SpellenSpelachtergrondDe 6 meest betoverende Harry Potter bordspellen

De 6 meest betoverende Harry Potter bordspellen

-

Ben jij een gigantische Harry Potterfan? Zijn de boeken en de films niet genoeg voor jou? Gelukkig zijn er in de afgelopen paar jaren allerlei dingen op de markt gebracht waar jij je als hardcore fan tevreden mee kunt stellen. Soms heb je alleen de dringende behoefte om eens in de huid te kruipen van je favoriete personages, te shoppen op de Wegisweg of om eens onder Pluisjes luik te kijken. Natúúrlijk niet om de Steen der Wijzen te pakken te krijgen, maar om te ontdekken wie er een gezonde dosis strafwerk verdient! Gelukkig is daar een oplossing voor. Hier vertellen wij je over de meest betoverende Harry Potterbordspellen waarin je al die dromen kan laten vervullen!

Harry Potter Cluedo

We starten onze lijst met een Harry Potterversie van een populair spel: Cluedo. Een van onze geliefde personages is verdwenen! Aan jou en je vrienden de taak om deze verdwijning op te lossen. Iedere speler kiest een personage (Harry, Ron, Hermelien, Ginny, Loena of Marcel) en probeert uit te vinden in welke kamer de ontvoering heeft plaatsgevonden, wat het gebruikte wapen was en natuurlijk wie de schuldige is. Dit doe je op precies dezelfde manier als een doorsnee potje Cluedo, maar er zitten een aantal ontzettend leuke wijzigingen in het spel die het nog magischer en nóg spannender maken! Zo kunnen deuren plotseling open en dicht gaan door een dobbelsteenworp en kun je hulpmiddelen verzamelen door bondgenootschappen te sluiten en spreuken te leren. Die zal je hard nodig hebben, want er ligt allerlei duisters op de loer waar je je tegen moet kunnen verdedigen. Lukt dat niet, dan verlies je afdelingspunten, en als die op zijn lig je uit het spel…

Er zijn een aantal verschillende versies uitgebracht die elk ook nét van elkaar verschillen. Het kan dus zijn dat je nog wat leuke extra’s hebt in de ene versie of dat dingen net wat anders werken. Hoe dan ook, het spel is prachtig vormgegeven en veel dynamischer dan een standaard potje Cluedo!


Cards Against Muggles

De meeste spelletjesfanaten zijn wel bekend met Cards Against Humanity: een heerlijk politiek incorrect kaartspelletje waar het grootste doel is om je vrienden aan het lachen te maken en te winnen omdat jij nou eenmaal het beste gevoel voor humor hebt. Ondertussen is er ook een Harry Pottervariant van dit spel uitgekomen: Cards Against Muggles. Hier kan je je als echte fan uitleven!

Dit spel is helaas alleen online te vinden als printversie. Je zal de kaartjes dan zelf uit moeten printen. Mocht je echt een mooi kaartspel willen, dan kan je de kaartjes professioneel laten printen bij een copyshop. Er lijken meerdere onofficiële versies op de markt gebracht te zijn, dus mocht je enthousiast zijn geworden: zoek dan vooral naar de deal die jij het aantrekkelijkst vindt!


Hogwarts Battle

Toen ik had bedacht dat ik dit artikel wilde schrijven, ben ik online gaan zoeken naar wat er nou allemaal op de markt is. Ik kwam toen Hogwarts Battle tegen en was meteen verkocht. Ik bestelde het spel direct en heb het ondertussen een aantal keren gespeeld. Wat mij betreft is dit spel een must-have voor elke Harry Potterfan! Je kruipt samen met één of meerdere vrienden in de huid van Harry, Ron, Hermelien of Marcel en samen speel je door alle zeven delen. Je bouwt je deck op door handige kaarten te kopen die jou sterker maken en ondertussen probeer je magische locaties zoals de Wegisweg en Azkaban te beschermen tegen duistere invloeden. Bovendien moet je de slechteriken verslaan! Met elk deel wordt het spel net wat ingewikkelder en spannender en uiteindelijk moet je Voldemort verslaan en alle Gruzielementen vernietigen.

