Home Spellen Spelachtergrond De 6 meest betoverende Harry Potter bordspellen

De 6 meest betoverende Harry Potter bordspellen

0
18889

Ben jij een gigantische Harry Potterfan? Zijn de boeken en de films niet genoeg voor jou? Gelukkig zijn er in de afgelopen paar jaren allerlei dingen op de markt gebracht waar jij je als hardcore fan tevreden mee kunt stellen. Soms heb je alleen de dringende behoefte om eens in de huid te kruipen van je favoriete personages, te shoppen op de Wegisweg of om eens onder Pluisjes luik te kijken. Natúúrlijk niet om de Steen der Wijzen te pakken te krijgen, maar om te ontdekken wie er een gezonde dosis strafwerk verdient! Gelukkig is daar een oplossing voor. Hier vertellen wij je over de meest betoverende Harry Potterbordspellen waarin je al die dromen kan laten vervullen!

1. Harry Potter Cluedo

We starten onze lijst met een Harry Potterversie van een populair spel: Cluedo. Een van onze geliefde personages is verdwenen! Aan jou en je vrienden de taak om deze verdwijning op te lossen. Iedere speler kiest een personage (Harry, Ron, Hermelien, Ginny, Loena of Marcel) en probeert uit te vinden in welke kamer de ontvoering heeft plaatsgevonden, wat het gebruikte wapen was en natuurlijk wie de schuldige is. Dit doe je op precies dezelfde manier als een doorsnee potje Cluedo, maar er zitten een aantal ontzettend leuke wijzigingen in het spel die het nog magischer en nóg spannender maken! Zo kunnen deuren plotseling open en dicht gaan door een dobbelsteenworp en kun je hulpmiddelen verzamelen door bondgenootschappen te sluiten en spreuken te leren. Die zal je hard nodig hebben, want er ligt allerlei duisters op de loer waar je je tegen moet kunnen verdedigen. Lukt dat niet, dan verlies je afdelingspunten, en als die op zijn lig je uit het spel…

Er zijn een aantal verschillende versies uitgebracht die elk ook nét van elkaar verschillen. Het kan dus zijn dat je nog wat leuke extra’s hebt in de ene versie of dat dingen net wat anders werken. Hoe dan ook, het spel is prachtig vormgegeven en veel dynamischer dan een standaard potje Cluedo!

Avatar
Alexandra heeft door het lezen van fantasyboeken ontelbare levens geleid. Zo heeft ze samen met Harry, Ron en Hermelien boterbier gedronken in De Drie Bezemstelen en volgde ze Katniss Everdeen op de voet door arena's vol moordenaars. Ze heeft niet alleen een zwak voor fantasy, maar ook een grote liefde voor sciencefiction en klassieke horrorverhalen.

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here