Succesvolle kickstarter JRPG Re:Legend bijna ten einde

0
136

Misschien heb je nog niet eerder van dit spel gehoord. Heel vreemd zou dit niet zijn, want het is nog niet zo lang bekend dat dit spel in de maak is. Re:Legend is een JRPG (Japanse roleplaying game) waarvoor anderhalve maand geleden, op 26 juni, een kickstarter campagne is begonnen. Het spel wist binnen de eerste 18 uur al het originele doel van $70.000 te behalen. Niet gek, als je ziet hoe goed het spel eruitziet.

Niet alleen de stijl van het spel (erg kleurrijk en schattig), maar ook de verschillende omgevingen, character customization en de gameplay lijken veelbelovend. Zelfs de muziek, waar nog niet heel veel van te horen is, klinkt erg goed. Dat is wel te verwachten met componisten als Falk Au Yeong en Yoshitaka Suzuki (bekend van de Final Fantasy en Metal Gear series).

Het doel van dit spel is om monsters, genaamd Magnus,  te temmen en op te voeden, zodat je hiermee tegen andere monsters kan vechten. Tegelijkertijd verzorg je gewassen, maak je wapens, ga je bezig in de mijnen, vissen, houthakken, koken en nog veel meer! En dit alles hoef je niet in je eentje te doen: het spel is namelijk gemaakt voor 1-4 spelers. Je kan dus alleen óf met een paar vrienden je stad opbouwen, slechte Magnus verslaan en op je eigen Magnus door het land rijden. En had ik al gezegd dat deze schattige beestjes ook nog evolueren als je ze goed verzorgt? Het wordt alsmaar beter!

Op het moment zijn al 10 van de 12 zogeheten stretch goals behaald. Door de meest recente drie doelen, zal het spel niet alleen op de PC verschijnen maar ook op de Nintendo Switch, Playstation 4 en Xbox One. Met het volgende doel zullen er meer karakters aan het spel toegevoegd worden. Wat de laatste twee doelen zijn, is nog niet onthuld. Noch is aangegeven hoeveel dollar hiervoor gedoneerd moet zijn. Maar als het zo doorgaat, zullen we hier voor de deadline op 25 augustus nog wel achter komen.

Op mijn steun kunnen de ontwikkelaars van het spel in ieder geval rekenen! Wil jij dit project ook steunen (en alvast verzekerd zijn van één of meer kopieën van het spel), klik dan op deze link om naar de kickstarter pagina te gaan. Het spel komt naar verwachting in juni van 2018 uit.

Susanne is van jongs af aan gefascineerd door fantasy. Het begon met Harry Potter en ging al snel verder met Tolkien, Terry Brooks, Robin Hobb en nog vele anderen. Ook games en films heeft ze het liefst binnen het fantasy-genre.

Geef een reactie