen te mogen plaatsen.

CONCLUSIE

Spelmateriaal
Taktiek
Complexiteit
Interactie
Eindconclusie

Meer van dit redactielid


Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de FantasyWereld nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en onze winacties

Recente reacties

Realm of WonderVóór het eerste spel ben je wel even zoet met het lezen van het verhaal en de spelregels. Wij raden toch aan om door te bijten, want eenmaal je de regels onder de knie hebt, blijkt Realm of Wonder een vlot en eerder eenvoudig tactisch bordspel, dat je enkel naar je hand kunt zetten mits een tikkeltje geluk. Maar genoeg getalmd nu, de koning heeft je nodig!