SpellenSpelnieuwsDroomhuis en Orléans winnaars Nederlandse Spellenprijs 2017

Droomhuis en Orléans winnaars Nederlandse Spellenprijs 2017

-

De jury van de Nederlandse Spellenprijs, dé kwaliteitsprijs voor in het Nederlands uitgebrachte gezelschapsspellen, heeft vandaag op de vooravond van het Spellenspektakel in Eindhoven de winnaars van de Nederlandse Spellenprijs 2017 bekendgemaakt. Ieder jaar worden prijzen uitgereikt in twee categorieën: ‘beste familiespel’ en ‘beste expertspel’. Dit jaar wist White Goblin Games beide prijzen in de wacht te slepen. Droomhuis won in de categorie beste familiespel en Orléans werd uitgeroepen tot het beste expertspel. 

Familiespellen zijn geschikt voor iedereen vanaf 8 jaar en expertspellen zijn geschikt voor spelers met meer speelervaring. 

Het beste familiespel – Droomhuis 
Droomhuis is een spel voor 2 – 4 spelers vanaf 7 jaar, waarbij spelers worden uitgedaagd het beste huis te ontwerpen en te bouwen. Het spel is ontworpen door Klemens Kalicki en wordt uitgegeven door Chronicle Games/White Goblin Games. 

De jury oordeelt over Droomhuis: “Dit prachtige spel nodigt meteen uit om te spelen. Ook kinderen kunnen dankzij de eenvoudige regels en overzichtelijke speelduur snel hun huis uit de grond stampen. Toch zijn er genoeg lastige keuzes te maken, zodat Droomhuis ook voor volwassen architecten genoeg te bieden heeft. Hoe groot wordt deze keer jouw spellenkamer?”

De andere genomineerden in deze categorie waren Imhotep (uitgever: White Goblin Games) en Kingdomino (uitgevers: White Goblin Games/Blue Orange Games)

Het beste expertspel – Orléans 
Orléans is een spel geschikt voor 2 – 4 spelers vanaf 12 jaar, waarbij spelers aan hun imperium bouwen in het middeleeuwse Frankrijk. Het spel is ontworpen door Reiner Stockhausen en wordt uitgegeven door White Goblin Games. 

De jury oordeelt over Oréans: “Dit aantrekkelijke spel geeft 
een originele twist aan het inmiddels welbekende deckbuilding mechanisme. De verscheidenheid aan mogelijke strategieën nodigt uit om te experimenteren. Of jij je nu toelegt op reizen, het aanmonsteren van nuttige werkkrachten of je in gebouwen specialiseert, je bouwt altijd iets op. Het is altijd goed, maar kan telkens beter. En juist dat zal zich langzaam openbaren, zodat je elke keer weer opnieuw plezier beleeft in Orléans.”

Over het Spellenspektakel

Het Spellenspektakel is de grootste spellenbeurs van de Benelux en vindt op 11 en 12 november plaats in Beursgebouw Eindhoven. Tijdens dit tweedaagse evenement worden de nieuwste spellen gepresenteerd, geven profs speltips en nemen spelletjesliefhebbers het tegen elkaar op tijdens een toernooi. Kinderen kunnen spelen op het Kinderplein, terwijl hun ouders een uniek tweedehands bordspel op de kop tikken. Het Spellenspektakel is een waar spelletjes walhalla voor jong en oud.

Wij zoeken redactieleden!

Wij zijn op zoek naar mede-fantasyliefhebbers die het leuk vinden om artikelen en recensies te schrijven over boeken, spellen en/of films/series! Interesse, of wil je meer weten over wat we te bieden hebben? Neem dan contact met ons op!

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Davey Cobben
Davey Cobben
Davey is de fantasywereld ingetrokken door grootheden als Terry Brooks, Raymond E. Feist en Robert Jordan. In de loop van de jaren verslond hij vele fantasyboeken, maar de epische fantasy blijft toch altijd een bijzondere plek in zijn hart hebben.

Meer van dit redactielid


Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de FantasyWereld nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en onze winacties

Recente reacties