Afgelopen week was er de jaarlijkse E3 (Electronic Entertainment Expo), waarin de grootste uitgevers en ontwikkelaars van videospellen en bijbehorende accessoires hun nieuwste projecten aankondigen. Ditmaal werd het vanwege de pandemie online gehouden. In dit artikel bespreek ik de spelaankondigingen die mijzelf het meest aanspraken!

Starfield

Starfield werd al aangekondigd in 2018 en is sindsdien in ontwikkeling door Bethesda Game Studios (ook wel bekend van Elder Scrolls/Skyrim). Het wordt een actie-rpg in de lijn van Skyrim dat zich in de ruimte zal afspelen en gaat op 11 november 2022 verschijnen. Spelers sluiten zich in deze sciencefictiongame aan bij Constellation, een organisatie die de ruimte verkent op de ‘laatste reis van de mensheid’, honderden jaren in de toekomst. Omdat Bethesda is opgekocht door Microsoft wordt het spel exclusief uitgebracht voor de Xbox. Op E3 werd een teaser trailer gepresenteerd (zie hierboven).

Elden Ring

In een eigen nieuwsberichtje hadden we al de trailer gedeeld van Elden Ring, een Dark Souls achtig spel in een epische fantasywereld. Dat is ook niet vreemd, want het spel is een samenwerking tussen spelontwikkelaar Hidetaka Miyazaki (bekend van o.a. de Dark Souls spellen) en fantasyschrijver George R.R. Martin. Miyazaki was fan van het werk van Martin en vroeg hem mee te schrijven aan het verhaal van zijn nieuwste project.

Elden Ring wordt een actie RPG, ontwikkeld door From Software en uitgegeven door Bandai Namco Entertainment. Het spel zal januari 2022 uitkomen op de pc en consoles.

Zelda: Breath of the Wild 2

Er werd door Nintento een korte teaser vertoond van Breath of the Wild 2, het vervolg op Breath of the Wild. De naam zal nog wijzigen, want de subtitel zou teveel onthullen over de verhaallijn. Wat we wel kunnen zien uit de teaser is dat je het luchtruim zult gaan kunnen verkennen, wat een heel nieuwe wereld open zal stellen! Het spel zal uitkomen op de Nintendo Switch in 2022.

Halo Infinite

Een tweede bericht van het Microsoft front: We hebben nu ook eindelijk meer te zien gekregen van Halo Infinite! Het verhaal van Master Chief na zijn avonturen in Halo 5 gaat nu weer verder in een Daarnaast hebben we de bevestiging van een campaign en multiplayer die tegelijk naar de game zullen komen, ondanks tegenstrijdige geruchten.

Het spel is al in ontwikkeling sinds 2015 en gaat nu eind van dit jaar dan eindelijk verschijnen. Uiteraard is dit ook weer een exclusief Xbox spel.

Babylon’s Fall

Square Enix hield ook een presentatie waarin we enkele Marvel videospellen langs zagen komen (de Marvel Avengers uitbreiding War for Wakanda en Guardians of the Galaxy 2), maar ook een eigen project: Babylon’s Fall. Er werd een trailer vrijgegeven waarin we een eerste blik op het spel krijgen. In de trailer zien we een groepje avonturiers die in een epische fantasywereld door allerlei omgevingen zoals grotten en vulkanische omgevingen lopen en worden ook enkele gevechten uitgevoerd tegen kleine en grote monsters. Het spel wordt een actie hack-and-slash waarin je met vrienden samen kunt spelen. Wanneer het spel uitkomt is nog niet bekend, wel dat het voor de Playstation 4 en 5 en de PC via Steam uitkomt.

Davey is de fantasywereld ingetrokken door grootheden als Terry Brooks, Raymond E. Feist en Robert Jordan. In de loop van de jaren verslond hij vele fantasyboeken, maar de epische fantasy blijft toch altijd een bijzondere plek in zijn hart hebben.

1 REACTIE

  1. Het grote wachten is eigenlijk op Elder Scrolls 6 (opvolger van Skyrim) of Fallout 5, maar het was al een paar jaar bekend dat we dus eerst Starfield krijgen van Bethesda. Het filmpje ziet er interessant uit, maar het is nog veel te onduidelijk wat het feitelijke spelelement gaat worden. Over bijna anderhalf jaar weten we het dus, en dan is het nog de vraag hoe lang het een Xbox exclusieve game blijft voordat ik mijn pc kan gebruiken. Verder ben ik niet zo bezig met wat er nog komen gaat, alleen misschien nog Elex 2 van Piranha Bytes (Gothic, Risen) die binnenkort wel zal verschijnen (Elex 1 was prima) en Two Worlds 3 omdat ik de eerste twee games best aardig vond ondanks het ietwat vage verhaaltje.

    Misschien heeft het met de leeftijd te maken, maar ik merk dat ik vooral teruggrijp op oudere games die ik al meerdere keren heb gespeeld. Zo kan ik opeens besluiten om weer eens spellen als Oblivion, Half-Life, Fallout 3 of Risen uit de kast te halen. Ik ben pas geleden opnieuw begonnen in Sacred 2 dat ik inmiddels bijna wel kan dromen. Maar toch weer vermakelijk. Spellen hoeven voor mij ook niet zo moeilijk te zijn. De moeilijkheidsgraad van bijvoorbeeld Skyrim vind ik prima. En bovendien vind ik het verkennen van de omgeving, het ontdekken van locaties en het praten met npc’s net zo leuk. Dark Souls, wat hierboven in het artikel werd aangehaald, heeft om die redenen ook nooit mijn aandacht getrokken. Ik ben niet zo van de spellen waar je tijden bezig bent met het verslaan van enorm grote tegenstanders.

Geef een reactie