SpellenSpelachtergrond5 spellen om mee te nemen op vakantie

5 spellen om mee te nemen op vakantie

-

Daar kwam het verlossende woord: We mogen toch op vakantie dit jaar! Iedereen weet dat thuis blijven toch beter is, maar we mogen voorzichtig toch buiten de grenzen van Nederland gaan om er een paar dagen tussenuit te gaan. Vandaag zet ik mijn favoriete reisspellen voor jullie op een rij, wat spellen zijn die niet veel ruimte innemen in je koffer, maar alsnog voor uren speelplezier zorgen.

Mopsen

Mopsen is een relatief nieuw spel over, je raadt het waarschijnlijk al: Mopshonden! Het is een kaartspel dat erg makkelijk is om te leren en dat lekker klein is, dus perfect om mee te nemen. Het lijkt een beetje op pesten en het doel is om de meeste botjes te behalen door te winnen met jouw kaarten. Je kunt het spelen met 3 tot 5 spelers en het duurt gemiddeld 20 minuten. Na één keer spelen snap je al hoe het werkt en de plaatjes zijn mega grappig.

Aantal spelers: 3 tot 5 | Speelduur: 20 minuten | Prijs: € 11,95


Qwixx

Qwixx is misschien wel mijn favoriete dobbelspel OOIT. Het is opnieuw erg makkelijk om te leren, altijd anders en super reisproof. De bedoeling is om zoveel mogelijk punten te behalen door zoveel mogelijk kruisjes te zetten bij elke kleur. Maar zet je er teveel, dan kan er niks meer bij en zul je moeten opgeven. Het is tevens een erg snel spel, dus heerlijk voor tussendoor. Je kunt het spelen met 2 tot 5 spelers en het duurt ongeveer 15 minuten. En een tip van oma Merel: Plastificeer een paar lege vellen van het scoreblok, zodat je ze kan hergebruiken.

Aantal spelers: 2 tot 5 | Speelduur: 15 minuten | Prijs: € 11,95


Regenwormen

Nog zo’n heerlijk dobbelspel: Regenwormen. Bij Regenwormen is het doel om zoveel mogelijk wormen te verzamelen door te dobbelen. Je moet minstens één regenworm bij je dobbelbeurt hebben, anders telt hij niet. Daar moet je dus wel even op letten! Het is een super handzaam spel dat erg makkelijk uit te leggen is en leuk is voor alle leeftijden. Je kunt het spelen met 2 tot 7 (!) spelers en het duurt ongeveer een kwartier. Ook kun je elkaar lekker pesten door de punten van een ander af te pakken.

Aantal spelers: 2 tot 7 | Speelduur: 15 tot 30 minuten | Prijs: € 13,99


Adventure Games

999 Games brengt sinds kort Adventure Games uit: Een soort Escape Room, maar dan eentje die je kan meenemen én die je vaker kan spelen, omdat je niks hoeft te knippen en plakken. Zo heb ik Het Gevang gespeeld met twee vrienden waarbij je moet ontsnappen uit een gevangenis, en dat was zo leuk en spannend! Je kunt het daarnaast ook in je eentje spelen, tot 4 spelers. Elke sessie (er zijn 3 sessies) duurt anderhalf tot twee uur en het spel draait om teamwork. Heel anders dus dan de bovenstaande spellen, maar zeker niet minder leuk! Ik raad het echter niet aan voor (hele) kleine kinderen in verband met de concentratie die je moet bezitten en omdat het wat spannend kan zijn.

Aantal spelers: 1 tot 4 | Speelduur: 90 minuten | Prijs: € 15,99


Machiavelli

Ben je met een groep op vakantie, dan is Machiavelli hét spel om mee te nemen, zeker als je van fantasy houdt (wat je waarschijnlijk doet, want wat doe je anders op de site?!). Machiavelli is een soort rollenspel (je kunt het enigszins vergelijken met Weerwolven van Wakkerdam), waarbij je gebouwen bouwt om te winnen. Je kunt het spelen met 2 tot 7 spelers, hoewel het leuker is met meer dan 4. Het is even inkomen, omdat de rollen in het begin nog best lastig zijn, maar als je het snapt is het erg leuk. Een potje Machiavelli duurt ongeveer een uur.

Aantal spelers: 2 tot 7 | Speelduur: 60 minuten | Prijs: € 15,99

Wij zoeken redactieleden!

Wij zijn op zoek naar mede-fantasyliefhebbers die het leuk vinden om artikelen en recensies te schrijven over boeken, spellen en/of films/series! Interesse, of wil je meer weten over wat we te bieden hebben? Neem dan contact met ons op!

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Merel Kuitert
Merel Kuiterthttps://booksbeersandbeyond.home.blog/
Ik ben een 22-jarige masterstudente met een passie voor boeken, bordspellen en speciaalbieren. Ik combineer deze passies op mijn Instagram en blog. Als ik me avontuurlijk voel wil ik ook wel eens een spel op de computer spelen, hoewel ik absoluut geen professionele gamer ben. Verder mag je me altijd wakker maken voor een goed gesprek, kaas of chocolade (op jouw kosten).

Meer van dit redactielid


Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de FantasyWereld nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en onze winacties

Recente reacties