Dark Souls-bordspel haalt Kickstarter-doel binnen drie minuten

0
175

De campagne voor het Dark Souls-bordspel haalde binnen drie minuten het Kickstarter-doel van 50.000 Britse pond. De teller staat inmiddels op meer dan 1 miljoen pond, waarbij ook nog eens vier stretchs goals zijn gehaald. Je kan nog tot 16 mei meedoen aan de campagne.

De campagne van Steamforged Games ging 19 april live op Kickstarter, en haalde binnen drie minuten het doel van maar liefst 50.000 Britse pond. Om een exemplaar van het spel te bemachtigen moet je 80 pon neertellen, omgerekend ruim 100 euro. Er is ook een speciale pledge voor retailers, met aparte bonussen.

Het team achter het spel verzekert dat het bordspel even strategisch als uitdagend is als de originele game, en het kan gespeeld door één tot vier spelers. In het basisspel zitten vier speelbare classes (inmiddels uitgebreid door de stretch goals naar 10) en moeten spelers het gevecht aangaan met monsters, en prachtig vormgegeven eindbazen uit het originele spel.

Via de campagne kun je door het verhogen van je pledge ook extra eindbazen kopen die nieuwe spelelementen toevoegen. Daarnaast is er enorm veel energie gestoken in de 3D-modellen van spelfiguren.

Het Dark Souls-bordspel wordt gemaakt door Steamforged Games en beschikt over een licentie van Bandai Namco, de uitgever van de Dark Souls-games.

Martin schrijft al jaren voor verschillende nieuwswebsites over games, film en tv. Hij heeft een Blu-ray collectie waar je u tegen zegt, vooral als het om Aziatische films gaat, een abonnement op vrijwel elke streamingdienst die in Nederland live is, en een Steam bibliotheek met bijna 200 games.

Geef een reactie