SpellenSpelrecensiesDe perfecte Star Wars sfeer in Jedi: Fallen Order

De perfecte Star Wars sfeer in Jedi: Fallen Order

-

Een aantal jaar terug kreeg ik als verrassing Star Wars Jedi: Fallen Order van mijn vrouw. Ik keek er ontzettend naar uit om dit spel te spelen, maar zat toen nog middenin Kingdom Come Deliverence en The Elder Scrolls Online. Toen ik afgelopen januari klaar was met Kingdom Come hoefde ik me dus ook geen twee keer te bedenken wat ik nu ging spelen. Ik startte het spel en deed er ruim een maand over om het uit te spelen. Toen ik eenmaal klaar was liet het een Star Wars leegte achter die eigenlijk alleen gevuld kan worden met het vervolg.

Toen ik het spel uit had en eigenlijk alles had gedaan had wat er te doen was ben ik het daarom nog maar een keer gaan spelen, gewoon om mezelf in het universum van Star Wars te houden.

Het verhaal

Het verhaal speelt zich vijf jaar na Revenge of the Sith af. Je volgt de Jedi padawan Cal Kestis, terwijl deze probeert om de Jedi Orde weer opnieuw op te bouwen, zijn eigen krachten te ontdekken en ondertussen wordt opgejaagd door de Inquisitie van het Galactische Keizerrijk. Cal’s reis voort hem over werelden als Bogano, Bracca, Dathomir, Ilum, Zeffo en Kashyyyk. Voor Star Wars fans bekende namen, vooral voor degene die bekend zijn met de Expanded Universe. Terwijl je als Cal deze werelden verkend, nieuwe Force gerelateerde krachten leert en ervaring met je Lich Zwaard opdoet, jaag je op een artefact dat ervoor kan zorgen dat de Jedi Orde weer opgebouwd kan worden. Samen met een kleine crew reis je het stelsel door en beleef je tal van avonturen. Jedi Fallen Order zit vol bombastische scènes, meeslepende momenten en vooral vol gevoel.

Het verhaal is uniek en weet de juiste Star Wars sfeer neer te zetten waar fans juist zo dol op zijn.

Een combinatie van meerdere spellen maar toch uniek.

Het spel is te spelen in een single player modus, en heeft geen mogelijkheden online of met anderen te spelen. Het spel is ook relatief lineair. Dat houdt in dat je eigenlijk maar één pad naar je doel kan volgen. Dat is wat mij betreft helemaal niet erg, want de actie zit er goed in. Het is geen Roleplaying spel waarin je je personage op allerlei uitgebreide statistieken kunt levelen, maar een actie-avontuur spel zoals bijvoorbeeld de Uncharted reeks dat is. Van die laatste heeft het ook zijn ren, spring en klim mechanisme afgekeken. Jedi Fallen Order’s vechtsysteem lijkt dan weer op de Dark Souls spellen, maar dan wat simpeler en met minder sterke vijanden.

De level design is prachtig en maakt de werelden van onder andere Ilum, Bracca en mijn persoonlijke favoriet Dathomir levendig en prachtig om te ontdekken. Dathomir vooral heeft speciaal plekje gekregen in mijn hart. Het is een brute, duistere plek die ooit geregeerd werd door de Night Sisters. Hier ontmoet je ook één van mijn favoriete personages van het spel.

Verder zijn er nog tal van data punten en andere collectibles te ontdekken. Die zijn trouwens allemaal de moeite waard om te ontdekken, omdat deze allemaal bijdragen aan de algehele Star Wars lore. Een veteraan van het Star Wars Universum zal dan ook heerlijk smullen van al die extra aandacht.

Ook is er een progressie systeem waar je nieuwe vaardigheden kan vrijspelen voor je Lich Zwaard en je Force krachten. Het systeem is absoluut niet innovatief, maar is toch fijn om te hebben. Als je genoeg punten hebt geïnvesteerd, voelt het ook alsof Cal echt sterker wordt. Je blaast niet iedereen omver, maar wordt toch langzaam een steeds sterkere Jedi. Daarnaast kun je je lichtzwaard samenstellen uit verschillende gevonden componenten, kun je later de kleur kiezen van je zwaard en bovendien zowel je outfit, de kleur van de Mantis (je schip) als de kleur van BD aanpassen.

Conclusie

Star Wars Jedi: Fallen Order mag dan wel een mix zijn van Uncharted en Dark Souls, het heeft zijn eigen unieke smaak en pracht en praal. Mensen die een nare smaak in de mond hebben sinds de Star Wars Battlefront spellen raad ik dan ook ten zeerste aan om deze single player te spelen. Het verhaal is meeslepend, episch en bombastisch met zijn gevoelige momenten, diep geworteld in de lore van het Universum. R

espawn Entertainment, de ontwikkelaar, heeft een ontzettend mooi spel neergezet dat een genot is om te spelen en fans hopelijk weer dat mooie gevoel van een Star Wars spel kan geven. Ik had misschien iets meer en uitgebreidere vaardigheden willen zien in het progressiesysteem en een wat langere verhaallijn willen zien. Maar naast dat is het een geweldig spel en wil ik graag zo snel mogelijk een vervolg. want een vervolg komt er zeker.

Wij zoeken redactieleden!

Wij zijn op zoek naar mede-fantasyliefhebbers die het leuk vinden om artikelen en recensies te schrijven over boeken, spellen en/of films/series! Interesse, of wil je meer weten over wat we te bieden hebben? Neem dan contact met ons op!

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Matthijs Schiltmans
Matthijs Schiltmans
Op 10 jarige leeftijd werd mijn interesse voor boeken en fantasy gewekt door Harry Potter en sindsdien heb ik heel wat afgelezen. Een aantal persoonlijke favorieten van mij zijn: In de ban van de Ring (die ik inmiddels elk jaar herlees), Heugenis, Smart en het Sterrenzwaard, de Erfgoed cyclus van Christopher Paolini, De Dwergen van Markus Heitz en redelijk recent de boeken van Anthony Ryan. Als ik niet bezig ben met fantasy lezen, dan ben ik een spelletje aan het spelen, aan het schrijven of een film of serie aan het kijken. Ik ben hoe dan ook dagelijks met fantasy bezig.

CONCLUSIE

Eindwaardering:

Meer van dit redactielid


Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de FantasyWereld nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en onze winacties

Recente reacties

Een aantal jaar terug kreeg ik als verrassing Star Wars Jedi: Fallen Order van mijn vrouw. Ik keek er ontzettend naar uit om dit spel te spelen, maar zat toen nog middenin Kingdom Come Deliverence en The Elder Scrolls Online. Toen ik afgelopen januari...De perfecte Star Wars sfeer in Jedi: Fallen Order