Het leuke aan dit spel is dat je samen met de andere spelers een team vormt en dat jullie samen van het spel moeten proberen te winnen. Je bent samen dus heel tactisch aan het spelen en daarom blijft het spel ook vooral leuk voor mensen die niet zo goed tegen hun verlies kunnen. Het spel is verder prachtig vormgegeven en zeker weten elke cent waard! Bovendien is de uitbreiding vanaf juni ook in Nederland te koop. Hier kun je ook Loena zijn en moet je allerlei monsters verslaan!

Let op: Dit spel is alleen in het Engels verkrijgbaar.


Mysterie van Zweinstein Gezelschapsspel

Dit is alweer een oudje en dus helaas niet heel makkelijk meer te krijgen. Ook dit spel is een variatie op Cluedo, want hier moet je ook iets oplossen. Het is hier alleen allemaal nog net wat braver, want hier gaat het om een leerling die verboden vloeken heeft uitgesproken in een klaslokaal. Natuurlijk zijn jij en je vrienden echte klikspanen en willen jullie uitvinden wie het heeft gedaan zodat die persoon een lekkere portie strafwerk krijgt.

Je loopt rond in Zweinstein en komt allerlei plekken tegen die enigszins bijzonder zijn. Zo heb je geheime gangen waarvoor je de juiste toegangskaarten moet hebben, maar kan je ook een geest tegenkomen die je saboteert. Het gekke van dit spel is alleen dat de docent in wiens klaslokaal dit vreselijke misdrijf heeft plaatsgevonden wel degelijk weet wie het was en om welke vloeken het ging. Als je eindelijk het mysterie hebt ontrafeld, moet je je haasten naar het luik van Pluisje, want onder dat luik is de juiste oplossing te vinden! Wie zegt er dat Pluisje er alleen is om de Steen der Wijzen te bewaken? Ook in hem schuilt een roddeltante! Niet alles is even logisch, maar voor de lol die je aan het spel kunt beleven maakt dat echter niet uit.


Wegisweg Gezelschapsspel

Net zoals het vorige spel is deze lastiger te vinden omdat het al een stukje ouder is. Beide spellen heb ik in de kringloopwinkel gevonden, dus het is je aangeraden om daar ook eens te gaan kijken! Waarschijnlijk zijn we via Marktplaats ook te vinden. In dit spel race je tegen je vrienden, want natuurlijk wil jij als allersnelste al je spullen gekocht hebben op de Wegisweg. Dat is heel belangrijk, want iederéén weet dat de langzaamste een loser is. Zo werken die dingen nou eenmaal.

Je hebt je zakken vol tovenaarsgeld en daarvan moet je als de bliksem (haha) onder andere een uil, boeken en een ketel voor kopen. Je kan je medespelers saboteren door lekker ouderwets te jatten, maar dan wel volgens de spelregels. Heel uitdagend is het spel niet, maar leuk is het wel!


Harry Potter Miniatures Adventure Game

Eerder schreven we al over dit spel in dit artikel. Het spel is nog steeds alleen beschikbaar per pre-order en dat is nog steeds niet rechtstreeks naar Nederland mogelijk. Hopelijk wordt de vraag om dit spel zo enorm dat het later ook makkelijker te leveren wordt voor de Nederlandse fans! Het spel ziet er buitengewoon mooi uit, maar is wel prijzig. Het is daarom misschien aan te raden om sowieso eerst te wachten op een aantal reviews voor je je spaargeld eraan uitgeeft.

Natuurlijk waren dit niet alle Harry Potterbordspellen die er te vinden zijn. Ken jij nog leuke aanraders? Laat het ons dan vooral weten! Wij schreven een vervolgartikel met nog meer toffe Harry Potter bord- en kaartspellen.

Wij zoeken redactieleden!

Wij zijn op zoek naar mede-fantasyliefhebbers die het leuk vinden om artikelen en recensies te schrijven over boeken, spellen en/of films/series! Interesse, of wil je meer weten over wat we te bieden hebben? Neem dan contact met ons op!

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Alexandra Kist
Alexandra Kist
Alexandra heeft door het lezen van fantasyboeken ontelbare levens geleid. Zo heeft ze samen met Harry, Ron en Hermelien boterbier gedronken in De Drie Bezemstelen en volgde ze Katniss Everdeen op de voet door arena's vol moordenaars. Ze heeft niet alleen een zwak voor fantasy, maar ook een grote liefde voor sciencefiction en klassieke horrorverhalen.

Meer van dit redactielid


Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de FantasyWereld nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en onze winacties

Recente reacties