World of Warcraft Classic uitgekomen

0
37

In 2004 kwam World of Warcraft uit, een Massive Multiplayer Online Role Playing Game gebaseerd op de Warcraft strategiespellen reeks (hierboven de trailer van destijds). Het groeide al heel snel uit tot een van de meest populaire MMORPG’s ooit en de grondlegger voor velen andere spellen die het concept volgden. Het kreeg veel prijzen en werd bevolkt door miljoenen spelers wereldwijd.

Al snel kwamen er allerlei verbeteringen uit en werd het spel uitgebreid met vorderingen in de verhaallijn, nieuwe gebieden en nieuwe rassen en klassen. Zo werd de wereld van Azeroth zoals spelers die in het originele spel konden bewandelen verder uitgebreid en aangepast. De laatste uitbreiding stamt alweer uit 2018 en heet Battle For Azeroth. Sommige spelers verlangden inmiddels weer terug naar de simpelere omgeving van het originele spel en voor die spelers ontwikkelaar beloofde Blizzard World of Warcraft Classic.

Deze is vandaag uitgekomen en de servers van Blizzard waarop spelers konden inloggen voor deze ‘oude’ omgeving werden meteen overspoelt, waardoor er op dit moment een wachttijd is van een aantal uur voordat je in kunt loggen. Meer informatie via: https://worldofwarcraft.com/en-us/wowclassic

Davey is de fantasywereld ingetrokken door grootheden als Terry Brooks, Raymond E. Feist en Robert Jordan. In de loop van de jaren verslond hij vele fantasyboeken, maar de epische fantasy blijft toch altijd een bijzondere plek in zijn hart hebben.

Geef een reactie