Het spel is al een tijdje uit, maar ik was er nog niet aan toegekomen om een recensie te schrijven. Wat eigenlijk jammer is, want het is écht een leuk spel. Ik heb het hier over The Legend of Zelda: Link’s Awakening! Dit spel voor de Nintendo Switch is een remake van het 26 jaar oude Game Boy-spel. Dit spel heb ik zelf nooit gespeeld, maar na het zien van een trailer van deze nieuwe versie was ik wel direct verkocht. Op de releasedatum viel het spel op de deurmat (ik had het als ‘cadeau’ gekocht voor mijn vriend, maar eigenlijk wilde ik het zelf natuurlijk ook!) en zijn we gaan spelen.

Schattig

Laat ik beginnen met de graphics. Breath of the Wild en ook Twilight Princess waren in mijn ogen hele mooie spellen. Na meer dan een jaar speel ik Breath of the Wild af en toe nog op Master Mode (een moeilijkere modus waarbij je wapens nóg sneller stuk gaan en ook de monsters hun HP terugkrijgen als je ze niet snel genoeg te grazen neemt, grrr!) en nog steeds verbaas ik me over hoe mooi dit spel is.

Vergelijking van de graphics van de Game Boy en de nieuwe heruitgave op de Nintendo Switch

Link’s Awakening is ontzettend schattig vormgegeven. Je kijkt vanaf top down-perspectief naar een zeer kleurrijke wereld. Link hobbelt lekker voort tussen het groene gras, de bloemetjes en de vogeltjes en ach, hier en daar een paar monsters. De muziek is over het algemeen ook lekker vrolijk en mede daarom heb ik al veel plezier beleefd tijdens het spelen. Het lijkt één vrolijke boel, maar Link verzamelt ondertussen allerlei instrumenten om de Windvis wakker te maken en wie weet wat er dan staat te gebeuren…

Een stijgende lijn

Wat Link’s Awakening naast schattig en leuk gelukkig ook uitdagend maakt is de stijgende lijn in het spel qua moeilijkheid. De eerste shrines zijn niet al te lastig, maar tegen het einde aan worden ze behóórlijk ingewikkeld! Zelf heb ik het spel nog niet helemaal uitgespeeld maar ik ben al wel een paar keer dankbaar geweest voor het bestaan van het internet en alle snelle gamers die al walkthroughs online hebben staan. Thank you! Achteraf gezien dacht ik soms: ‘o ja, wat stom dat ik dat niet doorhad!’ maar op andere momenten vrees ik dat ik nog uren had zitten puzzelen op een minuscuul detail dat ik over het hoofd zag.

Struikjes hakken om rupees te verzamelen blijft nog steeds leuk.

Voldoet aan de verwachtingen

Mede doordat het natuurlijk een remake is, voldoet Link’s Awakening aan alle verwachtingen die je hebt van een Zelda-spel. Puzzels, een wereld die je steeds verder kunt ontdekken door nieuwe items die je vrijspeelt, een goede verhaallijn en wat leuke side quests zoals vissen en het verzamelen van objecten (in dit geval zeeschelpen!) waardoor je weer bonussen kunt verdienen. Als je al je hele leven Zelda speelt, is het spel waarschijnlijk herhalend, maar ik vind het super leuk! Vooral het vissen vind ik erg grappig: naast ‘gewone’ vissen kom je namelijk ook af en toe een Cheep Cheep of een Blooper tegen uit de wereld van Mario. Ook kom je hieruit meerdere karakters en game-elementen tegen in het spel. Wat mij betreft zeker een bonus.

Pas op voor de Chain Chomp!

Niet genoeg items

Naarmate het spel vordert krijg je steeds meer handige voorwerpen die je verder helpen in het spel. Het jammere vind ik is dat je maar twee items per keer kunt selecteren. Je gebruikt de ‘a’ om interacties uit te voeren, de ‘b’ voor je zwaard en dan blijven ‘x’ en ‘y’ over voor je andere wapens en handigheidjes. Ik wil er gewoon meer bij de hand hebben! Zeker tegen het einde heb ik in de shrines van alles nodig om me een weg door alle puzzels en vijanden te banen en dan wil ik alles tegelijk in de strijd gooien, hoppa! Helaas blijf je beperkt tot twee stuks en moet je af en toe in het midden van je gevecht even wisselen. Geen ramp, wel balen.

Conclusie

Link’s Awakening is een gaaf spel met een duidelijke stijgende lijn waardoor het interessant blijft om door te spelen. Het spel is niet al te lang, maar door allerlei leuke side quests blijft het leuk om te doen. Zeker de moeite waard!

Zelda Links Awakening Boek omslag Zelda Links Awakening
0045496424459
Nintendo
September 2019
Nintendo Switch
RECENSIES OVERZICHT
Eindwaardering:
Als kind was Denise gek op prinsessenfilms. Haar hart brak toen ze erachter kwam dat prinses helemaal geen beroep was. Via Harry Potter en The Lord of the Rings kwam ze terecht in de wereld van fantasy, en je zal haar dan ook vaak terugvinden op fantasyfairs door het hele land. Ze is dol op het lezen van (dystopische) young-adults, maar ook op epische fantasy, een thriller op zijn tijd, en af en toe iets om bij te zwijmelen.
oude-klassieker-links-awakening-in-een-schattig-nieuw-jasjeLink’s Awakening is een gaaf spel met een duidelijke stijgende lijn waardoor het interessant blijft om door te spelen. Het spel is niet al te lang, maar door allerlei leuke side quests blijft het leuk om te doen. Zeker de moeite waard!

Geef een reactie